Nafúknuté brucho po ovulácii

fliacik
28. júl 2020

Ahojte, chcem sa opýtať, či niektorá z Vás máva po ovulácii nafúknuté brucho. Tehotná nie som, ale už niekoľko mesiacov sa mi opakuje, že po ovulácii sa mi nafúkne brucho a ostáva ooobrovské až do menzesu. Ale nie také, že trošku nafúknuté, ono je naozaj obrovské, také som nemala ani v 6. mesiaci tehotenstva. Niky predtým sa mi toto nedialo, bola som dokonca 4x tehotná a nikdy nič podobné, toto je pre mňa nový a veľmi nepríjemný jav. Tie dva týždne do menzesu si doslova odtrpím, lebo to veľké brucho ma tlačí, mám problém si niečo obliecť, pomaly nosím vrecia, aby som to zamaskovala, nemôžem ani cvičiť, lebo mi to prekáža a nedá sa nevšímať si to, lebo ten tlak si neustále uvedomujem. Mohla by to spôsobovať nejaká cysta alebo hormonálna nerovnováha, alebo...? Máte to niektorá podobné?

sylvia_123
28. júl 2020

@fliacik Ano, ja mam to iste posledne mesiace. Presne od OVU do MS mam klasicky PMS prsia, krize, podbrusko pobolieva a do toho vyzeram akoby som zabudla vsetkym povedat, ze som tehotna uz par mesiacov. Nie je to subjektivny pocit, ale objektivny. Uz sa ma asi 10 ludi opytalo, ci som v tom 🙄

zuzka251
28. júl 2020

@fliacik od ovulacie az po menstruaciu narasta hladina progesteronu - s tym je spojene to nafukovanie a zapchy. je to uplne normalne.

simca06022011
28. júl 2020

ano ja to mam, a splasnem cez MS... a mam to roky rokuce...

tulup
8. sep 2020

Ja tak isto...a nikdy predtým som to nemala, ale posledné mesiace asi od marca sa mi to opakuje ...a presne po ovulácii až po menzes...už som zúfalá...aj mám pocit tažkých nôh, akoby som celá bola zaliata vodou 😩.. ako beriem, že je to hormonálne podmienené..ale veľmi nepríjemné...dá sa s tým niečo robiť?.. pijem alchemilku a žihľavu, snažím sa zdravo stravovať a veľa piť...no nič..
😩

fliacik
autor
8. sep 2020

@tulup Ja som zatiaľ odpoveď nenašla, doktorka mi však na jednom vaječníku objavila malú cystu z neprasknutého folikulu. Tak uvažujem, či to nafúknuté brucho s tým nejako nesúvisí. Chystám sa na kontrolné sono, či praskla. Zatiaľ pijem alchemilku a užívam Gynex, ak nepomôže, nasadím si ešte pupalku a Inofolic, nechcem žiadnu umelinu užívať, radšej výživové doplnky a bylinky. Včera som mala ovulku a dnes už mám zase brušisko veľké ako svet, zase budem ráno smutne behať po šatníku, že si nemám čo obliecť, aby som v tom nebola ako vorvaň.

tulup
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tulup
9. sep 2020

@fliacik úplne Ťa chápem...ja tiež...a presne ako píšeš, nechcem žiadnu umeleninu ..my sa teraz snažíme aj o bábo...