Nízky anti-Müllerov hormón

ladoux
5. júl 2016

Zdravim vsetky uzasne zeny na tomto fore!

Po takmer roku snazenia sa a jednom skorom potrate som bola najnovsie diagnostikovana s nizkym AMH (0.83). Nemam este ani tridsat rokov a moja rezerva vajicok je na urovni vyse 45 rocnej zeny. Som uplne devastovana... IVF a IUI odmietame. Co dalej? Mate niekto podobne skusenosti?

PS: Moje FSH je 4,50 je, LH je 3,10 a estradiol je 61 pg/ml, co je by som nazvala ukazkovymi. Stale tomu nemozem uverit.

spisanka
5. júl 2016

Ahoj nepodliehaj panike ja som mala pred dvomi rokmi AMH 0,38 a povedali mi že prirodzene neotehotniem a som v 15tt.A po tých dvoch rokoch už musí byť 0,00.😀.Tiež sme nechceli ísť na umelé a podarilo sa..Dhla cesta pred nami ,ale som tehu.Mne vraveli v centre,ze moje vaječníky sú už KO.A zopár iných lekárov a primarov mi povedali,ze fungujem normálne a aj vaječníky sú poriadku.Podla mňa centra sú len biznis a čím viacej vystrašia ľudí tým lepšie pre nich.Nevesaj hlavu.

zibi
5. júl 2016

@ladoux nestresuj...ja som si amh zvysila vitaminom D3 - je predpoklad, ze vitamin d3 koreluje s amh ked je nizke decko , moze byt nizke aj amh, vitamin D3 ako keby zapinal gen AMH - ale mala by si mat fsh v norme a aj pocet astralnych folikov , ale najma to fsh ..ked je fsh vyssie nad normu, je predpoklad, zeto amh skutocn enizke je...
ked nie je nizke , moze to byt nizkym vitaminom d3 v krvi..ja si ot vysvetlujem tak, ze vitamind3 je dolezity a potrebny pre telo a ked je ho malo ,tak telo ho dodava do inych "potrebnejsich" organov a plodnost ide do uzadia..mne amh kolise v zavislosti od vtaminu d3 v krvi..
ja som mala 0,21 a po dopneni vitamin d som ho mala okolo 2,3 ..a stupa a klesa ..cize neboj
kludne sa pytaj ked potebujes

stellamaris
5. júl 2016

@ladoux tu otehotneli baby aj s nizsim amh. 😉 Je to iba cislo,podla najnovsich vyskumov vraj nie je presne.Ano,mozno mas menej vajicok,ale preco neskusit nadalej prirodzene otehotniet? Vo fore je jedna tema prave o amh,baby tusim brali wild yams,vitamin D a niektore aj otehotneli.Skus pohladat.

ladoux
autor
6. júl 2016

Boze moj, dievcata! Az mam slzy v ociach, ako ste ma dojali! Dakujem za vasu podporu. Velmi ste ma povzbudili! Len aby to bol aj moj pripad sa modlim!!! Uz som nakupila D3, matersku kasicku, zenske kvapky a koenzym Q10. Cakam na vysledky dalsich testov. Gratulujem k vasim krasnym babatkam. Najkrajsim darom na svete <3

zibi
6. júl 2016

@ladoux davaj pozor na vitamin D3lebo nie vsetky su dobre....naj je swanson ma najlepsiu vstrebatelnost, pripadne vigantol..bolo by dobre pytat gynekologa alebo endokrinologa aby ti zobrali dečko ..kolko mas v krvi ..a ci mas naozaj malo..pripadne nemas hypotyreozu? lebo to ide ruka v ruke s nizkym dečkom...