Neviem sa rozhodnúť medzi dvomi zamestnaniami

ivv8
30. dec 2022

Ahojte,
Vraciam sa po rd do prace a riesim vaznu dilemu. Ponukli mi 2 skoro identicke pracovne miesta a ja netusim ako sa rozhodnut.
1 je praca asistentky s platom cca 900 plus odmeny z trzieb firmy v ktorej by som mohla po case aj karierne rast, nenarocna praca viac menej ukladanie zmluv papierov do sanonov, ide o vacsiu firmu

2 je taktiez praca asistentky ale s platom 1300 plus taktiez odmeny. Tu si niesom ale ista moznym kariernym rastom. Je v nej ovela viac administrativy ako v moznosti jedba. Ide o mensiu firmu kde by som v podstate pracovala samostatne.

Sefovia su v oboch pripadoch mili a sadli mi.. mozno v cisle 2 mi sadol o nieco viac.
Ja som uz zufala musim sa rozhodnut😂 co by ste robili vy?

maminkadeticiek
30. dec 2022

Sukromnici alebo korporacie?Nejake dalsie benefity?Pracovna doba?

ivv8
autor
30. dec 2022

@maminkadeticiek moznost 1 je mensia korporacia a 2 je sukromnik pracovna doba v oboch identicka 8-16

ivv8
autor
30. dec 2022

@maminkadeticiek benefity- tym ze moznost 1 je korporat tak firemne akcie vecierky nejake zlavy na tovar s ktorym pracuju ( auta- nic pre mna) moznost 2 tam su benefity alo vianocne odmeny ,,do ruky,, za vykon a pod

ivv8
autor
30. dec 2022

@maminkadeticiek a este v moznosti 1 si neviem predstavit homeoffice v moznosti 2 je to mozne ze po case ho obcas dostanem, ked to takto pisem asi som viac za 2jku🤣🤣

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ivv8
autor
30. dec 2022

@bilberryday ano tiez to tak citim, ale ta vidina karierneho rastu ma asi brzdi len za cenu ze by som 5 rokov zakladala sanony a potom by ma mozno posunuli o priecku vyssie na nejaku dalsiu lahku administrativu mi to asi nestoji

lindous
30. dec 2022

Mne to príde, že tým kariérnym rastom v možnosti číslo 1 sa časom dostaneš možno akurát tak tam, kde môžeš byť rovno od začiatku v možnosti číslo 2 🙂

veronika966
30. dec 2022

@ivv8 jednoznačne by som sa držala možnosti 2 🙂 aj vzhľadom na to, že ako píšeš, ti tam viac sadol šéf. Ďalšia vec, tiež by som pozerala na ten plat v možnosti č. 2. Ak je to všetko oficiálne na páske, tiež by to bolo viac vyhovujúce 😊

marlent
30. dec 2022

@ivv8 aký kariérny postup? Totiž Jankom pár mesiacov bola v obdobnej situácii ako ty teraz..detto som sa rozhodovala medzi asistentkou a druhou pozíciou...vyhrala ta druha nakoľko kam sa ako asistentka môžeš posunúť...potom mi muž povedal ze "nemakala si na sebe aby si niekomu nosila oblek z čistiarne " to absolútne ale teraz nemyslím v zlom alebo ako ponižovanie alebo vysmech

beata_k
30. dec 2022

@ivv8 Moznost 2. Karierny rast z pozicie asistentky je takmer nemozny. To sa v podstate len tak hovori o takej moznosti, ale nikdy to neumoznuju.

