Stratená doporučená zásielka

sv
26. nov 2016

Kocky, stratila sa mi na poste doporucena zasielka. Som odosielatel, takze budem musiet riesit reklamaciu, ale neviem co predlozit ako doklad o kupe. Predala som 2 uplne nove tricka za 15 eur plus postovne, ale blocek o ich nakupe uz nemam. Co mam predlozit? Vedel by mi niekto poradit? Jedine co mozem predlozit je vypis z uctu, kde je prijata platba od mamicky, co si tie tricka odo mna kupila. (Mimochodom zatial velmi prijemna pani...chvalabohu)... Poprosila by som o radu. Vopred dakujem.

evittam
26. nov 2016

@sv No ak si posielala doporučenú zásielku tak musíš mať doklad o tom, že si to tak poslala - tzv.doručenku kde je aj číslo zásielky. Poštu nezaujíma čo bolo vnútri, takže ak by si aj mala doklad o kúpe toho čo si zabalila, tak ten ti je pri reklamácii stratenej zásielky na pošte k ničomu. Ak ti ide o hodnotu zásielky - hmm, tak tam je to už asi komplikovanejšie - treba sa spýtať na pošte.

sv
autor
26. nov 2016

ja doklad/doporucenku mam, mne ide o hodnotu zasielky...

evittam
26. nov 2016

@sv Tak to sa treba spýtať na pošte ako sa to bude riešiť.

sv
autor
26. nov 2016

asi to bude tak. budem sa musiet spytat na poste...dakujem krasne 🙂

ellca123
26. nov 2016

riesit to budu ,mozu dohladat
ak bola poistena zasielka ,vyplatia len tu sumu na aku bolo poistne balika

mne teraz dohladavali peniaze co som zaslala sekom cez postu a dva tyzdne peniaze neboli nikde, pani zadala ine udaje IBAN do pocitaca

36evina36
26. nov 2016

@sv ahoj mne sa stratila raz zasielka pracovna na poste vypises reklamaciu kde zadas hodnotu zasielky radim ti pridat aspon 2 nasobok ceny lebo ak aj uznaju ze to stratili vyplatia ti max 50% ceny zasielky.

etel1
26. nov 2016

Mne sa stratila zásielka S úradnými dokumentami, boli to originály, ťažko vyčísliteľné finančné... pani napísala škodu 50 € so slovami, že mi aj tak nič nedajú....Po 30 dňoch mi poslali list, kde si priznali chybu, poslali mi odškodné 12,50€ , mňa doporučený list 1. Trieda stál 2,70€.

koralinka
26. nov 2016

Posta....moj zazitok z piatka:.posielala som lampu, chcela som priplatok za ,,krehke,, ok zaplatte 2 e za krehke ale negarantujeme ze s tym bude kurier tak zaobchadzat ako s krehkym.... Pozeram na pani reku to myslite vazne???? Tak naco si platim za tuto sluzbu ked ju negarantujete?????som zvedava v akom stave ta lampa pride 😠

sykorkauhliarka
26. nov 2016

robila som na poste a je to tak ako spominaju vyssie reklamacka s podacim listkom ..pre info dorucenka je uplne daco insie...ich snaha bude v prvom rade najst zasielku ..ak ju stratili bude vratena suma nasobku postovneho neviem kolko krat sa nasobi to si uz nepamatam zvycajne do tych 13 euro...pre tento pripad vsetko co objednavam si davam posielat na dobierku pretoze je viac sledovana a ten kto ju mal naposledy v rukach je za nu hmotne zodpovedny

sv
autor
27. nov 2016

Dakujem Vam velmi pekne. A budu chciet odo mna dolozit doklad o tom kolko stal "tovar", ktory bol v zasielke? Lebo ja ho uz nemam :(

sykorkauhliarka
27. nov 2016

myslim ze nie lebo ludia by mohli dolozit za taky tovar co v liste ani nie je aj tak ti vratia do 13 e ak to uznaju

maria1989
27. nov 2016

Ak budú chcieť doklad o nadobudnutí, povieš, že nemáš a môžeš im dať napr. čestné prehlásenie, že tovar stál 15 eur. Z mojich skúseností, pri zasielaní doporučených nepoistených listov v rámci SR ti po vyriešení reklamácie vyplatia cca 13 eur.

luliu
27. nov 2016

@sv ich nezaujima co bolo vo vnutri, oni ta odskodnia za postovne. Daju ti nejaky nasobok postovneho

sv
autor
27. nov 2016

dakujem dievcence, som kludnejsia.

margotka112
27. nov 2016

No budeš mať pri kladnej reklamácii vyplatený max 5 násobok poštovného ktoré si zaplatila.

sykorkauhliarka A mimochodom dobierka nedobierka obe sa berú ako doporučená zásielka a sú rovnako sledované. Jednotlivo sú sledované Poistené listy. Pri reklamácii poisteného listu sa vypláca hodnota poistenia uvedená odosielatelom na zásielke. T.j ak by si si podala poistený list a bol by ohodnotený na 100 eur,tak vyplatia 100 eur. Vtedy sa nehladí na cenu poštovného.

sykorkauhliarka
28. nov 2016

myslim ze durocovatelke nie je jedno ci strati obycajny doporuceny alebo dobierku 😉 ano viem ako sa robi vyprava