PREČO JE DÔLEŽITÉ, ABY ŽENY ROBILI RUČNÉ PRÁCE?

    Počas aktívnej, „mužskej“ aktivity dochádza k nadmernému uvoľňovaniu androgénov (mužských pohlavných hormónov).
    Ak žena robí ťažkú fyzickú prácu, mení sa jej postava, stáva sa drsnou a ťažkopádnou.Aj keď jednoducho vedie, ľahkosť v tele sa stráca, jemnosť v hlase mizne, pohyby sú rýchle a ostré.

    A keď žena štrikuje, šije, vyšíva, tvorí, dostáva sa do súladu so svojou ženskou prirodzenosťou a vďaka tomu sa zlepšuje fungovanie ženského hormonálneho systému.

    Aktivácia jemnej motoriky vyrovnáva hormonálne hladiny v tele. Pri pletení klesá hladina adrenalínu a hormónov strachu. Pletenie pomáha zmierniť stres a prejsť do pokojného stavu. Akákoľvek ručná práca je užitočná činnosť pre ženskú psychiku.

    Ručné práce pomáhajú lepšie ako čokoľvek iné vyrovnať sa s úzkosťou a vnútorným napätím a dostať sa zo stresu. Ručná práca pomáha žene zastaviť sa. Len buď a ži! Žiadna analýza, žiadna aktívna akcia.

    Vyšívaním hovoríme svojmu telu, že je všetko v poriadku, času je dosť, netreba nikam utekať a niet koho zachraňovať. Všetko je v poriadku a všetko je pokojné. Remeslá nám pomáhajú cítiť sa uzemnené. Cítiť tu a teraz. Tu je náš domov, tu sú naše ruky a vytvárajú niečo krásne a tvorivé.

    Ručná práca je veľmi pokojná činnosť: žiadny boj, žiadna analýza. A vytvára stabilný a udržateľný svetonázor, ktorý je taký dôležitý pre každú ženu.

    ❤️🙏🏼❤️