Výpoveď v Lidli

hhhjjj
16. máj 2024

Ahojte, už pár mesiacov pracujem v lidli, najskôr som chcela odísť už v skúšobnej dobe, pretože som bola čerstvo po strednej škole a chcela som si zarobiť na auto a niečo nasporiť na vysokú školu, lenže som tam musela ostať dlhšie, čiže musím teraz podať výpoveď aj s výpovednou dobou, lenže sa bojím, pretože čo som počúvala od ostatných čo tam robili priamo v mojej predajni a chceli odísť alebo už podali výpoveď tak im začali úplne znepríjemňovat ten pracovný čas čo im zostával. Napriklad mali výpovednú dobu a počas nej im robili zle, dávali robiť všetku robotu atd. Nemá tu niekto skúsenosti s výpoveďou v lidli? Bojím sa že akonáhle to poviem vedúcej, už nebude taká mila ako do teraz, plus tam fakt už nezvladam robiť, práca je dosť fyzicky náročná aj keď to by som aj uniesla, ale hlavne z psychickej stránky sa to nedá uniesť, kvôli kolegyniam respektíve zastupkyniam, hlavne keď tam je na dennom poriadku šikana, vidim ako niektoré kolegyne sú strašne zúfalé z toho ako sa tam k ním správajú a ja si určite nechcem prísť o psychiku v takto mladom veku. Neviem či sa skôr mám porozprávať s vedúcou o výpovedi alebo si sama spracovať výpoveď a rovno ju tam doniesť, ak máte s týmto nejaké skúsenosti prosím poraďte ďakujem

matullienka
16. máj 2024

@hhhjjj od kedy tam robíš? Ak menej ako rok tak výpovednú dobu máš 1 mesiac, začína plynúť 1. dňom nasledujúceho mesiaca, takže by som si na jún nahlásila dovolenku, ak nejakú máš, a zvyšok pár dní vydržať. Výpoveď by som podala na konci mája. Prípadne si vieš naplánovať aj nejaké návštevy lekára, urobiť preventívne prehliadky u lekára

hhhjjj
autor
16. máj 2024

@matullienka menej ako rok, od 1. Novembra tam robím

matullienka
16. máj 2024

@hhhjjj tak máš výpovednú dobu 1 mesiac, výpoveď podaj 30-31.5. začne plynúť od1.6.

tiika
16. máj 2024

@hhhjjj skús sa najskôr dohodnúť, či ti podpisu dohodu o ukončení napr. ku koncu mesiaca.
Ak nie, daj výpoveď. Potom môžeš čerpať dovolenku, či ísť k lekárovi, pracovať podľa pokynu nadriadeného v pracovnom čase, v rámci tvojej pracovnej náplne, normálnym tempom. Pokial to nestihneš nie preto, že nechceš, ale kvôli tomu, že toho bolo príliš, prip. neadekvátne fyzicky náročné, povedala by som to narovinu. Už ti môže byt jedno, čo si pomyslia.

ckocka
16. máj 2024

Nie si sama kto dáva výpoveď a zamestnávateľovi to nemusí byť po voli, ale pokiaľ viem zatiaľ to všetci prežili. Trénuj, s najväčšou pravdepodobnosťou to nie je v tvojom živote naposledy.
Moja osobná skúsenosť zo všetkých zamestnaní je taká, že pokiaľ sa ja správam korektne, správa sa tak aj druhá strana, hoci spolu nemusíme vo všetkom súhlasiť.

zobaka
16. máj 2024

daj vypoved a maj v pazi, ten mesiac vydrzis