Rozhodnutie poisťovne, totálna škoda - odvolanie

17. máj 2024

ahojte, poisťovňa nám uznala na vozidle totálnu škodu, chceli by sme sa ale odvolať, aby prehodnotili sumu. Neriešil to prosím niekto? Ako formulovať odvolanie. Vedel by mi niekto s tým pomôcť? 🙏

melanta
17. máj 2024

Ako formulovať odvolanie - jednoducho uveď sumu, aká je podľa vás adekvátna a hlavne uveď dôvody, prečo je podľa vás adekvátna vami stanovená suma, na zákalde akých faktov. Osobne si ale myslím, že si nepomôžete. Ale možno záleží aj od poisťovne. Nabudúce okrem havarijného kúpte aj GAP poistenie, ak sa teda bavíme o novom aute, pri starom to asi nebude výhodné.

egonsk
17. máj 2024

po totalke vyplatia celu hodnotu auta samozrejme s amortizaciou, tak v com je problem?

melanta
17. máj 2024

@egonsk problém je, že chcú viac.

egonsk
17. máj 2024

@melanta chciet mozu, ale ked je auto na totalke, uz nema co na ceste hladat podla znalca, cize servis by to mal odmietnut opravit.
Inak ako totalku sa bralo napriklad aj ked vystrelia vsetky airbagy, hoci by opticky auto vyzeralo ok, resp. s malou havariou a znalec mi povedal, ze to koli tomu, ze cidla ktore aktivovali aj dalsie airbagy zachytili vyznamny narast kinetickej energie a napriek tomu, ze nemuselo prist k deformite dalsich dielov, tak je vysoka pravdepodobnost narusenia bodovych spojov (karoserie su samonosne a spajane bodovanim) a tym narusena bezpecnost celeho auta, vratane deformacnych zon pri dalsom naraze, resp. havarii v buducnosti.
Obdobne sa zhodnocuje odhliadnuc od airbagov aj narusenie B stlpika, atd...

jaga18
17. máj 2024

My sme mali totalku vlani. Poisťovňa vyplatila istú sumu plus sprostredkovala predaj vraku. Tie dve sumy dokopy to bola reálna hodnota auta vzhľadom na hodnotu nového, vek a km.
Možno vám vyšla nižšia suma kvôli tomu, že vrak neodkupili. Skúste tak osloviť firmy, ktoré odkupuju autovraky. Hodnota auto vraku môže byť ešte zopár tisíc eur.

zic
17. máj 2024

Ja som kupil stare auto (vtedy asi 12 rocne)... za 1000 eur. Po 3-4 rokoch ma naburali (do zadnej casti) a poistovna vyplatila totalku 700 eur. Auto mi v servise vyklepali / opravili. Poistil som a jazdil dalej. Tiez ma to vtedy prekvapilo, ale podla vsetkeho je to standard a ok...
Chapem, ze moze byt "totalka" a "totalka" a niekedy to je naozaj nepojazdne... Ale teda za mna to bolo ok...

lubomirko2
18. máj 2024

Totálna škoda znamená že oprava auta je pre poisťovňu nerentabilná a prevyšuje zvyškovú hodnotu auta, vtedy poisťovňa vyplatí sumu za nepoškodený zvyšok auta, také auto môže jazdiť kľudne ďalej, ja som mal dve totálne škody behom 10 dní (Felícia) a opravil som si všetko svojpomocne. Takže tvrdenie že auto po totálnej škode nemá čo robiť na ceste je nezmysel 🥹