Mám 21 rokov a partner si myslí, že ma vlastní

domcaa695
27. máj 2020

Ahojte, s partnerom máme obaja 21 rokov, náš syn má 1 a pol roka, bývame spolu u jeho rodičov.. On vždy chorobne žiarlil, v tehotenstve ani nie ale po pôrode to začalo ešte viac, zakázal mi soc.siete, kamarátky, keď ideme s malým von tak dáva pozor aby sme nešli ďaleko od domu alebo sa s niekým nerozprávali.. Keď som napr. chcela isť raz za mesiac von, že sa trochu odreagovať raz ma pustil aj to bol ešte mesiac odutý a rodičom dokonca klamal kam idem.. Už asi 2-3 mesiace dozadu som chcela odísť, rozísť sa ale samozrejme on začal plakať, jeho mama mi nechcela dať malého, že vraj sa on lepšie o neho postará pritom ho v živote sám nekúpal, neprebaloval, nebol s ním sám nikdy.. Ja som s ním celé dni, všetko robíme spolu, nikdy nebol zanedbaný.. Plus som zabudla, že on býva neskutočne nervózny vždy, na všetko šomre, keď sa chceme na niečom dohodnúť tak začne revať.. jednoducho on si myslí, že nás vlastní, že bez neho nemôžeme nič.. Poraďte mi čo mám ďalej robiť či odísť keď nebude doma aby to bolo bez zbytočných hádok pred malým alebo ako to ďalej riešiť.. Ďakujem Vám veľmi pekne..

juliet86
27. máj 2020

co tvoji rodicia a rodina? co tvoja bytova a financna situacia? sice je to este len v zaciatkoch ale prrcitaj si pomocobetiam.sk uz ta socialna izolacia jrozenie odobratim dietata a podobne toahne tym smerom

domcaa695
autor
27. máj 2020

@juliet86 tak moja rodina bola na mojej strane vedia o všetkom lenže pri tom pokuse o rozchod im on zavolal s plačom pričom teraz sú emočne na tom zle lebo mi umrel starký no a on to takto využil navyprával im, že si píšem s kadekým a tak.. teraz moja mamka tvrdí, že som si rýchlo zmyslela, že s ním nechcem byť ale to trvá už dlho.. tak bývať by sme museli ísť k mojej mamke aspoň dočasne, kým by som nenašla nejaký podnájom, ona má 3 izbový byt, všetko zariadené čisté no a tu je to tak, že svokra poriadne ani neuprace, že robím všetko vlastne ja tak neviem chcela som aby sme sa dohodli, nerobilo by mi problém aby si ho brával lebo malý ho má rád ale on sa vkuse vyhráža, že mi ho vezmú a jeho tatko má nejaké známosti aj na polícií.. tak neviem čo robiť oni má nahovárali, že aby som išla bez malého ale to som nepripustila nikdy by som neodišla bez neho

lavender273
27. máj 2020

Toto nie je dobre, tvoj partner nie je v poriadku. Neviem ci to je vekom, ze je nevyzrety, alebo ci ta jeho povaha ostane. (Moj prvy frajer bol podobny, ale vekom sa to menilo ) . S takym pripadom sa neda ani porozpravat a najst kompromis.
Tvoja rodina ti nemoze pomoct? Skus kontaktovat ako vyssie radi pomocobetiam, aspon sa s niekym o tom porozpravas kto ti lepsie poradi. Jeho chovanie vsak v poriadku nie je, a nech teba nestiahne sebou dole.
Jeho mater ti nema co brat dieta a rozpravat ti take veci.

lavender273
27. máj 2020

S mamkou sa porozpravaj a povedz jej vsetko. Ze to nie je len taky rozmar ten rozchod. Aspon nacas chod k vasim. Nenechaj sa vydierat nikym. Maleho ti vziat nikto nemoze! Jeho mama tiez nie je komplet.
Mozem sa spytat preco nebyvate samostatne?

