Zlý vzťah s matkou

jankatralalajka
5. máj 2024

Ahojte rozpisem sa sem lebo ma to už psychicky ničí. Mam 21 mam staršieho brata a žijem ešte u rodičov s otcom vychádzam v pohode ale s mamou to už nezvaldam . Vždy každý videl ze medzi mnou a mojim bratom robila vždy rozdieli vždy ho obskakovala a uprednostňovala zatiaľ čo mňa ani nikdy nepohladkala a je to tak aj do dnes. Snažím pomáhať doma čo sa len da ale stačí mala škvrna na kuchynskej linke a už je oheň na streche. Vkuse sa do mňa naváža za maličkosti (ktoré pritom robi ona sama)už niekoľkokrát ma takto rozplakala aj lebo keď od rána do večera niekto vas vkuse kritizuje za viacmenej hlúposti tak to na človeka doľahne no ale ona sa vtedy dáva do pozície obete.No a keď som nakusla to ze čo všetko robim ja a je aj tak zle zatiaľ čo môj brat si sam nezoberie ani pohár a to myslím doslova tak ho moja mama obhajovala ze on keď sa ide kúpať si zoberie sam uterak. Také nervy som dostala lebo ja sa fakt snažím a nikdy neni dobre a jeho vychvaluje ze si zoberie uterák. No ale k podstatnej veci dnes mi môj otec povedal ze on sa s ňou hada kvôli tomu ze ona na mňa nonstop nadáva a to sa ma extrémne dotklo lebo ja nerobím nic také za čo by mala dôvod mat voči mne takú zášť. neviem či tu nemám niekoho kto ma nejakú podobnú skúsenosť a neviem čo mam robiť. Tak či tak som psychicky labilnejsia a ona mi do toho ešte pridáva až som dnes rozmýšľala nad samovraždou. Ďakujem za všetky rady lebo toto je pre mňa taka citlivá téma ktorú radšej chcem rozoberať anonymne

0silvia0
5. máj 2024

@jankatralalajka narcisticky rodic. Precitaj si nieco o tom. Problem je tvoja matka a slabossky otec, ktory si nevie decko ochranit. Toto lepsie nebude, pokoj budes mat az ked sa od nich odstahujes.

elizme
5. máj 2024

@jankatralalajka povedz jej to na rovinu, sadnite si a povedz jej ze ti to ubližuje a ci si to ona uvedomuje, navrhnut terapiu, mozno nejaku poradňu... opytat sa jej co od teba este chce, ci mas lietat a byt dokonalá alebo co jej vadí. Ak ked to nepomoze tak proste treba z domu vypadnúť a prerušiť s nou kontakt. Viem je to rodina ale čím skôr to urobis tym lepsie pre teba.

pribinak
5. máj 2024

Jedine riešenie: odsťahuj sa

jankatralalajka
autor
5. máj 2024

@elizme dohováranie nepomáha uz aj babka (jej mama) jej dohovarala a aj môj otec na ňu minule vybehol keď som sa doslova kvôli nej zrútila ze už stačilo ze či už neni normálna, nehovoriac o tom ze je alkoholička ktorá sa vkuse stáva do tej pozície obete a sľubuje ze ako pôjde na terapie liečenia ale nikdy nic z toho sa nezmenilo

0silvia0
5. máj 2024

@jankatralalajka narcista si nikdy nepripusti chybu, bude sa krutit vo svojich vyhovorkach dokola. Aj keby si od rana do vecera makala, tvoju matku neuspokojis a spokojna nebude nikdy. Studujes? Pracujes? Zariad sa tak, ze kvoli svojmu mentalnemu zdraviu budes musiet urobit ten krok, ktory sa vola odstahovanie sa.

mamina7070
5. máj 2024

narcisticka matka ta sa nikdy neospravedlnuje max tak ze sa ospravedlnuje ale nevie vlastne za co 😂 odstrihnut odstahovat
k babke nemozes ist?

simona20201309
5. máj 2024

😔 každý deň téma o šialenej matke. Prečo to tak je?
Je mi ta @jankatralalajka veľmi ľúto. Hlavne si nič nevycitaj a nedovol aby z teba naďalej robila neschopnú. To ze je alkoholicka si mala napísať hneď na začiatok. Alkohol ničí mozog takže okrem toho ze je narcistka, je už aj prepita.
Máš 21. Určite to zvládneš! Neboj sa nájsť si prácu a ísť do podnájmu. Ak ti to nevychádza, skus sa spojiť s nejakou kamoškou.
Opýtala si sa jej niekedy narovnu, prečo sa tak správa?
Ona je už v podstate chorá a tak ju musíš brať.
Tvoj brat ma koľko rokov? Jemu to vôbec nie je trápne?

januska12323
5. máj 2024

Odsťahuj sa čím skôr. Táto osoba nestojí za tvoj život!

