Kúpili by ste darček na okrúhliny svojmu bratovi a švagrinej, keby sa rok spolu nebavíte?

6. máj 2024

Baby, idem si po radu, kúpili by ste darček na okruhliny svojmu bratovi a švagrinej? Ide o to že sa nebavíme rok spolu, švagriná spravila prúser v rodine,a nakoľko má zo začiatku nemohla vystáť , zlizla som si to ja a on sa prestal so mnou baviť ..Rodičia ma nútia kúpiť im dar , nakoľko oni mne kúpili , ale vtedy sme sa spolu bavili a aj boli normálne pozvaný na obed do reštaurácie aj s deťmi ..Keď sa teraz stretneme , tak ma neodzdravia ako keby som neexistovala , aj keď idú okolo mňa a samozrejme som ani není pozvaná ..
Čoby ste robili? Nejde mi o tie peniaze,ale princíp ,nakoľko kupovať darčeky za 100euraky niekomu kto má ani nepozdraví ,sa mi zdá postavené na hlavu..
Moja mama zas že má budú ohovárať a neviem čo, že oni mne kúpili atď..no normálne ma núti do toho ..že mám kúpiť a ona im to na oslave poda
Čo by ste robili? Mam z toho guláš

kacena4
6. máj 2024

ak spolu nekomunikujete nie, ak ta pozvali a rozpravate sa spolu tak ano

zalka
6. máj 2024

Nekúpila by som. Lebo dar od teba by zrejme skončil v koši.
A ohovárať tá budú tak či tak keďže sa spolu nebavite.

gabinkomisko
6. máj 2024

poslala by som po mame obálku s takou sumou, za ktorú ti oni dali. bez blahoželania, bez ničoho. Nič im nebudeš dlžná

autor
6. máj 2024

@kacena4 nerozprávame, nie sme pozvaný..

gejb
6. máj 2024

Dar by som kupovala iba ako prejav vole sa udobrit.
Ak ti to vyhovuje takto ako tak je, tak nekupuj..keď to tak necítiš. Oni ta nepozvali na oslavu takže s tebou a tvojim darom nerataju...

leni1977
6. máj 2024

Nie.

hederamonstera
6. máj 2024

Nie

thereisabear
6. máj 2024

Nie

alickapusinka
6. máj 2024

nie neposlala by som nič.

h2
6. máj 2024

Oni ti darček kúpili, lebo boli pozvaní na oslavu. Keď do teba mama hučí, aby si kúpila bratovi darček, dúfam, že rovnako hučí aj doňho, aby ťa pozval. Keď nepozýva, nejdeš na oslavu, nič nekupuj.

h2
6. máj 2024

@gabinkomisko Ale ona im ani teraz nie je nič dlžná.

tanyan
6. máj 2024

A za vnucovanie sa ťa podľa mamy nebudú ohovárať? Prečo mama nenúti brata, aby ťa pozval? Nech si tam vyrieši najskôr spoločenské zdvorilosti (pozvať sestru na oslavu) a ty potom ako pozvaný hosť nebudeš mať problém dar kúpiť. Aj keď nikde nie je napísané, že si potom povinná ísť - môžeš namiesto seba poslať po mame len dar a mať ďalej svoj pokoj.

katka700
6. máj 2024

Nehnevaj sa ale tvoja mama je inak normálna? Kebyže sa mi pohadaju deti tak sa ich nejako snažím udobrit ale v žiadnom prípade by som nikoho nenútila do kúpy daru. Dar má byť z dobrej vôle kúpený a z dobrej vôle prijatý.
Nič nekupuj, možno o rok keď sa zlepšia vzťahy.

januska12323
6. máj 2024

Nie, jedine ak by som bola pozvaná na oslavu.

luccija
6. máj 2024

Nie a mama nech hučí do neho nech sa udobrite

solange7
6. máj 2024

Keby ma nepozvali tak by som nekupila nic. Povedz mame ze mali moznost spravit prvy krok a pozvat ta na oslavu. Uz to je trapne, ze ta brat nepozval na svoje orkuhliny. Keby bol rozumny, mozno by svojej zene dohovoril a oslava by bola prilezitost na novy zaciatok.

autor
6. máj 2024

@katka700 ona je strašné zaseknutá v Tom že čo si ľudia pomyslia vždy to tak bolo

kristinka92
6. máj 2024

asi by som kúpila. s tým že mama nech to dá pred všetkými prítomnými na oslave že to je odo mna, aj keď teda nebola som medzi vítanými.
ale len preto, že si písala niečo v tom zmysle ze tebe dali, predpokladám ze ty si už okruhliny oslavovala. tak nech ste si vyrovnaní, nebudú ta moct ohovárať. keby nič nedas, zas budú mat “klinec do rakvy” na teba

h2
6. máj 2024

A čo si ľudia pomyslia, že brat nepozval sestru na oslavu, ju netrápi? Plače na nesprávnom hrobe, ako sa hovorí.

h2
6. máj 2024

@kristinka92 Vyrovnaní si nebudú, lebo predpokladám, že brat aj s pani manželkou boli na autorkinej oslave, jedli, pili a zabávali sa tam.

solange7
6. máj 2024

Stavim sa, ze k tvojmu bratovi si mama nedovoli chodit orodovat.

autor
6. máj 2024

On má neznasa baby, môjmu bratovi toto vyhovuje že sa nebavíme, on je mojej mame aj teraz schopný vyhukovat že má má radšej ,že má viac ľúbi, čo nie je pravda..
Bolo tam toho veľa, švagriná ukradla retiazku po mojej nebohej babke, ktorú som chcela ja ,dala do záložne a peniaze prehrala..proste strašne veľa , samozrejme mne sa to nepáčilo,ešte aj namyslená som bola..chceli dediť majetky, rozdeľovali si dedičstvo , s tým že naši majú 50rokov , a sú pri plnom zdraví , ale ja nemôžem zdediť nič ,lebo ja mám všetkého dosť podľa nich ...proste strašne ho pokazila a systematicky išla proti mne..mojej mame vykricala že MNA má radšej ako ju..

autor
6. máj 2024

A proste z toho všetkého a ešte kopu iných veci vyústilo to že sa nebavíme, ja keď pozdravím oni nič...

h2
6. máj 2024

Tak nemáš čo riešiť, nič nekupuj, mama to musí pochopiť.

solange7
6. máj 2024

No mate to tam vesele. Nekupuj nic a mame s kludom vysvetli preco. Popros ju o zhovievavost a nech sa netrapi tym co si kto mysli.

kristinka92
6. máj 2024

aha, tak keď sú takýto, že sa neštítia zobrať zlato po babke, ktoré ma pre teba emočnú hodnotu. takých by som už ani nepozdravila, nie to ešte niečo kupovala

autor
6. máj 2024

@solange7 ale to len z tejto jednej strany je to veselé, ja žijem normálny usporiadaný kľudný rodinný život ..

autor
6. máj 2024

@kristinka92 nezobrala ho ,ukradla ho ..

solange7
6. máj 2024

Drzim palce, snad sa brst s manzelkou casom skonsoliduju.

kristinka92
6. máj 2024

tak v tom prípade, zlodejke by som ešte pekne precistila žalúdok a bratovi tiež. deliť si majetky 50rocnych žijúcich rodičov, choré