Duphaston a posunutie ovulácie

zltykonik22
21. feb 2024

Dobrý deň, uzivam Duphaston od 15-24 DC. Meriam si bazálnu teplotu. Od 6-15 dna cyklu bola BT 36,4.. Pocas uzivania Duphastonu sa teplota drzala na cca 36,6. Avsak asi 2 dni po douzivani Duphastonu BT vystupala na 36,9stC a drzala sa takto asi 10 dní /menstruacia mi vzdy po Duphastone dorazila do 3 dní, no tentoraz po 14 dnoch/ Myslite ze mi mohla nastat ovulacia aj s lutealnou fazou az po douzivani Duphastonu? Za skusenosti a odpovede dakujem.

denidi
22. feb 2024

@zltykonik22 áno môže ovulácia prebehnúť aj počas užívania duphastonu aj po používaní duphastonu.
Vlastná skúsenosť.

zltykonik22
autor
22. feb 2024

@denidi ako ste zistili ze tá ovulacia prebehla pocas uzivania?

denidi
23. feb 2024

@zltykonik22 mne prebehla až po používaní duphastonu,asi týždeň na to,ako som ho doužívala.
Dva mesiace dozadu už som bola 30dc a stále ovulácia neprebehla ovulacne testy negatívne,bazalka nízko,tak som nasadila duphaston,nech sa to nenatahuje a príde ms po používaní. Zvyknem mať celkom pravidelne cykly,ovulácia tak 15-17DC.
Lenže neprišla. Miesto toho po týždni prišla ovulacia.

zltykonik22
autor
23. feb 2024

@denidi a vy si duphaston nasadujete sama? my sa snazime o dieta vyse pol roka.. uzviam ten duphaston pre nizku hladinu progesteronu, ale realne ani neviem ci nejaka ovulacia prebieha

denidi
23. feb 2024

@zltykonik22 nezvyknem si ho nasadiť len tak hala bála,aj keď teraz to tak vyzerá😂
Ani ho v podstate neuzivam bežné,keďže mám ovulaciu pravidelnú a tým pádom aj dĺžka cyklov je zhruba rovnaká. Len som videla,že ovulácia ani na 30DC nebola a bola som v Tom,že už ani nebude,tak nech sa to zbytočne nenatahuje a príde ms.
Lenže neprišla,tak som čakala ďalej a miesto ms prišla ovulacia,pozitívny ovu test,následne zvýšená bazalka a ms prišla až po 15tich dňoch od ovulácie.
Takže ak sa nasadí duphaston a sliznica nieje dostatočne vysoká,tak ms nepríde ani po jeho vysadení.

A u vás,pokiaľ bazalna teplota stúpne a drží sa hore,tak by ovulácia mala byť. Na folikulometrii ste nebola?

zltykonik22
autor
23. feb 2024

@denidi nebola som, mam pocit ze moj gynekolog to nechce riesit, ani mi to nenavrhol a ani nevysvetlil dalsi postup ak to tak nepojde ani dalej, tak som zacala sa o to sama zaujimat a merat BT, snazim sa aspon trosku tomu porozumiet… Ďakujem za pomoc 🙂

zltykonik22
autor
23. feb 2024

@denidi jedine co ma trapi je ci nepockat tento cyklus na ovulaciu a nasledne nastavit ten duphaston az po, nechcem ale obchadzat gynekologa..

denidi
24. feb 2024

@zltykonik22 my sme sa o syna snazili 5 rokov,medzitym mimomaternicove, odobraty vajcovod,roky merania bazalnej teploty a ovulacnych testov. Da sa povedat,ze svoje telo v tomto poznam,ako hodinky,viem presne ,ake mam pocity pred,pocas a po ovulacii......a vidis,staci,ze mi zblbli pred tromi mesiacmi v tom cykle hormony a statila som sa.
Nasadila som duphaston az po troch zvysenych teplotach,ale nebola som si ista,ci ovulacia orebehla a to sa mi aj potvrdilo.
Skus to zatial riesit teda meranim bazalky,testami a zbehni popripade aj na tu folikulometriu.
Viem,ono to bude zniet,ako klišé,ale maloktory doktor chce tieto veci riesit tak skoro,vacsinou az po roku,ked sa nepodari zene otehotniet.
A skus teda tento cyklus este pockat a odsleduj ovulaciu a nasad az potom duphaston.
Cykly mas pravidelne?

denidi
24. feb 2024

@zltykonik22 mozme si tykat? Uz som zacala,tu si asi s nikym nevykam🙂

zltykonik22
autor
25. feb 2024

@denidi Jasné mozeme si tykat 😊.. Ano asi som len nedockava, roky si davame pozor a ked sa na to citime pripraveni tak to nejde, mam len pocit ze kazdemu to vyjde na prvykrat a potom nejak stracam vieru ked to nevychadza… Som rada ze sa vam to podarilo a asi treba len vyckat.. mne tie ovulacne testy este nikdy nevysli pozitivne ale asi aj to sa treba naucit robiť 😀..
Cyklus som mala pravidelný avsak 21-24 dnový, vzdy mi povedali ze je to v poriadku ak to je pravidelne, no odkedy sa snazime prisla ms aj na 18ty deň, tak preto ten duphaston.. skusim si to teda teraz len odsledovat a nedavat duphaston, dufam ze sa mi hormony este viac z toho nezbláznia 😀

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre