Nechali ste 19-mesačné dieťa s opatrovateľkou?

fallenkaa
8. máj 2024

Ahojte nechcem davat dcerku 19mes do jasli no potrebujem 2x do tyzdna do prace na 5hodin….
Starych rodicov ktori by pomohli nemame

Mate niektora skusenost ze ste tak male dieta nechali s opatrovatelkou? Dakujem

nairia
8. máj 2024

skusenost osobnu nemam, ale poznam par mamiciek v okoli, ktore to tak riesili. myslim si, ze to nie je ziadna tragedia, je to v podstate len par hodin, ked si vezmeme, ze nejaku cast z toho dieta bude aj spat asi. a len 2x do tyzdna.
je dolezite zacat dieta zvykat na opatrovatelku, nech s nou travi cas a buduje si nejaky vztah a opatrovatelka nech si odkuka rezim dietata. vsetko je ale zavisle od toho, ako dieta zvlada "cudzich" ludi. poznam aj 3r deti, ktore neboli schopne vydrzat s nikym inym ako mamou a su take, ktore aj v roku boli v pohode s hocikym.

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
8. máj 2024

ak nemáš problém že necháš bábo cudziemu človeku tak dieťa to prežije...
ja som odchádzala denne od 3 týždňového drobca...

alickapusinka
8. máj 2024

Nie nenechala by som ju s cudzou osobou. Radšej do jaslí.

andrea2323
8. máj 2024

@fallenkaa žijeme v Belgicku a tu skoro všetky mamy odchádzajú po pol roku nejakým spôsobom do práce, nakoľko tu neexistuje taká rodičovská ako u nás. Čiže detičky majú buď opatrovateľku alebo jasle, podľa peňazí. A všetko funguje ako má, myslím, že to je len sila zvyku v danej krajine 😊 nás, keď sme boli malí tiež opatrovali susedy alebo rodinné kamošky čo napr mali tiež bábo a boli doma.

zuzanaete
8. máj 2024

Napisem skusenost ako opatrovatelka. Ak si sadne opatrovatelka s dietatom a rodicmi, tak je to prospesne pre vsetkych. Dieta je spokojne, ze sa mu niekto plne venuje. Rodicia spokojni, lebo vedia, ze sa na opatrovatelku mozu plne spolahnut a mozu sa venovat praci/konickom. Dietatu to neublizi, skor moze prospiet, kedze ma aj ine podnety ako len od rodicov.

betulinka1
8. máj 2024

@fallenkaa uplne v pohode. Ved si vyberies taku co ma referencie a mas z nej Dobry pocit. Nemusis vybrat prvu co pride. Na 5 hodin 2x do tyzdna za mna v pohode.

ysseba
8. máj 2024

Keby som mala nechať dieťa opatrovateľke - tak jedine takej, ktorú veľmi dobre poznám alebo na ktorú mám veľmi dobré referencie od svojej známej. Ale len tak, že pozriem si inzeráty a niekoho si vyberiem, tak to rozhodne nie. Moja kamoška robila opatrovateľku a že opatrovateľka pred ňou pila, tej rodine postupne pila zásoby alkoholu čo mali doma, nejakú dobu to trvalo kým na to prišli. Máš takéto niečo za potreby? Jednoznačne lepšia voľba sú jasle.

babulkomale
8. máj 2024

@fallenkaa kvoli 40 hodinam mesacne by som od maleho dietata neodchadzala vobec, ak by malo byt v jasliach alebo s cudzou zenou u mna doma. Nevidim v tom zmysel.

sissy27
8. máj 2024

@babulkomale ty v tom zmysel vidiet nemusis, pre autorku to ocividne vyznam ma. Mozno za tych 40hod zarobi viac ako ty s muzom dokopy za cely mesiac 🤷‍♀️ a ma vystarane. Alebo proste len nechce kvasit doma na rodicaku a vyplakavat, ze je vsetko drahe, stat sa nestara a po troch rokoch nechce mat problem sa zamestnat.
@fallenkaa ja som mala opatrovatelku od 6mes dietata. Uplna pohoda. Samozrejme nezobrala som prvu co som stretla na ulici 😅 a kedze som vedela vopred, ze tato situacia nastane, tak sme travili nejaky cas spolu uz skor, aby si na seba zvykli.

babulkomale
8. máj 2024

@sissy27 ani jedno si netrafila 😂

sissy27
8. máj 2024

@babulkomale co som podla teba netrafila? Tak este raz - nech ma zakladatelka akykolvek dovod, tak tvoje odobrenie nepotrebuje a je uplne nepodstatne, ci ty v tom vidis zmysel alebo nie, na to sa naozaj nepytala.

lija22
8. máj 2024

ano nechala. moje dvojky mali tiez necele dva roky, ked som im zohnala kocku, ktora chodila ku nam dvakrat tyzdenne na styri hodiny. Bud ich kocikovala alebo sa hrali u nas doma a ja som lezala v posteli a cumela do steny. potrebovala som zufalo byt sama takto prilezitostne. ty potrebujes odbehnut pracovat tak chod.

majlo1234
8. máj 2024

Neviem, nechavala som aj mensie, ale len sestre. Aj tej spadol z postele😂 neviem, ci by som dokazala verit cudzej osobe, ale pokial by som mala referencie, asi ano