Makový olej pre dieťa

stimabalson
5. máj 2024

Ahojte chcem sa opýtať lebo som to nikde nenašla na nete.. moja dcérka ma 1 rok a 8m a odmieta mi piť kravské mlieko.. chcela by som jej dávať makový olej kvôli vápnika, a čítala som ze je veľmi dobrý aj na trávenie a s tým ma dcérka dosť problémy.. chcem sa opýtať, môže aj takto malé dieťa makový olej? Plus treba doplniť aj rybi olej? 🙂 ďakujem za odpovede..

majlo1234
5. máj 2024

A jogurty, makke syry, kefir, ine mliecne vyrobky ti nezje? Ja som ziadne speci oleje nedavala, pravda dojcila som dlho, takze som neriesila to, ze nepije mlieko. Doteraz ho nechce, ale zje jogurt, actimel ma rad, syry tiez, tak to nehrotim

nikpa
5. máj 2024

@stimabalson syn od roka do 3 nepil absolutne mlieko, nejedol ani nič mliečne. Mal ABKM. Po 2 rokoch mu robili testy na hladinu vápnika a mal ju v poriadku. Nič špeciálne s vyšším obsahom vápnika som mu počas tých 2 rokov nedávala. Čize zdravé 2 ročné dieťa, ktoré nepije mlieko a aspoň občas zje niečo mliečne, neverím ze bude mat deficit vápnika. Ale ak moc chceš tak od 3 rokov môžeš dávať, na gastre mi to potvrdil.