Tvrdohlavý 1,5-ročný chlapček

13. jan 2023

Ahojte, idem si po radu od skúsenejších mám. 🙂 je to moje prvé dieťa, má 1,5 roka a posledný mesiac je strašne tvrdohlavý. Najväčší problem máme keď sme von, v kočíku sa mu už veľmi nechce sedieť a chce chodiť… to by nebol problem, ale on chce ísť stále svojim pásom. Ruku mi samozrejme nechce dať, on chce ísť sám.. a keď potrebujeme napr zahnúť doprava, tak on chce ísť vľavo a nemá problem ísť aj bezo mňa. Niečím zaujať ho tiež nepomáha, ani vysvetľovanie, proste začne škriekať a revať na celú ulicu a ja sa hanbím ako pes. Ako to riesit, ako reagovať? Alebo len čakať že ho takéto obdobie prejde? Som tehotná a uberá mi to kopec energie, takto s ním bojovať keď sme von. Inak, manželovi toto nerobí, jemu ide pekne za ruku tam kde manžel ide.

denden77
13. jan 2023

hlavne sa za to nehanbit 😁
(zazivala som tiez, obcas zazivam este aj teraz 🤣)

tiika
13. jan 2023

Skús ísť tam, kam chce on.. pokial to nie je životne dôležité. Trosku si možno predĺžite cestu, či zmeníte plán, no potrebuje mat pocit, že o sebe môže rozhodovať sam. I cez deň mu občas dopraj pocit moci, skús na YouTube/internete pozrieť mocenské (alebo liečivé) hry.
Alebo vyskúšaj trik ísť naschval inym smerom, ako potrebuješ, nech on akože chce ísť tým, ktorým chceš ísť naozaj i ty.

zorkahorka
13. jan 2023

Jezis, toto poznam. Moj syn bol taky a pocas obdobia vzdoru ani nehovorim 🙈 zosedivela som a sediviem stale.
Moj muz mi hovori, aby som s nim nebojovala. On išiel vzdy nanho hravo, cim odvratil jeho pozornost od daneho problemu a islo mu to lahsie...
Drzim palce!

simsalabim
13. jan 2023

Treba mu dat vybrat, hlavne v nepodstatnych veciach - deti sa radi citia dolezite. Oblecies si modre tricko alebo zelene? Pojdeme najprv do obchodu alebo sa poprechadzame?

babulkomale
13. jan 2023

To mas super este. Mne syn utekal od 1,5 do 2.5 roka ako antilopa uplne hocikam, prešmykol sa cez automatické dvere na obchode ci kaviarni a uz letel a ja za nim a nakup nezaplateny zostal tam.
Raz sme ho sledovali po nakupnom centre kam az pojde sam, pred pohyblivymi schodmi som po nom skocila ako tiger aby tam nespadol dole 🤦 moja hmotnost bola hlboko pod normalom spred porodu.
Jest som nemala kedy, len decko nahanat. Nepomohlo nic, az musel dozriet.

domak2
13. jan 2023

Moj ma ruksak na traky. Keď nechce ísť za ruku tak ho napcham do kocika/na ruky co sa mu samozrejme nepáči, ale keď pochopil ze bud alebo tak už tu ruku dá. Ale tehotnej sa ti s nim bude zle natahovat tak odporúčam ten ruksak/popruhy. A ze ostatni pozerajú fakt neries

autor
13. jan 2023

Ďakujem baby. Celkovo neviem čo skôr, keď on sa mi rozbehne iným smerom a ja eště tlacim aj kočík + už sa kvôli tehotenstvu dosť zadychavam 😅 plus dnes som videla mamičku ako tlači kočík a pri nej pekne za ruku cupkal chlapček v cca veku môjho syna.. úplne pohodovo, nie ako my. Potom sa sama seba v duchu pýtam, čo robím zle.🙈
@tiika ten trik musím vyskúšať 😁som zvedavá či zafunguje.
@simsalabim áno, o tejto stratégii viem a aj sa chystám ju používať, ale až neskôr.. ešte je na to maličký a hlavne, zatiaľ nerozpráva.

lunkaa
16. jan 2023

Moja 18mesačmá dcéra toto začala robiť. Som z toho na nervy ... ked vidim susedu s kocikom a 2,5 rocnou, ktora ide ako psik poslusne vedla kocika ma ide poraziť. Moja beha krizom krážom, nezastavitelna ...
Nehovoriac o tom ked mame ist spät domov a ona nechce, vrieska a prehyba sa mi na rukach ako luk . Za každým 🥴