V práci som dostala výpoveď

veronaistokova14
27. apr 2023

Ženy poradíte včera sme v práci dostali výpovede s dvoj mesačnou výpovednou lehotov a mesačným odstupnim.Ja chcem dat ale výpoveď hneď budem mat nárok na podporu v nezamestnanosti s primu.

nelca84
27. apr 2023

@veronaistokova14 ak mas odpracovany dostatocny pocet dni (2 roky za posledne 4 roky), tak mas narok na podporu. S okamzitym ukoncenim PP musi suhlasit zamestnavatel.

doriiis
27. apr 2023

Nárok na podporu budeš mať aj potom keď odpracujes ešte tie dva mesiace a dostaneš odstupné.Dokonca ta podpora bude aj o niečo vyššia,keďže sa do toho zarata aj to odstupné.Ked dáš výpoveď ty,na nárok na odstupné prichádzas.Ja by som na tvojom mieste vydržala a zobrala peniaze

alenah31
27. apr 2023

@veronaistokova14 toto vieš dosiahnuť len so súhlasom zamestnávateľa a presne sa to volá Dohoda o ukončení PP. Je jedno akým spôsobom je výpoveď podaná. Ak máš splnenú podmienku aspoň 730 dní PvN za posledné 4 roky - nárok na podporu mať budeš. AK s Dohodu súhlasiť nebudeš - možnosťou je výpovednú lehotu "prežiť" na PN. @nelca84 na Okamžité skončenie PP nepotrebuje súhlas nakoľko takto vieš skončiť PP zo strany zamestnanca len ak zamestnávateľ porušil ZP (napr. nevyplatenie mzdy).

nelca84
27. apr 2023

@alenah31 myslela som okamzite skoncenie PP dohodou samozrejme

alenah31
27. apr 2023

@nelca84 no ona existuje aj Dohoda o ukončení PP aj Okamžité skončenie PP - vzhľadom k tomu, že niekto toto nevie rozlíšiť (kto s tým nepracuje tak ani nemusí) - radšej to uvádzam na pravú mieru🙂 a @veronaistokova aj pri Dohode o ukončení PP zo strany zamestnávateľa máš nárok na odstupné - ak ju podáš ty- tak nie.

janai1
27. apr 2023

@veronaistokova14 prečo nechceš odpracovať tie 2 mesiace a chceš sa vzdať odstupného?

vikusjk
27. apr 2023

@veronaistokova14 toto je pre teba lepsia alternativa, odrob vypovednu dobu, dostanes odstupne a potom mozes ist na urad prace a dostanes aj podporu.

tosomja
27. apr 2023

@veronaistokova14 ak chces len na úrad práce, tak radšej vydrž v práci a máš odstupné, plus vyššiu podporu.
A douč sa gramatiku, kým sa budeš nudiť doma 🙈 lebo toto až oči kole.

anjelicek26
27. apr 2023

Financne je to uplne hlupe rozhodnutie podla mna. Zavriet oci a odrobit dva mesiace a paralelne si hladat novu pracu... ked nie, aspon budes mat peknu podporu... prisla by si aj o odstupne, fakt to je blby napad

paciko9
27. apr 2023

Ja som takto vydrzala pol roka, a po pri som si hladala novu pracu. Vedeli sme,ze majitel chce predat hotel. Aj sa mu to podarilo, pekne som vydrzala do konca plat som mala na cas,a k tomu 2mesacne odstupne. To som si pekne odlozila. Bola by si hlupa, keby si teraz odisla, to uz vydrzis.