domcaa695
autor
27. máj 2020

@lavender273 no ja si myslím, že to ostane lebo jeho otec je taký istý, že jeho mama je zavretá doma a nikam nechodí bez neho.. a on to tam vidí a chce to realizovať na mne asi alebo čo.. no a to je ďaľšia vec, že ona sa mi stará do výchovy malého som vychovala tak, že neplakal za nič keď nedostal niečo alebo som zakázala, teraz keď mu zakážem začne plakať lebo oni mu všetko dovolia, keď začne plakať tak mi ho hneď vezme z rúk a tak a ja už mám na to nervy strašné.. no s tým bytom som to myslela tak, že mamka má akože ona tam býva..

marysa21
27. máj 2020

Odporúčam určite odísť ,lebo on sa nezmení a bude to ešte horšie .Jeho rodina má byť nestranná a nie ho podporovať pripadá mi to tak ,že nechcú platiť výživné .

lavender273
27. máj 2020

@domcaa695 fuuu..tak to mas tazke. Uzasny vzor ma partner doma. Co chces robit ty? Chces odist len sa bojis aby ti nevzali dieta?

domcaa695
autor
27. máj 2020

@lavender273 áno ja chcem odísť lebo už mám toho dosť za tých 5 rokov len sa bojím, že by mi vzali malého alebo aj toho aké scény mi bude robiť lebo sa zvykne vyhrážať, že sa zabije a pod.. 🤦🏻‍♀️

jaskolka
27. máj 2020

Malého ti len tak vziať nemôže, to sú len ich rečicky. Je to psycho celá rodina, keď otec tak sa, správa, ak aj tvoj priateľ má "vzor" veď tak sa treba chovať k žene, držať ju na reťazi🙈. Povedz to všetko mame, keď môžeš ísť s malým k nej, je to super. A keby ti frajer robil scény, vyhrážal,že sa zabije, tak nech sa kľudne "zabíja", jeho rozhodnutie, je dospelý. (ver tomu, že sa nezabije)

daganov
27. máj 2020

@domcaa695 vedela si, aký je, vedela si, že je jeho otec taký istý a napriek tomu s nám máš dieťa. Zmeniť sa nezmení, problémy ti robiť bude, aj keď odídeš. Ale dieťa ti vziať nemôže, len sa ti vyhrážajú, aby si neodišla. Požiadaj o zverenie dieťaťa do svojej starostlivosti, výživné a choď k matke. A na jeho vyhrážky sa vykašli, len ťa nimi zastrašuje. Ak ti to ešte raz povie, iba mu povedz - to je tvoje rozhodnutie, že sa chceš zabiť, ja nie som zodpovedná za tvoje činy, mňa tým vydierať nebudeš.

denisa0504
27. máj 2020

Odíď keď nebudú doma. Nie je čas, keď sú všetci preč? Aj on aj ostatný? Ak vieš kedy to bude, zavolaj mame, všetko jej vysvetlí a dohodni sa s ňou alebo nejakými kamarátmi aby ti pomohli rýchlo odniesť všetky svoje veci a veci pre dieťa. Ony sú psychopati a neboj, taký manipulátori len kecaju, že si ublížia a že ti vezmú dieťa... Rýchlo z tade odíď

denden77
27. máj 2020

@domcaa695 slovne spojenia ako "zakazal mi", ci "pustil ma" podla mojho skromneho nazoru do vztahu nepatria.. nie si jeho pes 😎

martinka13
27. máj 2020

Bude to zrejme len horšie. Ak máš kam, tak odíď, kým nezačne ozajstne peklo. Dieťa Ti nevezmu len tak bezdôvodne. Ak tak sa porad aj s nejakým dobrým právnikom. Držím palce