sunshine_18
30. dec 2022

Za mňa 2

ivv8
autor
30. dec 2022

@marlent ano, tak v podstate moznost 1 je firma ktora predava auta, buduci rok otvaraju novu pobocku ale tiez si nemyslim ze by mi z funkcie asistentky ,,podaj kavu, urob caj,, dali flek niekde v manazmente. 2 moznost je stavebna firma s vela zakazkami, aj ked je to sukromnik. A sef v moznosti cislo 2 uz sa moc praci nechce venovat a moju funkciu opisuje ako vlastne jeho zastup v case kedy on na firme nebude ( nieje to len praca asistentky, su tam aj behacky a vybavovacky na uradoch/ stavebnych povoleni atd- cize trosku zaujimavejsia praca )

vlastnynazor
30. dec 2022

@ivv8 karierny rast slubuju v kazdej korporacii, aj ked nie v kazdej korporacii je to naozaj tak. A tiez si myslim, ze z asistentky ta tak lahko neposunu vyssie.

ivv8
autor
30. dec 2022

Dakujem dievcata pomohli ste mi, aj ako som sa tu vypisala mi je hned jasnejsie ze je to cislo 2. Snad zvladnem viacej prace/administrativy aspon sa nebudem nudit😄 ❤️

muchotrafka298
30. dec 2022

Nezabudaj, ze ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Z miesta asistentky sa malokedy posunies na inu poziciu, nehovoriac o nejakej vyssej. Lebo stale budes len asistentka. Ja poznam jednu asistentku, ktora sa "vypracovala" na riaditelku oddelenia. Ale vsetky vieme, ako to asi bolo....

Este by som si na tvojom mieste @ivv8 zistila, ze co presne bude po tebe pozadovane v praci c. 2 a co sa tyka hlavne vybavovania, ci budes mat na to realne cas cez pracovnu dobu. Lebo ak budes mat sediet ako asistentka a riesit asistentsku agendu, stretnutia, obsluha navstevu, zabezpecenie chodu firmy, tak si neviem predstavit k tomuto este behacky po uradoch.

lavinis
30. dec 2022

@ivv8 číslo 2

ivv8
autor
30. dec 2022

@muchotrafka298 stretnutia a obsluhu navstevy robit nebudem- sef sa stretava s klientmi mimo firmy. Moja uloha bude v podstate sediet na firme a robit papiere/ pracovne listy/ vybavovat zamestnancom bozp, posielat uctovnicky podklady pre mzdy atd. Roboty budem mat dost- same tabulky zmluvy atd. A obcas ako pisem sa stane ze budem musiet ist napriklad na urad/ obed s uradnickami a to vramci prac doby. Takto mi to bolo podane.

54tinka54
30. dec 2022

@ivv8 pri tej prvej možnosti by som sa veľmi nedržala toho kariérneho rastu.. to sa vacsinou len tak hovorí všeobecne, ako možný “benefit.” A zakladať šanóny a čakať na kariérny postup ktorý fakt že vôbec nemusí prist.. budeš sa tam nudiť.
Ja by som sa rozhodla pre možnosť 2.

muchotrafka298
30. dec 2022

@ivv8 vyskusaj a uvidis, len velakrat je toto iba fraza "moznost karierneho postupu". Skusobna doba je presne na toto, aby si zistila, ci je to praca pre teba, ci to zvladas, bavi Ta a to a si s tou pracou stotoznena. Pre mna osobne je vybavovanie na uradoch alebo na sude najhorsia vec, nikdy neviem, na koho tam narazim a ci ten clovek bude ochotny alebo nie. A ci vlastne sa podari vybavit to, preco tam stravim xy hodin.

mimi3008
30. dec 2022

Bez vahania c.2

ivv8
autor
30. dec 2022

@muchotrafka298 praveze v moznosti 2 ani nemam kam postupit. Tam by som vykonavala 2 najvyssiu funkciu hned po majitelovi firmy. Takze tam viem ze nieje kam uz ist. Max mozno prebrat aj nejaku jeho pracu v buducnosti a stym teda dostat vyssi plat. No a co sa tyka uradov- je to skor prilezitostne, vacsinu casu budem na firme na pc robit tabulky

