ZŠ Šmeralova alebo Bajkalská

sims122
23. nov 2023

Ahojte, ako ste spokojní s týmito základnými školami? Kto tam ma deti alebo nedávno mal 🙂 Dcéra ide ďalší rok prvého ročníka..

truntull
23. nov 2023

@sims122 ahoj tak ja mam dve deti.druhaka a prvacku. Sú na smeralovej. Je to veľká škola,veľa detí v triede to je trosku nevýhoda. Ale inak nemám čo vytknúť. Obe učiteľky sa venujú deťom,komunikujú ak je problém,deti si ich obľúbili. Maju aj rôzne krúžky a aj aktivity počas škd. Tiež aj vychovávateľky sú milé,našli si cestu k deťom tiež komunikujú ak sa niečo vyskytne. Kľudne napíšte ak vás niečo zaujíma

sims122
autor
23. nov 2023

@truntull toto ma trosku odrádza ze veľká škola a veľa detí, teraz chodia decká do malej škôlky. Bajkalská je zase menšia. Ale zase asi možnosti bude na smeralovej viac si myslím. Krúžkov, aktivít, hmm..

flower72
27. nov 2023

@sims122 musím trošku upraviť tie krúžkové predstavy. To, že škola vypíše krúžky, neznamená, že aj budú. Syn chodí na šmeralku a za 4 roky fungoval tak záchranársky (a ľudové), inak neustále odpadávali. a obedy sú nechutné. mala som možnosť ochutnať, dnes už na obedy nechodí, vyhodené peniaze.

adkalu
28. nov 2023

Šmeralka je väčšia skola, ale to pre deti nebýva problém, krúžky máš na stránke obidvoch škôl, pozri si a takisto jedálne lístky. Mne sa strava na Šmeralke zdá dobrá, neviem ju však porovnať s Bajkalskou. Podľa mňa sú obidve školy v pohode, avšak viac detí sa hlási na Šmeralku, tak v tom niečo bude🤷‍♀️.

ixayxa
30. nov 2023

@flower72 syn chodil na futbal v 1.ročníku, ktorý organizovali CFT FAMT priamo na škole. Teraz na gymnathlon, ktorý bol tiež ponúkaný vrámci krúžkov a organizuje to mimoškolská organizácia. Spolužiaci chodia/chodili na detskú atletiku, rozvoj pohybových zručností, angličtinu, šach ... Dcéra chodila na handmade krúžok, výtvarnú. Na škole ma elokované pracovisko ZUŠ Dama, dcéra chodí na klavír. Krúžky fungujú, nepočula som rodičov sťažovať sa. Určite tie, na ktoré chodia moje deti sú OK.

sims122
autor
30. nov 2023

@ixayxa to ze tam je ZUŠ Dama by bola veľká výhoda pre nás 👍

ixayxa
1. dec 2023

@sims122 len si vopred overte, ktorý nástroj má aj hodiny na Šmeralovej. Klavír, husle, dychové sú. Výhoda, že vrámci družiny ide na hodinu a ty sa nestaráš, len treba hneď na začiatku roka obsadiť termíny.
Ešte je možnosť dieťa prihlásiť do triedy pre nadané deti, menej detí v triede. Testovanie robia na škole externí psychológovia.

sims122
autor
1. dec 2023

@ixayxa ďakujem už som si zistila 🙂

flower72
4. dec 2023

@ixayxa syn je na druhom stupni, keď chodil na prvý, pre neho nebol ani gymnathlon, futbal nechcel, ostala mu len hádzaná - a tá viac nebola ako bola. krúžky boli viac diferencované, pre jednotlivé ročníky a na jeho ročník to vyšlo vždy najhoršie, nemal ani šach, ani angličtinu, to by šiel hneď. predkoronové obdobie. rodičia mali výhrady, upozorňovali sme viacerí, vzali na vedomie.