1,5-ročné dieťa ma bije

28. mar 2024

Zdravím, mám maximálne úžasné a poslušné dieťa bude mať rok a pol a na svoj vek je velmi múdry no mam menší problém vždy keď nedostane niečo čo chce chytí ako keby záchvat nervov ziape, vystiera sa a začne ma biť. A som z toho pekne na dne lebo nemá to odkial vidieť, tak isto ani ja mu naspať nedam po riti lebo nechcem to riešiť bitkou. No vobec neviem čo mám robiť som z toho fakt zúfala je to moje prvé dieťa čiže neviem či je to len také obdobie a potom ho to prejde časom alebo proste to takto ostane. Sem tam sa stane že chytí nejakú vec a začne nás s tým biť a smeje sa tomu aj keď poviem mu poviem že nono to sa nerobí zopakuje to a smeje sa ešte viac. Samozrejme už keď mu to zoberiem tak ma začne biť lebo som mu to zobrala 😔

kiki68
28. mar 2024

Nas toto mal teraz, zial ma takeho kamosa v skolke a ten ma asi nieco z domu. Ako moc sa uz nekamosia, ale toto videl a skusal na nas v hneve. Som mu povedala, ze idem prec, ze take dieta nechcem a nech si ide hladat inu mamu. Tresla som mu dverami a ignoracia. Nastal rev, potom som my vysvetlila, ze toto u nas neni a nebude. Ze Ja tiez nikoho nebijem, ani nikto mna. Pomohlo. Necakal tu ignoraciu podla mna

viestta
28. mar 2024

Ake stare je to dieta? Rok rok a pol, dva? V urcitom obdobi je to bezny prejav. Dieta si uz uvedomuje vlastne priania a ked sa mu nesplnia nevie to este spracovat. Citi negativnu emociu z toho, ze nema co chce a nevie ju inac prejavit. Treba to len vydrzat, vysvetlovat, zvycajne toto prejde a nastupi trucovanie a potom papulovanie. Aj dospely clovek je nespokojny, ked nieco nie je tak ako on chce.

zuzinka888
28. mar 2024

Chce to trpezlivost a cas- ano niektire deti to robia aj moj. A nie je prevda,ze to robi preto ze to musel niekde( doma) vidiet. Je to jednotucho vybuch emocii s ktorymi este nevie pracovat a vhodne ich prejavit. Nedovol aby ta bil. Odstup od neho chyt ho za ruku a povedz ze mu nedovolis aby ta bil. Ze nebude nikoho byt. Uznaj jeho pocity a pomenuj ich. Ze je teraz velmi nahnevany lebo.....ale bit a hadzat hracky nie je spravne.. Chce to naozaj pevne nervy a laskavy pristup. Ano dat mu na zadok je rychlejsie a jednoduchsie ale nie je to ucinnejsie. Len to to nauci, ze bit moze slabsieho alebo vtedy ked ho nik pri tom nevidi.

zuzinka888
28. mar 2024

@kiki68 no, necakal skor to ze ak to este urobi ze ho nebudes chciet a ze si ma hladat inu mamu🙉🙈. Toto je citove vydieranie a manipulacia. Dieta je naviazane na rodica lebo vie, ze bez neho by neprezilo. Takze skor strach opantal tvoje dieta nie to, ze pochopilo preco to uz nema robit.

deti95060810
28. mar 2024

jednoznačne stopnúť - čím skôr.

januska12323
28. mar 2024

Ročné dieťa nevieš chytiť za ruku a povedať nono? Nech si reve koľko chce ale biť ťa nebude.

autor
28. mar 2024

Rok a pol bude mať. A robí to asi posledné 2-3 mesiace. Vždy keď ma udrie tak mu chytím ruky a poviem že to nesmie robiť a hladkám si tvár s jeho rukami a hovorím že musí mojkať “moja mama”. Ale stále mám pocit že to robim akoby zbytočne lebo nič sa nemení.

slovakboy
28. mar 2024

@kiki68 chapem ťa ale nehovor dieťatku že ho nechceš. To z človeka vypadne ale môže mu to ublíźiť

micusa2222
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hederamonstera
28. mar 2024

Nas mal v tom veku fackovacie obdobie. U nas pomohlo nereagovat na to, uz som vedela kedy ide rana a len mu chytila ruku ale neriesila som to, pokracovala som v rozhovore s nim, s hranim.
Prislo mi to akokeby chcel z nas dostat nejaku emociu a tym, ze ju nedostaval, ho to preslo

majlo1234
28. mar 2024

Prejde to, robis to dobre. Nemusi ta hladkat, mozte si opakovat ze u vas doma sa nebijete. Dieta je este malicke, postupne sa nauci ovladat. Mojmu 2,5 rocnemu este stale niekedy vo velkych nervoch ujde ruka 🙂 ale vezmi si, ze kolkym dospelym ujde tiez, takze nemaj od neho velke ocakavania, je to len faza

marianarem
28. mar 2024

To nie je take prave bitie, je to take automaticke, ze z hnevu zacne udierat rukami nohami, vobec to ani nemusi nikde vidiet. Robis to podla mna dobre, este by som mu ponukla nejaky vankus alebo matrac, nech udiera tam, ked chce udierat.

anketkarka
29. mar 2024

Psychológovia odporúčajú uznať emócie dieťaťa. Tak ja by som asi vždy povedala, že chápeš, že sa hnevá, je smutné ale že biť pre to je nono, lebo potom sa budeš hnevať a budeš smutná aj Ty. Alebo mu zahraj, že plačeš, lebo Ťa bilo a boli Ťa to. To pochopí lepšie.