muchotrafka298
30. dec 2022

@ivv8 este na napadla jedna vec, ktoru si ujasni vopred, ak vezmes pracu 2. A sice, ci nebude problem brat si dovolenku ked budes chciet/potrebovat. Ak som spravne pochopila, budes ho zastupovat vo firme, ked tam on nebude. Cize si budes brat dovolenku len vtedy, ak tam bude?Poznam asistentky,ktore si napriklad beru dovolenky vylucne iba v case, ked ma dovolenku ich sef, nie inokedy. Co tvoj pripad asi nebude, kedze ho budes zastupovat v kompletnej praci. Ta poznamka o fraze bola skor smerovana k ponuke cislo 1.ktoru podla vsetkeho aj tak nevezmes.

luccija
30. dec 2022

Ja by som zobrala prvú, ale,ak máš pocit, že by si sa nudila ber 2.Ale myslím, že v 2 budeš mať toho dosť a šéf sa chce zbaviť svojej práce.

oli18
30. dec 2022

@ivv8 v praci c. 2 budes dievca pre vsetko. A v stavebnictve je najviac prace prave v lete, takze sa ozaj opytaj na dovolenku.

lienka.7
30. dec 2022

@ivv8 možnosť c.2 sa namakas ako kon, ci to za tie peniaze aj bude OK. Pokial by som mala robiť zaskok za šéfa, tak rozhodne nie za 1300 éčok.

muchotrafka298
30. dec 2022

@lienka.7 no presne. Aby to bohuzial nebolo nakoniec tak, ako sa stalo mojej kamaratke, obdobna pozicia. ze jej sef na nu presunul zmluvy, vyjednavanie s klientami, dodavatelmi, vybavovacky a ostala jej aj praca v ofise uplne klasicka, kde ma sediet a robit papiere a mat na starosti celkovy chod kancelarie. Cize ona to riesi tak, ze kedze nestiha, chodi do prace rano o 6,00 a odchadza z nej o 20,00 lebo inac by to nestihla. nie, nie je to nejaka leniva lemra, len proste za 8 hodin nevie robit za 2 ludi agendu.

lienka.7
30. dec 2022

@muchotrafka298 presne tak. Mne to príde tak, ze sef potrebuje usilovnu "vcielku" kým on zľavu zo svojho pracovného tempa.
@ivv8 veľmi dobre si odkomunikuj, co presne mas/budeš mat vlastne robit. Lebo niekedy je "lepsie" za 900 éčok si v pohode zakladat papiere ako za 1300 éčok chodiť vyflusnuta domov a uolne sa podriadiť šéfovi (napr.co sa tyka dovolenky).

hradnapani
30. dec 2022

ten karierny rast to je taky vyprazdneny pojem ako ked skoly hovoria, ze k ziakom pristupuju individualne :D ta dvojka vyzera zaujimavejsia a mas vyssi plat

ivv8
autor
30. dec 2022

@lienka.7
@muchotrafka298
Toho prac casu sa nebojim, rovno som mu povedala ze mam 3 rocne dieta a ziadne nadcasy sa u mna nekonaju a on bol s tym uplne v pohode po mojej pracovnej dobe idem domov ziadne ani nosenie prace domov sa nekona. Tohto sa bojim najmenej. Ale ten pracovny cas- on ma upozornil a presne mi rozpisal moju pracovnu napln, bola to zapisana cela a4 cize dost povinnosti ale zaroven polka z toho boli veci ktore sa robia 1x za rok a pod. Cize on jasne pracu definoval a zadelil, to ze by som jeho pracu robila do buducnosti spominam len z hladiska nejakeho postupu/upgradu mojej pozicie do buducnosti. Ze teda ak by to prislo, vyssie ma uz povysit nemoze jedine ze mi da robit svoju pracu.

mandzula
30. dec 2022

@ivv8 z hladiska moznosti nejakeho dalsieho zamestnania by som brala ponuku c. 2, pretoze urcite naberies viac vedomosti, skusenosti a zrucnosti ako v pripade ponuky 1.