Zlé držanie tela

8. feb 2024

dcéra je v puberte. má zlé držanie tela. cvičiť určite nie - to by ona po mentálnej stránke nedala - je iná.
čo odporúčate? existuje vôbec niečo čoby ako - tak pomohlo?

kacena4
8. feb 2024

len cvičenie pomoze na oslabene svalstvo co sposobuje zle drzanie tela. nechapem preco by to nedala... ja mam autistku a musi cvičiť ci to da alebo nie. ty si rodic zodpovedny za svoje dieťa

lenja123
8. feb 2024

Je to len zlé držanie tela, alebo skolióza?
Neviem, kde je problém, že by nezvládla cvičenie, sú rôzne druhy, individuálne cvičenie doma, SM systém, možno by bolo fajn ju prihlásiť na nejaký pohybový krúžok, gymnastiku, balet. Ak má ťažšiu skoliózu, zvykne sa predpisovať aj korzet. Najlepšie je navštíviť detského ortopéda, ktorý sa špecializuje na skoliózy a poradiť sa s ním.

autor
8. feb 2024

dievčatá som napísala že je to dieťa iné... proste nechápe ničomu, len reve a kričí.
nekomunikuje.

januska12323
8. feb 2024

Najprv treba navštíviť odborníka ten posúdi ako veľmi je to zlé. Podľa stavu odporučí ďalšie cvičenie. Ak dieťa nebude spolupracovať tak je jedno čo má cvičiť, robiť to nebude.

autor
8. feb 2024

@januska12323 prepáč, ja sa pýtam čo okrem cvičenia
či niekto niečo nepozná, má s tým skúsenosť.

januska12323
8. feb 2024

Tak mne odporúčali plávanie ale žeby to nejak pomohlo sa nedá povedať. Podľa mňa hocijaký krúžok kde sa hýbe je len plus. Zvládla by napríklad tanec?

autor
8. feb 2024

@januska12323 ďakujem za odpoveď.
plávať vie. tanec jej nič nehovorí.

thoughtfulweirdo
8. feb 2024

Ja som začala riešiť oslabené svalstvo a zlé držanie tela s batoľaťom, to je tou schopnosťou spolupráce možno trochu podobné. Nám odporúčali veľa veľa veľa loziť štvornožky, po rebríkoch, lezecké steny alebo hoci len klasické preliezky, skrátka čo najviac ten systém pohybu "ruka-noha".

luccija
8. feb 2024

Tak s ňou budeš cvičiť ty ako sa cvičí Vojtovka, alebo dostane korzet...fyzioterapeuta určite sú možnosti ako na takéto dieťa popýtaj sa lekarov

guliver19
8. feb 2024

Ocividne ma dcera nejaku diagnozu, asi nie naljahsiu, a pytas sa tu banalne ako vylepsit drzanie tela takeho dietata??? To je asi otazka na odbprnikov a nie na konika.