Hucká nevesta moje vnúčatko?

6. máj 2024

Mam velmi zakernu nevestu. Bohuzial syn si velmi zle vybral manzelku. Moje jedine vnucatko ma 3 roky. A ja mam pocit, ze nevesta proti mne hucka moje vnucatko. Ani objat odo mna nechce, ani rucku mi nechce podat. Chodia k nam raz za mesiac a ani sa na mna moje vnucatko nepozrie. Ja mam pocit, ze nevesta nieco mojmu vnucatku vravi, aby ma nechcelo. Co s tym mozem robit? Spytam sa nieco vnucatka, ani mi neodpovie. A co ked takto stale bude vnucatko huckat proti mne?

galganka
6. máj 2024

Má tri roky, vidí ťa / vás raz za mesiac a nie je od radosti hotové? Nevidím nič podozrivé. Normálna reakcia. 🤷🏼‍♀️ Čudné skôr je, že hneď prvá možnosť čo ti napadne, je že kakaná nevesta hucká.

lukbe
6. máj 2024

Niektoré deti sa takto správajú, jednoducho sú nekontaktné, nejdú k iným ľuďom, aj keď je to rodina.

lylyjana
6. máj 2024

Nemyslim si, ze ho hucka, zatial ste nenapisali nic zvlastne co by to u nasvedcovalo. Ani moj syn sa nechce vzdy objimat a ruku davat. A to je so starymi rodicmi viac ako raz za mesiac. Vnucatko k Vam mozno nema tak blizko, lebo Vas vidi raz za tyzden. A ma 3 roky, v tomto obdobi je uz z principu v opozicii. A urcote mu nekazte, aby Vas objalo, dalo pusinku. Ale sa spytajte, ze objimes babku? Das mi pusinku? Ak nie, musite to respektovat.

1ryba
6. máj 2024

Keď sa vidíte raz za mesiac a dieťa má 3 roky asi na tom nie je nič čudné. Nemáte si kedy vybudovať vzťah. Deti nepodávajú rúčku a neobjímajú sa na povel.

simsalabim
6. máj 2024

Ved ta to dieta poriadne nepozna… co sa divis? Objatia a pusinky nie su na rozkaz. Navyse, vela deti je bojazlivych, ostychavych. Radsej chod nanho jemne a s citom a mozno ta potom aj objime.
PS Popracuj na svojej nenavisti k neveste.

1ryba
6. máj 2024

A prečo vy nejdete k nim? Aby ste si vnúčatko viac užili? Nie len čakať doma ako na spasenie a potom sa čudovať. Treba sa aj aktívne zaujímať, spýtať sa aj nevesty, či netreba s niečím pomôcť, povarovať, keď treba.

janica_
6. máj 2024

Byvame v dome u manzelovej maminky, ona dolu, my hore. Syn ma 3 roky a niekedy babinu nechce ani pozdravit alebo sa na nu pozriet a rozplace sa. Myslim ze ste uz zabudli ake su deti naladove aj bez toho zeby im hockdo hocco hovoril, maju vlastnu hlavu.

zoe_2
6. máj 2024

V prvom rade je to jej dieta a az potom niekoho vnúča

martul
6. máj 2024

@simsalabim a vieme ako to v skutočnosti je? Hneď so spravila záver, že má popracovať na svojej nenávisti. Ktovie akú má nevestu.

viestta
6. máj 2024

Zacni respektovat zenu, ktoru si tvoj syn vybral za zivotnu partnerku. Ci sa ti paci, ci nie je to jeho partnerka a ty by si mala respektovat jeho vyber a nekydat na nu za jej chrbtom.
Tvoje vnuca sa sprava uplne normalne, su take deti. Ty si hlavne daj pozor aby ti svoja zast k neveste nezatemnila mozog uplne, lebo uz sa to deje.

simsalabim
6. máj 2024

@martul ak niekoho co i len napadne, ze 3 rocne dieta, co vidi babku raz za mesiac, proti nej nevesta hucka… to podla mna o dobrom vztahu k neveste nesvedci. Ani to, ze syn si “velmi zle vybral manzelku”. A normalne na prekvapuje, ze babku nenapadne, ze prvotnou pricinou je jednoducho to, ze dieta ju vobec nepozna a dalsou to, ze vela deti potrebuje cas sa osmelit. Ale nie, tu je pricina huckanie nevesty 🤷‍♀️

babababka
6. máj 2024

Snaž sa vidieť s vnúčikom,čo najviac.Skús sa s nimi dohodnúť,žeby častejšie prišli k tebe,alebo ty k nim.Aj keď ťa "odmieta" sadni si blízko k nemu a hraj sa sama,kresli,čítaj "akože" pre seba rozprávku,uplynie chvíľka a on sa pridá.3 ročné deti sú veľmi zvedavé.Ak máš dvor,domáce zvieratá,nech je blízko,ale priamo si ho nevšímaj.Držím palce.Trošku sa treba prispôsobiť a pôjde to.

nika23t
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bellaa3007
6. máj 2024