jankatralalajka
autor
5. máj 2024

@mamina7070 ja som sa už kvôli nej raz k babke odsťahovala keď som mala 13 a to bolo obdobie kedy som s mamou bola fakt ze minimálne ale v 19 som sa nasťahovala naspäť k rodičom lebo som zachránila jedného psíka a nemala ho kam dať(veľký pes a oni majú rodiny dom) a ostala som tu u nich ale vidim to tak ze pôjdem naspäť k babke lebo toto už nezvladam

jankatralalajka
autor
5. máj 2024

@simona20201309 niekoľkokrát som sa s ňou snažila nejako komunikovať videla ma niekoľkokrát plakať z toho ze som už bola zúfalá z toho ako sa ku mne chová. Príklad otec ma pochválil ze ako viem varit a ona hneď na to spustila na mňa kritickú poznamku a už bolo toho na mňa fakt veľa a zosypala som sa. No ona už bola opitá spustila krokodílie slzy a také jej klasické reči ze ona by za mňa dala život a ze to ze ma nikdy nehladkala neznamená ze ma nemiluje a ja som jej povedala ze ona ma so sebou nejaký problém a potom si to ventiluje na mne a začala tie klasické reči ze sa v pondelok objedná k psychologicke a ze začne pomaly znižovať dávky alkoholu no ale to vždy boli len prázdne slova a žiaden čin .

simona20201309
5. máj 2024

@jankatralalajka skratka odid. Máš možnosť? Pracuješ, alebo ešte študuješ?
Ak má vypite vtedy s ňou nič neries, nemá zmysel baviť sa s opitým clovekom

berenika39
5. máj 2024

@jankatralalajka Proč tam bydlíš? Je ti 21, osamostatni se a všechny problémy jsou pryč.

jankatralalajka
autor
5. máj 2024

@simona20201309 brat ma 23.. jemu to nedávam za zle on si proste na to zvykol ze mama mu vari, nosí uteráky,poháre do izby a zatvára dvere od jeho izby keď si zakričí ze nech mu zavrie izbu. pritom ked je napríklad u babky je samostatný to ona z neho robi ako keby invalida. Mňa len štve na tom ze na nas nemá bohužiaľ rovnaký meter

jankatralalajka
autor
5. máj 2024

@simona20201309 chcem začať pracovať len ako som písala tak ja už mam nejaké psychické problémy a najviac ma ťažia úzkostné poruchy čiže hladam si takú prácu ktorú by som zvládala aj popri týchto problémoch. Psychiater alebo lieky momentalne nejsu cesta keďže som obvolávala koho sa len dalo a majú veľa pacientov a na súkromného nemám penaize

miadi
6. máj 2024

Chod byvat k babke aj Keby si mala toho psa dat do utulku . Tvoje zdravie je prvorade.Mama mà problemy sama so sebou a ventiluje si ich na tebe. Tvoji rodicia nebudu uplne normalni ked ti dovolili v 13 ist zit prec .
Teraz mas 21 matke vadis Tak si na tebe hlada chyby chce ta odtial vyštvat aby si odisla sama.,

brendaa
6. máj 2024

@jankatralalajka ahoj máš 21r si bez príjmu? Rodičia pracujú? Tvoj brat pracuje?
Ja sa nezaostávam tvojej matky, no možno aj tam je ten zádrhel, že si proste doma, máš zdravotné problémy, je s teba nervózna...a Má takú povahu.
Ak ti môžem poradiť a si teda labilnejšia, ľahšie lieky ti dá aj všeobecný lekár.
Nájdi si prácu odsťahuj sa k babke.
Matku nerieš aj keď ťa to zraňuje, choď si svojiu cestou....
Nie každý rodič chce chápať svoje deti rovnako.
Preto sa zariaď ty a nehľadaj výhovorky. Držím ti palce.

sevrin
6. máj 2024

@jankatralalajka nad samovraždou nerozmýšľaj, kvôli jednej osobe sa nepriprav o ďalších možných 60-70 rokov zvyšku svojho života, počas ktorých môžeš zažiť množstvo dobrého, vďaka čomu nad matkou len mávneš rukou.
Raz si založíš vlastnú rodinu a matka pochopí o čo všetko prišla. Keď raz v budúcnosti pôjdeš aj so svojou rodinou okolo domova dôchodcov, tak jej s vyplazeným jazykom zamávaš a pôjdete si ďalej svojou cestou. Už len za ten pocit by to stálo.

simona20201309
6. máj 2024

@jankatralalajka určite rozmýšľaj ako odísť. Vykroc zo svojej komfortnej zóny a nevyhovaraj sa. Prečo by si nemala zvládať nejakú prácu? Véd si budeš hľadať takú, na ktorú máš predpoklady. Veľmi na výber nemáš. Bud si nájdi prácu alebo to doma ďalej trp. Viac riešení nevidím.

gribka1
6. máj 2024

Neber si to tak, je proste chorá. Odsťahuj sa k babke, nič lepšie nemôžeš urobiť.