cacianka
27. máj 2020

Tento vztah a jeho rodina neveští nic dobré.
Veľmi ta chvalim ze si to uvedomujes a chces zmenit na nieco lepsie pre tvoje dieťa.
Ries okamžite, neodkladaj.
S mamou sa v sukromi dobre porozprávaj, vysvetli jej ze si ho milovala a verila ze vam bude dobre ale postupne časom sa ukazalo aku ma povahu on aj jeho rodičia.o dieťa sa riadne starás, venujes sa mu, neslopes nedrogujes nek.rviš sa, ani sa neflakas.popros ju o pomoc a dohodnite si spoluzitia pravidla. Nakupy varenie upratovanie platenie, nech vidi od teba seriózny pristup.
Zajdi na urad prace socialych veci s rodiny a popros o pomoc pri papierovačkach. Podaj na súd navrh na neodkladne opatrenie - zverenie maloletého do tvojej vyhradnej starostlivosti a urcenie výšky výživného do riadneho súdneho pojednavania.sud rozhoduje max do 30 dni, obycajny navrh aj rok....
Na socialke sa aj porad kde môžeš ist za psychologom - zadarmo, aby si vedela ako mas reagovať na citove vydieranie, vyhrážanie od partnera a jeho rodiny. Aj toto ti pomôže v živote aj na súde ze sa snažíš.
Medzitým si píš na papier ake naklady mas na dieta a aj na seba, co kupujes a potrebujes , zisti si aky prijem ma ten tvoj hrdina (pripadne rodičia -aby sa dala lepsie navrhnut vyska vyzivneho, ked nie on tak rodicia budu musiet platit).
Odkladaj si na tajno peniaze.
Hned ako mama privoli ze mozes ist k nej, ale kludne aj skor si nenapadne prenes svoje vsetky doklady, papiere, potvrdenia aj cenne veci.
Pre dieťa u mamy vytvor miesto pre neho - postielka a skrinky na veci hygienu a hračky,
v chladnicke/na sporaku vzdy nejake jedlo pre maleho (mliecne a ovociel) - ked pridu tety zo socialky aby boli vidiet ze je o neho postarane a ma co treba.nie luxus, bezne veci.
Ostatne veci si už potom odnes postupne alebo ked budes mat istotu ze dlho nebudu doma/ na tajno.
Ocekovi napis odkaz ze odchadzas aj s dietatom, komunikujes iba pisomne.(emaily a sms - si odkladaj budes potrebovat dokazy).
Chod tu na koňovi do skupiny Pravne poradenstvo a vela si tam citaj.je tam veľmi veľa rád a skúseností.
Si mlada a sikovna, uz nebud hlupa a never hentej rodinke úžasných, zvladnes to.
Ver si ! Aby si bola dobrou mamou pre svojho syna

celasapremenim
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kassandra25
28. máj 2020

@domcaa695 jasne, ze bez maleho neodid.dohodni sa s rodicmi, nech ti pridu pomoct zbalit, zobrat teba i dieta a je to. Este predtym zajdi na urady a podaj si dieta do tvohej starostlivosti, aby ta on nepredbehol. Jasne, ze to da na sud, ten bude on platit, ty si pozistuj ohladom vyzivneho vsetko. Nechapem, ze ked len docasne by si byvala u matky - tvojej a potom sla do podnajmu, to ti financie spadnu z neba na zivot? A kto ti bude s malym, ked ty nebudes moct? Su u vas aj dobre chvile, aj zle? Alebo len tie zle?

miriamsenica
29. máj 2020

@domcaa695 Urcite ho neprerobis a moze to byt casom horsie. Padnes na dno a z toho sa tazko dostava prec. Porozpravala by som sa s rodinou. Pripravila vsetko na tajny odchod. Urcite sa nenechaj vydierat. Nic z toho nespravi cim ta vydiera. Casto sa chlapi vyhrazaju ze zoberu dieta. Neobavaj sa. Na to su sudy a odporucanie kurately, aby urcili komu prisudia dieta do vychovy. Prajem pevne nervy. Mas pravo na to aby si volne dychala vo vztahu.