@galganka Neviem čo je na tom zvláštne. Moja mala 3,5ročná vidí tiež mojich rodicov 1x do mesiaca a teší sa, velmi ich má rada. Nie je to o tom ako často vidi dedka, babku..
Bývame so svokrovcami a malá ma ovela radšej mojich rodicov, kt vidi 1x do mesiaca

galganka
6. máj 2024

@bellaa3007 super, gratulujem k výbornému vzťahu. A teraz späť k tomu, že reakcia vnúčatka autorky je uplne normálna. Pretože je.

simca06022011
6. máj 2024

co by mu vravela? proste je to male dieta a takmer ta nepozna... hanbi sa. moja ked prisla k starym rodicom a to tam travila viac casu naraz, vzdy par hodin sa hanbila kym sa rozblaznila...nie kazde dieta je take, ze uteka hned k niekomu a komunikuje... inak reaguje na starych rodicov, ktorych vidi castejsie a uplne inak na tych, ktorych raz za cas na chvilku.

zuzinka888
6. máj 2024

"Syn si velmi zle vybral manzelku"- tak tati veta hovori za vsetko. Syn si vybral tu najlepsiu manzelku podla jeho kriterii. Nik so zdravym rozumom by nesiel do manzelstva s clivekom ktoty mu "nevyhovuje". To ze nue je pre vas dost dobra je len vas problem. Nevesta citi vas postoj voci nej a tak logicky sa nebude snazit o casty kontakt s vami a tym padom sa nebuduje vas vztah s vnucatom. Myslim ze nikto to tak nema- ze nenavidim nevestu, ale s vnucatamu mam super vztah. Vztah k vnucatam vedie cez ich rodicov. Skor si nastavte zrkadlo a pozrite aky je vas vztah aj so synom. Vela rodicov je hrdych a pysnych na svoje deti, kam to dotiahli mysliac si ze je to zasluha rodicov a oni sa roky snazia vymamit z toxickych vztahov a generacnych vzorcov.

maminkadeticiek
6. máj 2024

Tak ti poviem,ze ak sa takto vyjadris o svojej neveste,tak by som sa vobec necudovala ak ta nema rada a to dieta to vnima.Ale nemyslim si,takto male dieta nerozumie nejakemu huckaniu.Bud ma k tebe vztah a ma ta rado alebo nie.Deti su spontanne,emocionalne.Ak k tebe nema vztah tak by som sa na tvojom.mieste zamyslela troaku inak ako smerom na nevestu.

ikka204
6. máj 2024

Dieta pozorne pozoruje a uci sa svetu. Mama je jeho orientacny bod. Akonahle odpozoruje, resp. vyciti ako velmi mas jeho mamu "rada", potom sa necuduj, ze je voci tebe opatrne. Hlavne, ked sa spolu vidite tak "casto". Moja svokra sa nikdy skutocne nezaujimala o to, co zaujima dieta, nenasla si s nim jedinu spolocnu cinnost, kde by spolu travili cas, nesnazila sa zistit, co by dieta potesilo. Zato vzdy dokazala otvorit usta, ako k nej vnuca nechce chodit, ako ju nema rado, ako len druhu babku. Ake je rozmaznane, neposlusne a pod. Aj ked som sa snazila jej poradit, ako sa s malou zblizit, tak doslova pred tym usla a nasla si hned robotu, alebo ze niekam musi surne ist. Postupne to uz bolo tak okate, ze jej to vycital aj jej syn a vtedy prestala s hranim sa na staru mamu a uz jej to nevadi, ze vnucka nechce prist. Tak aby to nebol ten pripad. A urcite si nevynucuj pusinky a objimania. Predstav si, ze by to od teba chcela napr. suseda, ktoru obcas stretavas. Najprv treba ten vztah a deti potom vedia tu lasku a zaujem oplatit, ak je uprimna.

vyrovnanaosoba
6. máj 2024

Nie, nehucka, myslím, že je to úplne normálna reakcia 3r dieťaťa. Deti si treba vedieť získať, oni tiež cítia a vnímajú.
Môj svokor tu bol po roku na víkend a deti ho nechceli pustiť domov, svokru si ani nevšímajú a tuším ani v láske nemajú, lebo im nič nedá (rozumej pozornosť, pekne slovo...nie darčeky, peniaze) a to majú 4r,5r a 14r.

natall113
6. máj 2024

Má tri roky, nemusí skákať od radosti keď vidí babku, vôbec to nemusí byť tak že nevesta dieťa hucka proti babke
Moja dcéra nedá ruku nikomu len mne alebo mužovi tak isto nemá rada stiskanie a podobne od ostatných

bellaa3007
6. máj 2024

@galganka ja sa nevyjadrujem k autorke ale k tomu čo ste napisali vy. Že vztah vnucata a starých rodicov nie je o tom ako často ich vidi 🙂

som_realistka
6. máj 2024

Teta môjho ex sa pasovala za jeho matku, lebo ho vychovala. Pri sobáši mi povedala, že ona mala preňho vybratu inú nevestu. Ale čo uz narobi, keď som ho dohnala k sobasu. Rozumej, 7 rokov sme sa snažili o dieťa. Takže aký vzťah som k nej mohla mať. Dcéra ju mala rada, ale vozieval ju tam ex, keď sme sa rozviedli, tak mladšiu videla pár krát, lebo s novou priateľkou ex sa nemusela, a ta ju jednoducho odstrihla. Ex tam nechodil, nevozil ani staršiu ani mladšiu, a keď sa môjmu exsvokrovi sťažovala, ze nevidí vnucence, tak jej povedal, že keby si neposrala vzťah so mnou tak ich mohla vídať.

