Čo vám chýba v Košiciach?

karolina_2002
16. máj 2024

Ahojte, rozmýšľam nad vlastným podnikaním a rada by som sa inšpirovala, preto sa chcem opýtať čo vám chýba u nás na Slovensku? Niečo čo ste videli/zažili v zahraničí alebo niečo úplne nové... čo vám tu chýba a ocenili by ste to. Poprípade niečo čo tu už máme ale vylepšené... Napríklad salón, kde by vám spravili zároveň manikúru aj pedikúru a ušetrili čas.

negymama
16. máj 2024

kupalisko s welnesom. Moznost si zaplavat a potom ist do virivky.

walentina7
16. máj 2024

Action obchod. Aj pekní chlapi 😋

evaachesa
16. máj 2024

IKEA. 🤣

vkatush
16. máj 2024

Ha, idem sa rozpísať 😂
Klasiku, roky sľubovaný aquapark (alebo aj normálne čisté kúpalisko) asi povie väčšina Košičanov. Stačil by aj mini kvalitný wellness.
Kamošky minule zháňali laser depiláciu (naozaj laser, nie ipl či iné krátkodobé riešenia). Vraveli, že na východe nevedeli nájsť.

Osobne, podnik, niečo na spôsob Maxilandu.
My sme sa o tom akurát včera bavili, že kým človek nemá dieťa, nerieši, ale je to diera na trhu.
Mať na to prostriedky, idem do fakt baby friendly podniku (ale mňa by to aj bavilo, vždy som snívala o podniku - reštaurácii, no nie pre zisk, na zarobenie)

Keď sme sa o tom bavili, vznikli nám kritériá (baby friendly zameranie):
Kde sa dobre naješ (nemusí byť plný jedálny lístok, stačí zopár ponúk, ale kvalitných, nejaké 3-4 stálice a 1-2, čo sa budú meniť, keďže skôr máme len kaviarne s maximálne koláčikom).
A mať z toho aspoň 2-3 jedlá vhodné pre deti. Stolička na jedenie samozrejmosť.
Ideálne je, aby sa dalo prechádzať kočíkom (toľko podnikov nemáš šancu s ním prejsť k stolu a keď ti dieťa ešte len sedí/vydrží len v kočíku, tak sa otočíš na päte, lebo neprejdeš a nemáš ho kam dať).
Kde bude hrací priestor pre deti (ideálne vo vnútri, aj vonku), ale aby na nej rodič videl, veď sa chce aj najesť a v kľude posedieť (väčšinou máme podniky s kútikom 2x3 metre, teda koľko koberec/podložka/ohrádka dovolí a aj to je pri nich málo stolov. Keď tam prídu 2-3 rodinky s deťmi, nemáš šancu a dieťa samé nenecháš). Tie väčšie kútikové, čo máme, sú fajn, ale buď sú to len kaviarne alebo o ničom jedlo.
A prispôsobiť viacerým vekovým kategóriám (od bábätka po takých 10r napr, teda prispôsobiť hračky, preliezky, šmýkalka, pieskovisko, nejaké maľovanie, pre staršie možno stolný futbal/hokej, no a mini knižnica, na tú som vysadená 😂).
Samozrejme zabezpečenie hygieny, čo je málo kde. Videla som podnik, čo mal miestnosť s prebaľovacím pultom, nočníkom, konvicou na mlieko, pohodlným kreslom na kojenie,... To bolo super.
To len také body z prechádzky Hlavnou 😁. Niektoré podniky sa v KE snažia, ale niektorým skôr vyhovuje, že nemajú hlučnú detskú klientelu (čo chápem).

slniecko5
17. máj 2024

@negymama chodievam tu, milujem to tam, pri bazéne je aj vírivka.

www.zlatyhyl.sk

(Pozerám, zw akurát je jedna vyradená, sú tam dve, ale to nič, opravia🙂).

martinmmartin
17. máj 2024

Dnes je uzasna prilezitost byt uspesny ak si otvoris tatoo-removal onchod. Kupis laser a ides

negymama
17. máj 2024

@slniecko5 vyzera to krasne, nie je to drahe?
chodime momentalne do madarska , byvame blizko hranic . bud szerencs alebo szikszo.
tam maju plavecky bazen, virivku aj saunu.

slniecko5
17. máj 2024

@negymama ja tam chodím kazdy týždeň plávať, booknem si bazén na čas, často som tam sama, alebo je nás zopar, hodina stojí 7 eur. Majiteľov poznám, dajú si veľmi záležať na všetkom, používajú aj perfektnú kozmetiku. Zajtra sa chystáme všetci.

slniecko5
17. máj 2024

Majú aj rodinný lístok dokopy za 24 eur bez ohľadu na počet deti. Majitelia majú 5 deti🙂.

