Očkovanie Gardasilom, keď mi zistili HPV

23. apr 2024

Dobry den, dnes som volala na vysledky LBC cytologie a sestricka ma nepotesila vysla mi lahka displazia krcka maternice a hpv 18,16 a nejake ine este. Pred rokom som mala vysledky OK, max Ascus min rok ciste tak som v soku. Doktor mi odporucil ockovanie Gardasilom ale mne sa to nezda ked uz mam v sebe niekolko rokov vysokorizikove hpv. Mam si kupit papilocare a za pol roka kontrola. Zvazujem ci ockovat alebo nie mam strach aby sa z toho nevyvinula rakovina sestricka tvrdi ze ze to moze pomoct aj nemusi. Mate niekto skusenost? Upravil sa vam takyto stav krcka sposobeny hpv aj sam pripadne uz sa len zhorsil?
Dakujem za kazdy prispevok.

sante81
23. apr 2024

Upravil..

doriiis
23. apr 2024

Dala by som sa zaočkovať.

belllinka
23. apr 2024

Nedala som sa očkovať a upravilo sa to samé.

autor
23. apr 2024

@belllinka a mali ste potvrdene hpv? Nepouzivali ste nic ani papilocare ?

gelifil
23. apr 2024

urcite nie

belllinka
23. apr 2024

Mala som to potvrdene, nic som neuzivala, vtedy este ani papilocare nebol. Pristup od Dr. otrasny, iba mi sestricka zavolala, oznamila mi vysledky a hned sa ma spytala ze kolkateho sa pridem dat zaockovat. Vtedy to ockovanie bola novinka, tak to pchali bez vysvetlenia kazdej. Odmietla som. Rok som chodila asi kazde 3 mesiace na kontrolu, vzdy vysli zle vysledky. Po roku som zmenila gynekologa a zrazu som zazracne mala uplne dobre vysledky a mam doteraz. Aka nahoda.

20erika07
23. apr 2024

Očkovanie by malo mať najväčší prínos včase, keď nemáš hpv. Mnoho dr sa vyjadrilo, že ked ho máš , je to zbytočné. Tvoja imunita ak ju budeš stále posilňovať, sa dokáže pobiť s hpv, je to vírus a ten sa liečiť ziadnymi liekmi nedá ,potrebujes podporovat imunitu.
Ja som sice uz davno aj po konizacii kvoli ca in situ, ale ockovat som sa nedala. Som 13r čistá.

autor
24. apr 2024

Dakujem dievcata, prave preto mi to pride zbytocne dat aa ockovat ked uz mam hpv a este aj tie najrizikovejse v sebe. Tiez mi to sestricka splechla do telefonu ze doktor odporuca papilocare alebo ockovanie a hotovo nikto sa so mnou nebavi, nevysvetli. Recept mi poslala elekotrinicky ale vybrat si ho nemusim ze?skusim si davat ten papilocare hpvirin mam a radsej si dam spravit konizaciu( tu napr vobec nenavrhol) ako ockovanie pripadne to by som dala az keby som nic nemala.konizaciou sa odstrani aj ten hpv?ci len ta cast kde to robi sarapatu a hpv ostava stale?

gelifil
24. apr 2024

otrasny pristup....hlavne, ze furt iba pytaju dalsie a dalsie peniaze, ale ich pristup k pacientom OTRAS!

belllinka
24. apr 2024

Nemáš náhodou toho istého gynekológa, ako som mala ja? 😂

autor
24. apr 2024

@belllinka 😃😃😃sestricku podla popisu rovnaku😃

autor
26. apr 2024

Dievcata dakujem za prispevky este otazka na tie co sa dali ockovat. Dali ste sa vsetky az po konizacii ked vam odstranili aj virus cize ste boli ciste alebo hned ako vam zistili Lsil? Dokonca ani meviem ci to je dobra skratka pre lahku displaziu. Ja mam hpv uz dlho tak cca 10 rokov zatial bez zmeny maximalne ten Ascus, dala som si zaviest Mirenu a netvrdim ze to je z toho ale ktovie mozno aj zrazu zo super cistej cytologie Lsil. Som zlaknuta, zmatena neviem ci sa virus zobudil a hned robi sarapatu. Tento rok zacal velmi zle som skoeo nonstop chora od januara tak imunita v pecku🥹uzivam hpvirin a papilocare som kupila idem na to snad to zastavim. Dcerky moje kazdopadne zaockovat dam ked sa bude dat..zienky a posledna otazka mali ste nejake problemy? Krvacanie mimo cyklu pripadme bolesti? Ja som sem tam aj nedavno ked som este nevedela vysledky mala mimo cyklu jemne krvacanie ale pripisovala som to Mirene.. teraz ma tak zvlastne boli podbrusko ako pred menzesom a menzes nikde..

majasimon
26. apr 2024

Ja som sa dala očkovať hneď ako sa potvrdilo HPV. Brala som Papilocare poctivo pol roka a potom som už výsledky mala v poriadku. Hlavne som vtedy zmenila myslenie, začala sa venovať aj sebe, cvičiť a bolo to fajn

autor
26. apr 2024

@majasimon dakujem. Super ze uz je vsetko v poriadku nech to tak zostane☺️ja som si tiez povedala ze som zanedbala seba nemala som cas cvicit zle aa stravujem mam vela stresov necitim sa celkovo v pohode takze idem na to celkovo od seba. V utorok som sa uu prihlasila na jogu😃

majasimon
26. apr 2024

Veľmi dobrý nápad tá joga. Ja som chodila na silové cvičenie, musela som mať maximálne zamestnanú hlavu, lebo som začínala depkovať.
Držím palce, aby si sa z toho dostala a bola v poho