4-ročná nekomunikuje

8. sep 2023

Ahojte dcéra v školke nekomunikuje s učiteľkami a ani s deťmi. Doma nemá problém s komunikáciou. Je tu niekto, kto riešil podobný problém ? Čo robiť ? Nechce sa zdraviť, ak sa jej niečo niekto opýta je ticho. Dokonca v skolke nepovedala, že jej treba písať, tak si cvrkla do gatí.

domkakvet
8. sep 2023

Treba sa s nou najskor o tom porozpravat, nech ti povie v com je problem

autor
8. sep 2023

@domkakvet no ona mi povie že nechce s nimi komunikovať. Ignoruje aj moju vzdialenú rodinu ktorú trošku pozná.

pribinak
8. sep 2023

Čo tak psychologicka?

domkakvet
8. sep 2023

Ja som sa s tym stretla, ale v tom pripade bolo dieta tyrane.

tomcimka
8. sep 2023

Moja 3r. dcéra je taká a máme u nej podozrenie na Selektívny mutizmus 🤷‍♀️Je nutné a potrebné riešiť, pretože má 4r.,ani sa nenazdáš a za dva roky pôjde do školy. Čo bude potom? Takže čo najskôr rieš so psychologičkou.

autor
8. sep 2023

@tomcimka a vy chodíte za psychológom? Dcérke to pomohlo?

bajka16
8. sep 2023

Stres nervozita? Možno sa hanbí?

nikpa
8. sep 2023

A koľko chodí do škôlky, teraz nastúpila? Lebo syn keď nastúpil do škôlky, prvý cca polrok nekomunikoval s učitelkami vôbec, s deťmi asi az po 3 mesiacoch, aj to sme mu doma každý deň dohovárali. A celkovo nechce komunikovať s ľuďmi ktorých nepozná alebo sa s nimi pravidelne nestretáva. Chodíme na logopediu aj psychologičke, vážnejšie diagnózy vylúčili ale tiež to na začiatku skloňovali. No u neho je to proste povahou+ má NKS, ešte musí dobiehať...

zuzanaete
8. sep 2023

Len teraz zacala chodit? Ak ano, tak jej dajte este cas. Ak uz chodi dlhsie, tak je vhodne konzultovat s odbornikmi. Nas isiel do skolky, ked mal 3 a ucitelka mi po 2 mesiacoch povedala, ze povedal prve slovo. Kazde dieta spracuva skolku inac. Uz je starsi a nema problem komunikovat s inymi.

tomcimka
9. sep 2023

Chystáme sa za psychológom, lebo moja nielenže odmietla v škôlke rozprávať,ale ona sa oblúkom vyhýbala deťom a učiteľkám. Žiadny záujem o hračky. Žiadny záujem hrať sa s deťmi. Len si ľahla a plakala, kým som neprišla pre ňu.

elmivelmi
9. sep 2023

Tak ma len 4,zdravit nezdravia aj vatsie deti,to ze si cikne je tiez este akceptovatelne.Kamaratky ma?S nimi sa bavi?S tebou sa bavi?

zuzkaa1991
9. sep 2023

Je prvýkrát v skolke?moja ma 5.5r doteraz sa nebavi zatial zmenili sme aj skolku....az ku koncu roku (4/5r) zacala aspoň odpovedat ucitelkam lebo musela...ak je len tento týždeň v pohode musi ziskat doveru ak su ok ucitelky tak ziska skor musi sa otukat

autor
9. sep 2023

@nikpa minulý rok bola v škôlke veľmi málo možno z celého roka mesiac a tiež tam nekomunikovala. A teraz bola v škôlke 5 dní.

autor
9. sep 2023

@tomcimka moja deti má rada v škôlke má jednu kamošku s ktorou sa pozná dlhšie tak s ňou komunikuje ale s inými deťmi a učiteľkami vôbec nerozpráva.

autor
9. sep 2023

@elmivelmi má jednu kamošku s ktorou komunikuje aj somnou rozpráva, ak sa jej pýtam prečo nekomunikuje tak že sa hanbí.

autor
9. sep 2023

@zuzkaa1991 v podstate minulý rok veľmi málo chodila do škôlky.

zuzanaete
9. sep 2023

Minuly rok nemala sancu si zvyknut na skolku pri takej dochadzke. Dajte jej este cas.

kittykat22
9. sep 2023

Pokial doma komunikuje a ty vies, ze je vsetko v poriadku daj jej cas. Nas syn sa tiez doma prejavoval stylom, ze sa smial a robil bordel na spadnutie celeho baraku a v skolke ako ticho ako mys. Dnes ma 10 a je stale markantny rozdiel medzi spravanim doma a v skole. Samozrejme situacia sa velmi zlepsila.
Ber to tak, ze s tvojim dietatom je vsetko v poriadku, len ku komunikacii musi dospiet. Ten potencial urcite v sebe ma.
Horsie by bolo keby bol problem aj doma. To by bolo na riesenie s psychologickou.

xsuzannex
9. sep 2023

Moja dcera ma 4roky.. komunikativna velmi, ale doma.. s cudzimi sa nebavi,max pokruti hlavou ano/nie.. v skolke je od 2 a pol roka, zo zaciatku nekomunikovala s nikym.. po case zacala komunikovat s detmi.. a teraz, par dni dozadu mi ucitelka cela nadsena oznamila ze "ona mi prisla celou a rozvitou vetou povedat, ze jej niekto robi zle".. takze po roku a pol v skolke s uz s nimi zacina bavit lebo ich uz povazuje za "svojich".. u nas je ten problem to typicke ticha voda... Doma ako hurikan, v skolke utiahnuta.. myslim ze to sposobilo ze jej sa sice v skolke paci, ale raz sa menili ucitelky, potom presla do inej triedy, potom do vedlajsej budovy a proste kvantum zmien ze si nestihala zvykat.. s tymito je uz rok, zvykla si, a zacina komunikovat..

seahorse27
9. sep 2023

Moze ist o elektivny mutizmus, vyhladajte psychologa a logopeda.

elmivelmi
9. sep 2023

no tak je hambliva ,casom to bude kepsie uvidis