negymama
17. máj 2024

@slniecko5 no to nie je vela ak je to aj s virivkou. tam kde chodime /szikszo/ je 7,5 eur na cely den. ale iba plavecky a sauna, Chodi malo ludi , bezne sme sami, alebo detsky teply bazen uplne prazdny. akurat ze v cene su iba sauny a virivku treba doplatit, 9 eur na 3h, ale mas to privat, naplnia cistu vodu len pre teba a rodinu.
Plus pre decka na terase ked je teplejsie su trampolina, pinpong stolny futbval hojdacka, velke ihrisko s brankami aj cviciacimi strojmi. V takej zapecenej obci, ze to bezne ani ludia nepoznaju. A u nas velke Kosice nic take nemaju...je to smutne.

slniecko5
17. máj 2024

@negymama skočte pozriet, milujem to tam, vždy si dám potom výbornú kávičku na terase a vonku je raj pre deti tiež.

evaachesa
17. máj 2024

@vkatush v Košiciach máme minimálne 2 kliniky s certifikovaným laserom už zopár rokov. Jedna je vedľa Dargova, teraz sa volajú Gévé klinik (za mojich čias Plastická a estetická chirurgia) a druhá je Chiramed (predtým Chirmed). Majú výkonné lasery, žiadne IPL. Chodila som do oboch a nič mi za tie roky nedorástlo späť. 😀

evaachesa
17. máj 2024

@martinmmartin veru... každý druhý človek má po sebe strašné nezmysly "pokreslené", tak aj ja si myslím že odstraňovanie tetovania bude celkom dobrý biznis. 🤭👍

laurita285
17. máj 2024

@vkatush aj Envy ma Candelu takže kvalitný laser

vkatush
17. máj 2024

@evaachesa
@laurita285

Ďakujem, odkážem im 😊

deby3
17. máj 2024

@vkatush myslim, ze Areal anicka splna toto vsetko, Kutik pre deti, vonkajsie ihriska, dokonca aj ta kniznica. Par jedal, deti si urcite vyberu. A nie na hlavnej take nieco nikdy nevznikne.

ddankaa2
17. máj 2024

baguette boulevard 😁😁 milujem ich, najblizsie v Ba iba 😅

ctahka
17. máj 2024

@slniecko5 vyzerá to super podľa popisu, musíme vyskúšať s rodinou niekedy 🙂👍

nahodnemeno
17. máj 2024

napr. psia skolka ako maju v zahranici cez den alebo napr. ponuknut strazenie zvierat na niekolko dni , ale nie v preplnenom hoteli, skôr vymysliet nieco , kde zvieratko ostane v domacom prostredi

mantilka
18. máj 2024

Palacinkaren

moncici7
22. máj 2024

@evaachesa su tam dlho poznam, vies niekto nevie hladat, radsej povie ze nemame.

moncici7
22. máj 2024

Ranajkaren

fairyy
22. máj 2024

@moncici7 oh ano toto by som brala ...ale nie taka, kde pytaju za jedno ranajkove jedlo 7-8eur a este nemam napoj a kavu, lebo tympadom je clovek automaticky len obcasny host

vkatush
22. máj 2024

@fairyy my na raňajky zvykneme ísť do Gesta. Asi najlepšie, keď si porovnám výber jedla a ceny.

fialka_africka
29. máj 2024

Obuv s normálnymi dámskymi topánkami pre ľudí ako ja, ktorí majú veľkosť topánky 34…

Normálne, pekné lodičky si nedokážem kúpiť v žiadnom obchode, ledva viem zohnať jednu 34ku v Košiciach, aj to je nejaká škaredá, ktorú si nekúpim. Tiež si chcem kupovať pekné, farebné lodičky, sandálky a iné normálne topánky v kamennom obchode za prijateľnú cenu ako majú v CCC, Humanicu, alebo inde.

Cez internet sa mi obuv kupuje blbo, jednak nie vždy je to tá veľkosť a jednak tie ceny sú šialené. Ja musím kúpiť obyčajnú lodičku za 80€ z nejakého eshopu a tá istá lodička stojí v Deichmanne 20€.

A nechápem prečo by som si mala objednávať topánky z Aliexpressu a čakať na ne mesiac len preto, lebo mám malú nohu. Celá moja rodina by to s radosťou využila, kedže máme všetké malé nohy. 😂🙈

beata_k
29. máj 2024

Odpadkove kose. Uz som zila v roznych mestach, ale KE ma zalostny nedostatok odpadkovych kosov. (terasa)

fairyy
29. máj 2024

@fialka_africka to iste plati pre zeny co maju nohy 42+ 😊

lalala94
29. máj 2024

@fairyy išla som napísať to isté. Nájsť pekné lodičky, ktoré budú sedieť vo veľkosti 42 je nemožné.

@autorka neviem, či niečo také inde existuje, ale brala by som nejaké baby friendly fitko. 😀 Fitko, kde môžeš prísť s deťmi, je tam nejaký dozor, ktorý sa o deti postará a ja by som si mohla v pohode zacvičiť.