mima172
6. máj 2024

Moja dcéra vidí babky a dedka často a aj tak sa nehrnie do objatí, pusiniek. A teda má úžasné babky a 1 dedka (má aj druhého ale ten je samostatná kapitola). Je proste taká (je po mne, tiež som to nikdy nemala rada) a ja to rešpektujem.
Každopádne, bez názoru druhej strany sa nedozvieme "kto je ten zlý, zákerný".
A ešte jedna vec, nechcem sa Vás dotknúť, no deti sú veľmi citlivé, ak im je niekto nesympatický, tak detičky neriešia nejakú pokrvnosť, proste toho človeka "neberú". Vidím to na dcére a teda môj postoj k danej osobe nie je podstatný.

moonlight1210
6. máj 2024

V troch rokoch sa mi niektore moje deti este stale “schovavali za suknu” aj pred starymi rodicmi, ci nasimi surodencami (ich ujami a tetami). Odmietali aj pozdravit, ci usmiat sa. Len sa mi tisli k noham a schovavali si tvar. Proste mali taku hanblivu povahu. Casom to preslo. Dnes komunikuju normalne.

Daj tomu este cas, bud k nemu mila, ale na nicom nenastoj, aby nemalo pocit, ze robis natlak. Toho by sa balo este viac. Ak chces, aby ti napriklad podalo ruku a ono sa odtiahne, usmej sa a povedz nieco mile v zmysle, ze nemusi, ak nechce. Ze az ked bude chciet. Uistis ho tym, ze ho respektujes a nenutis.
Urcite ho neskus chytit i tak (predpokladam, ze to ani nerobis). Bolo by mu to neprijemne a do buducna by sa tomu vyhybalo este viac.
Niektori ludia to totiz urobia, aby mu ukazali, ze chytit za ruku “predsa nie je nic hrozne”, ale pre dieta je to stresujuce, lebo ono akurat citi, ze ho premohli a donutili. Ze sa nevladze branit.

Pokial ti raz samo rovno nepovie, ze maminka mu povedala, ze ty si zla a ono ta preto nechce, tak sa neutvrdzuj v tom, ze si k neveste zle naladena. Dieta si vsimne i to. Darmo k nemu budes mila.

majla87
6. máj 2024

Fuha.
Tak si predstavte, ze sa raz mesacne s niekym stretavate. Ten niekto je kazdym stretnutim prilis kontaktny, lepi sa na Vas, chce aby ste ho bozkavali a dotykali sa ho. Robili by ste to dobrovolne a dokonca s radostou? A este by bol na Vas dotycny nahnevany, ze Vas proti nemu niekto hucka, ked nechcete.
Je mi luto Vasej nevesty.

rusalinka
6. máj 2024

Mňa by zaujímalo, aké kritéria by mala spĺňať nevesta, aby bola dobrou ženou tvojmu synovi 😉

syslik81
6. máj 2024

a co tak nezamerat sa na vnuca ale nevestu a udobrit sa s nou ...? respektovat jej vychovu ponuknut pomoc ale neovplyvnovat a nezhadzovat? mozno by vnuca doniesla castejsie a o si na babku zvykne .. moja vidi mamu raz za rok .. v kontakte su vez messanger ale maju krasny vztah a vzdy sa mala tesi na slovensko .. a tiez treba syna zapojit .. ved nech to dieta donesie castejsie alebo chodte spolu na vylet etc .. sadni si s nimi a porozpravajte sa

tamitamitami
6. máj 2024

Treba si uvedomiť že aj dieťa je človek. Každý máme inú povahu, nie každý nám je prirodzene sympatický, inak prejavujeme lásku....
To že tvoje vnúča je také vôbec nemusí byť chyba nevesty (na 99% ani nie je). V prvom rade sa skús vytrhnúť z tejto bubliny že nevesta je tá zlá (dieťa to cíti).

Netlač zbytočne na vnúča keď raz nechce tak to rešpektuj. Normálne sa mu v rámci návštevy povenuj tak aby to bolo jemu príjemné. Nechce rešpektuj to, vidíš že niečo chce robiť/zaujíma ho to tak sa naopak zapoj.
Neboj sa keď bude staršie zase to bude celé vyzerať inak, trojročné dieťa je ešte malé a je prirodzené že k mame má najbližšie.

personality
6. máj 2024

Toto je normálna reakcia dieťaťa, 3 ročne sa nedá huckat, nerozumie tomu.