Rady starých materí - časté krvácanie

tansulinka
1. máj 2017

Som 7mes. od pôrodu. Už skoro 3mesiace krvácam veľmi často posledné 2 mesiace každé 4 dni. 7 dní krvácanie 4 dni pokoj a potom zas... Bola som u lekárky tá nerozumie čo to môže byť. Robila mi vyšetrenia všetko úplne dobre. Tak mi navrhla hormóny ale ja dojčím takže by som musela malú odstaviť, no ešte predtým by som rada vyskúšala prirodzenú cestu. Poraďte prosím nejaké čaje, tinktúry... niečo čo by pomohlo. Chcem sa vyhnúť hormonálnej liečbe kôli malinkej ale aj sebe. Kedysi som hormóny brala a neurobilo mi to dobre. Všetkým ochotným žienkam ďakujem za rady

stepanka274
1. máj 2017

Skus si kupit v lekarni melasu. Je dobre konzumovat cervene az fialove potraviny cvikla, cucoriedky, brusnice, cerv.vino. teraz na jar trebat pit caj z cerstvej mladej zihlavy.

bienennest
2. máj 2017

@tansulinka Ahoj, existuju viacere prirodne lieciva, ktore napomahaju normalnemu cyklusu. Medzi najcastejsie pouzivane ti odporucat denne pit caj z alchemiky (2-3 salky denne), pripadne striedat s cajom s malinnika (prvu cast cyklusu malinik a druhu cast alchemiku).

Takisto na pravidelny cyklus je vyborny vitex jahnaci extrakt (da sa kupit aj v tablelkovej forme). Mne velmi pomohol upravit cyklus (tiez som mala nepravidelny). Ak by si sa rozhodla prestat kojit tak na znizenie prolaktoinu (ktory sa vylucuje pocas kojenia a moze takisto zapricinit hormonalnu nerovnovahu a teda aj nepravidelny cyklusu), na to pomaha uzivanie Maca (bud ako prasok alebo vo forme tabletiek). Ako pri vsetkych bylinkach, na konecny uspech si treba pockat 2-3 mesiace ale oplati sa to, je to vzdy lepsie ako uzivanie umelych hormonov, ktore maju sice rychlejsi efekt ale zanechavaju na tele aj rozne skody v podobe neziaducich ucinkov.

Skus si precitat aj tento clanok - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/