PCO a chýbajúca ovulácia

66simonka66
13. apr 2019

Ahojte, s piateľom sa snažíme o dieťatko. Mám PCO a vôbec bez tebletiek nedostanem menštruáciu a nemám ani ovuláciu. Užívam progesteron od 17DC na 10 dní 2x1, aby som vlastne nejakú menštruáciu mala. Teraz prvý mesiac užívam aj clostilbergyt 2×1 5dní od 3DC. Na 10 deň som mala prísť na sono ako na tom sú vaječníky a či vlastne nejaké dominantné folikuly sú. Lekárka mi povedala, že žiaden dominantný folikul nemám, že mám na vaječníku veľa malých folikúl, ktoré nedozrievajú, že to je PCO, ale že to je v poriadku pretože pri PCO je vraj normálne, že vajíčko dozreje aj v 20dni. Baby máte s tým niektorá skúsenosť? Ja už som v takom strese, že na nič iné nemyslím. "Čo ak mi vaječníky vôbec nevyprodukujú vajíčka? Som zúfala.

mimusa154
13. apr 2019

@66simonka66 ja som brala Inofolic,ale zas mne menzes chodil.Ako chcel ale bol.Tri tehotenstva a tri splodenia na cca 27 dc. Vyskusaj,nakup ovulacne testy..snad motyka vystreli ;)

zania
13. apr 2019

@66simonka66 ahoj. Ja som mala to iste,az v kombinacii utrogestan a clostylbegyt sa mi podarilo otehotniet,mala som aj podpornu liecbu od hematologicky(lebo aj ked som otehotnela,tak som zase potracala)a od reproimunologicky nejake infuzky a injekcie na potlacenie imunity,aby telo nechcelo oplodnene vajicko vypudit ako neziaduce teleso . Inak som ovulaciu sama vobec nemala,menzes tak raz do roka.
Druhe dieta sa nam podarilo ani neviem ako,aj som este kojila a az ked mi prestala chutit voda z vodovodu,tak som vedela ze som v tom ☺ dcerka bola neplanovana,menzes som nemala a ze by ovulka sama nabehla som ani nesnivala. Teraz si uz davame sakra pozor 😂😂😂
Drzim palce. Treba aj dobreho hematologa

193169
18. okt 2020

Tiež mám Pco. Brala som clostilbegyt už asi 6 alebo 7 cyklov. Nie vždy bol dominantný folikul, ale keď bol tak sa to nepodarilo. Tak ma poslali na prefuk vajcovodov a aj na kyretaz s tým ze do pol roka určite otehotniem. Nepodarilo sa to tak sme skúsili IUI, ktoré bolo neúspešne. Bola som už aj na IVF a 5x sme mali KET. A napriek všetkému som do d es neotehotnela. Skúšame to už vyše 6 rokov. Vyskúšali sme vsetko mozne od čajov, inofoliku, gynexu, rôzne vitamíny ale výsledok je stale negatívny.

mia091
Autor odpoveď zmazal
Zobraz