Detsky úraz počas vášho stráženia

15. máj 2024

Milé mamičky zaujíma ma ci sa Vám stalo,že keď ste mali na stráženie dieťa z rodiny, pripadne kamarátov dieťaťa alebo ste sa ponúkli,že vezmete po skole k Vám pohrať sa, na ihrisko atď malo strazene dieťa nejaký úraz? Myslím aj vážnejšie úrazy ako oskrete koleno. Ako sa k tomu postavili rodicia dieťaťa? Ďakujem za odpovede

hildicapupu
15. máj 2024

no ako matka by som nebola prave nadsena. jasne, ze zalezi o co ide a ako k tomu prislo. podla by som toho najskor reagovala.

belllinka
15. máj 2024

Tak snáď nechcú hodiť vinu na teba?

koniarova
15. máj 2024

Tak určite sa to nestalo naschvál. Neobviňovala by som osobu, ktorá chce dobrovoľne tráviť čas s mojím dieťaťom . To pre mňa znamená,,že tá osoba ho má rada a nikdy by mu zámerne neublížila.
A strážiť cudzie dieťa, nie je samozrejmosťou. Vždy som bola vďačná za to.

anjelicek26
15. máj 2024

Napíš typ úrazu.. syn sa u kamošky zrubal zo stromu u nich v zahrade..,ze mu dych vyrazilo a sanitku volali,den v nemocnici, röntgen,ct...dostal zdrba (on) lebo dobre viem,že im tam zakazala liezť...v tej nemocnici niečo šiť ci s otrasom mozgu (napriek môjmu dozoru) sme s týmto expertom boli viac ako dost... ze sa to môže stať aj v skolke,skole,u kamoša.. je predsa jasné.. to je proste úraz.. a uraz je niečo úplne iného,ako hrubé zanedbanie dozoru...

zuzinka888
15. máj 2024

Poznam svoje deti a mali urazy aj pri mne a to mam oci aj na zadku. Samozrejne by ma ako matku zaujimalo ako sa to stalo a ci tam bol dozor. Urcite by som nikoho nekbvinovala ak bol dozor 3 m od nich. A hlavne by som zvazila strazenie deti uzkostlivych rodicov.

autor
15. máj 2024

Bol to lakeť, nič vážne aj keď to samozrejme bolelo. Rozblaznene deti, jeden druhého potkli a už to bolo. Nestihla som dopovedat nech sa krotia lebo si ublizia. Nikto mi nič nevicital aj keď žiadneho rodiča leukoplast na dieťati nepoteší. Skôr vo mne ostal strach, že to mohla byt zlomená noha, rozbitá hlava. Moje dieťa je vo veku,že každý deň by mohlo byt u nás dáke dieťa a ja cítim zodpovednosť keď to dieťa preberiem a aj strach ci niečo nevyparatia, tak rozmýšľam ako to majú iné mamičky keď majú na starosť cudzie deti ☺️

feb13
15. máj 2024

Prezila som z pozicie matky, dcera sa prevratila odrazadlom a bolo potrebne sitie. Samozrejme ze dana osoba za to nemohla, deti su proste take a stava sa to. Kludne aj u nas doma. Ale chapem, ze je to neprijemne z oboch stran.

Keby sa zistilo, ze straziaca osoba objektivne nieco zanedbala a je riziko, ze sa to zopakuje, by som mu viackrat svoje dieta nezverila.

unicornlady
15. máj 2024

Mamičky hlavne musia vysvetliť deťom, že sú na návšteve, tak majú počúvať, čo sa im hovorí.

vkatush
15. máj 2024

Mne len raz dieťa v škole rozbilo hlavu, keď sa potkol a vrazil rovno do preliezky. Jediný vážny úraz zatiaľ (klop klop).
Tak som sa vtedy bála, zovreté brucho, hrdlo aj srdce, jak som dúfala, že nič vážne. A to som bola meter od neho.
Rodičom som vravela, nech ho pre istotu zoberú do nemocnice na RTG a šitie (jeden steh). Ešte večer som im písala, ako sa malý má. Na druhý deň som ho skoro rozpučila, keď som ho videla, že je v poriadku (nadšený ukazoval Batman leukoplast).

Rodičia úplne pohoda, že už horšie úrazy mali a ešte horšie budú, lebo si poznajú deti. Mne je ešte teraz ľúto a to prešli 2 roky 😂
Teraz mám vlastné dieťa a úplne chápem. Niekedy sa môžeš rozkrájať a to dieťa si aj tak ublíži, lebo sa šantia, potknú, nedávajú pozor alebo proste neodhadnú situáciu.

klip0
15. máj 2024

Absolútne by som sa nehnevala na danú osobu.
Pokiaľ by nešlo vyslovene o zanedbanie v štýle (neda prilbu a idú sa bicyklovať, nepriputa v autosedačke, alebo nechá čo ja viem dvojročné dieťa vyliezt na vysoký rebrík na strome alebo čo)

maciatkolulu
15. máj 2024

Áno,bola to hrôza,ale teraz sa na Tom smejeme. Dievčatá mali 12 rokov, a staršia 15, Boli sme sa korčuľovať pri Dunaji v Rakúsku , zverená spadla,mala helmu,chrániče. Vedela som,že je zle. Bežali sme na kramare,kde dobehla mama,absolútne neriešila,volala som otcovi,ten akurát nadával,že sa im deti lámu,syna mali s ďalšími známymi na lyžovačke a tiež si zlomil nohu🙃,v jeden rok. Mala zlomené OBIDVE ruky. Kúpila som jej darček,prišla do nemocnice. Ale s jej mamou sme boli kamarátky a vedela,že som proste nevedela,nemohla zabrániť. Ale bolo to fakt nepríjemné.

lienka.7
15. máj 2024

No zraniť sa ti môžu aj v skolke ci skole... ono závisí aj co sa stalo, ako sa stalo. Ci si ty vyslovene niečo zanedbala alebo co bolo. Lebo mohli ísť aj po chodníku, zakopne, bum padne a vyrazeny zub napr.
Bezne si navzájom strazime deti, ale vieme aké sú, poznáme sa vzájomne. Určite by som ale nestrazila vyslovene neposlušné, nevychovane dieta, ktorému 1000x poviem nelez na ten strom, lebo spadnes, a ono aj tak lezie.

maxalla
15. máj 2024

Aj preto nerada strazim deti. Ak to uz musi byt, tak vzdy rodica upozornim, ze sa mu pokusim vratit rovnaky pocet, ale za kvalitu a prevedenie nerucim. Nerada beriem na seba zodpovednost za niekoho ineho. Nastastie zatial bez urazu.

koniarova
15. máj 2024

Ja som to tiež nemala rada, strážiť cudzie deti. Vždy som sa bála.

maciatkolulu
15. máj 2024

@zuzinka888 no🤣dozor 3 metre....a 5,10.... ?

kacena4
15. máj 2024

ano stal sa sirie hlavy. rodicia s tym musia ratat, ze sa to moze stat aj im nie len cudzim

sapa20
15. máj 2024

Záleží od situácie.
Bežne deti ulice sú u nás. Upozorňujem i tak sa stane,že si oškru koleno a tak...
Minule syn rýchlo bežal v škôlke a takú modrinu mal na čele, že som sa modlila aby nemal otras mozgu.učitelky vyklepane.
To sa stáva. Proste deti.
Aktuálne! V nedeľu ako som varila obed malý vyšiel von za ockom,potkol sa ,rozťal čelo a rýchlo na pohotovosť šiť. Manžel mal neskutočne výčitky.
Hovorím nič vážne sa nestalo,to sú deti.