Zrušenie pracovného miesta z organizačných dôvodov

giannkak
16. feb 2024

Dobrý deň, chcela by som vás poprosiť o radu, v apríli mi končí rodičovská. V predstihu som kontaktovala môjho zamestnávateľa za sa mienim vrátiť na svoju terajšiu pozíciu. Ten mi dneska oznámil že v rámci organizačných dôvodov bolo moje miesto zrušené a momentálne pre mňa nemajú voľnú pozíciu. Viete mi poradiť aké mám práva a načo si mám dať pozor pri podpisovaní dohody pri ukončení pracovného pomeru alebo nemám podpísať dohodu alebo no neviem ...nikdy som takúto záležitosť neriešila a neviem ako to riešiť aby ma neukratil o niečo o čo mám nárok.

gaia14
16. feb 2024

tu je to velmi pekne do detailov spisane https://www.akmv.sk/skoncenie-pracovneho-pomeru...

mila23
16. feb 2024

@giannkak no ak oni rusia Tvoje miesto, tak ziadna dohoda....nech ti daju riadne vypoved ...

giannkak
autor
16. feb 2024

@mila23 a chcem sa opýtať keď už mám výpoveď mám nárok na dvojmesačnú výpovednú lehotu+plus trojmesačné odstupné+preplatenie dovolenky?

bambulesa
16. feb 2024

@giannkak Dolezite je po ukonceni rodicovskej dovolenky aspon na 1 den nastupit do prace,resp. v tomto pripade aspon 1 den si este cerpat dovolenku,aby Vam pri ukonceni pracovneho pomeru vznikol narok na vyssiu podporu v nezamestnanosti,mozno aj maximalnu (zalezi to potom od mnozstva preplatenej nevycerpanej dovolenky).

giannkak
autor
17. feb 2024

@bambulesa to budem mať mám ešte 13 dni starej dovolenky len ide o to že chce aby som podpísala dohodu v ktorej mi chce dať smiešnu sumu tak preto teraz zisťujem na čo všetko mám nárok

bambulesa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz