Práca na živnostenskom úrade na pozícii samostatný radca.

bluetinka
17. jan 2020

Ahojte, pracuje tu niektora z vas na zivnostenskom urade? Naskytla sa mi moznost pracovat tam na pozicii samostatny radca, tak by som chcela vediet aly tup prace to je, co to obnasa...keby ste boli take zlate 🙂 dakujem!

ivkazba
17. jan 2020

@bluetinka ja teda na ŽÚ nerobím, ale bola som tam ako živnostník veľa krát. Pracovníčky prijímajú žiadosti o živnosť a vybavujú rôzne požiadavky klientov súvisiace so živnosťami. Nevnímam to ako náročnú prácu, pokiaľ sa vie človek naučiť zákon a živnosti (myslím, že často chodia aj klienti, ktorí nevedia, ktorú živnosť si majú dať a aké podmienky musia na danú živnosť spĺňať - takže pracovník musí vedieť vyhľadať v zákone a zoznamoch). Čiže myslím že je to klasická práca na úrade.

janetinka27
21. jan 2020

@bluetinka robim tam. praca s ludmi,da sa to naucit,najlepsie vsak az praxou. okrem toho sa robia rozne ulohy,staleje praca pomimo tej hlavnej,minuly rok bol napriklad zamerany na aktualizaciu vsetkych osvedceni o odbornej sposobilosti.cize vyzyvanie,vela podnikatelov sa na to vybodlo,museli sme im vyvolavat,vypisovat,hrabat sa v archivoch.dost na to zamestnavalo. robis aj nejake spravne konania.vela zavisi od sefa a kolektivu.

janetinka27
21. jan 2020

@bluetinka ale teda pracu mam rada,stretas tamludi a stale sa nieco deje🙂