Žiť s manželom bez lásky bez sexu

19. aug 2022

Ahojte,
S manželom sme spolu 7rokov, mame 6ročne dieta
Hádame sa takmer každý deň. On ako nema empatiu, ked jeho práca je hotová (home office) alebo ked príde z robote, rovno ide sa hrať na mobile nie hodinu ale 3 alebo aj 4 aj viac. Napriklad včera ja po robote bola som doma o 16:30 upratovala som byt, prišiel z robote ja ešte upratujem, nepýtal sa ma či niečo nepotrebujem, odišiel do kuchyne zjedol kolač ktory sme mali v chladničke ani bu ani mu a nenechal mi nič ani sa nepital čo si prosím kusok(to vždy) zje všetko a jediné čo nájdem je obal v odpadkoch. . Potom Išiel si lahnuť na postel a hrat sa na mobile a ja upratujem. Potom som dokončila upratovanie, zohriala som si večeru len pre seba, začala som jesť a on sa postavil predo mňa. A ja kde mam? Som mu povedala ako mysliš len na seba tak ja tiež. potom mi povedal, aby som sa s takýmto správaním neľutovala. (Maly je u babke teraz). Žejem s ním len kvoli malým 😔☹️

makakova
19. aug 2022

Ok a co chces vedieť?

anjelicek26
19. aug 2022

Tazko s par viet hodnotit vztah, ale ked spolu nespavate, nelubite sa, nepomaha ti, vyziera ti chladnicku, na co ti je? Nepomoze, nepodpori, je to len taka financna vsuvka do rozpoctu... a tu moze robit aj ked bude platit vyzivne... sama vies, co treba spravit, len mas v hlave to hlupe "kvoli detom"... ale deti rozvodom otca nestracaju, len ho vidia menej casto...

pribinak
19. aug 2022

Ty si s ním prečo?

andrea_82
19. aug 2022

A keby si mužovi povedala: prosím ťa, môžeš mi pomôcť? Čo by ti odpovedal? Ja som už dávno zistila, že nemému dieťaťu ani vlastná mať nerozumie, už nečakám, že mi budú pomáhať sami od seba. Chlapi sú z inej planéty, proste im musíš povedať narovinu.

0silvia0
19. aug 2022

A teraz sa hrate na skolkarov, ci?

autor
19. aug 2022

@andrea_82 povie že som unavený, práve som prišiel domov z práce, alebo urobim to zajtra, a už to nikdy. Mam takú smolu😞

cocolino234
19. aug 2022

@autorka ak žijete bez lásky a bez sexu, tak ste len obyčajní spolubývajúci, takže obaja sa správate správne. Každý sa hrajte na svojom piesočku a nikde sa neposúvajte a ak s tebou ešte aj zdieľa jeho peniaze, tak paráda. Prepáč ale toto by som už ani vzťahom nenazvala, je mi ľúto, že si si vybrala práve takého ale jedine čo ti ostáva je dať mu ultimátum a skúsiť, či sa zmení. Ak nie, tak dovidenia.

mariaveronikag
19. aug 2022

z Tvojho popisu to vyzerá, akoby ste na seba obaja len zazerali...čo kto robí. A zjavne chýba komunikácia. Ja by som asi po jeho príchode na chvíľu prerušila upratovanie, prehodila s ním pár slov a dali by sme si spolu obaja koláč a kávu. Potom by som mu povedala, že ešte potrebujem upratať to a to...a či by on nemohol povysávať. Bude to rýchlejšie. A večeru by som zohriala obom naraz. Jedli by sme spoločne.
A na 3-4 hodinové hranie na telefóne by teda čas uuurčite nemal.
Ak je ale nenapraviteľný, nechce sa zmeniť kvôli TEBE /nie kvôli dieťaťu /, tak potom určité ultimátum, manželská poradňa a ak ani to...sama už vieš

ls56
19. aug 2022

Vyhľadať psychologa pre oboch, ak chcete v manželstve zotrvať. Párove terapie,..navrhni mu. Že buď rozvod alebo budete sa snažiť zachraniť manželstvo.

danielahamar
19. aug 2022

dieťa je najhorší dôvod na udržanie vzťahu😉

mirkava
19. aug 2022

Tak toto je tu stále, my ženy robíme vždy viac. Mala by fungovať nejaká delbe práce v domácnosti. Môjho som trochu naučila že treba aj pomôcť. A co ten sex? Ani tam to nefunguje? Tým by som začala, ak to pôjde v tejto oblasti bude všetko omnoho ľahšie 😉😊

senan
19. aug 2022

Takyto vztah nemoze prospievat nikomu, utekala by som co najdalej, vyciciava z teba energiu. som si ista, ze mas na viac, kazdy si zasluzi najst to svoje stastie a kazdy si je toho svojho strojcom.

zuzpar
19. aug 2022

@mirkava Mala by fungovat, ale chlapi akoby neboli nauceni si vsimat, robit nieco, mna to vie niekedy fest zarazit. Akoze moj sa uz naucil, ze kos sa sam nevysype, ze zachod sa sam neumyje a tak, ale tiez mu to velmi dlho trvalo.

stanulienkat
19. aug 2022

Zrejme si po par tyzdnoch vztahu "zostala tehotna" a pritom ste sa dobre nepoznali. Mozno by ste spolu ani nezostali. Takze zla volba z oboch stran. Teraz bud od seba, alebo zacat robit kompromisy.

0silvia0
19. aug 2022

@mirkava
@zuzpar ja zas s tymto nesuhlasim. Toto je mozno u ludi, co byvaju v panelakoch. My byvame v dome a u nas muz teda maka. Kosenie, zahrada, stale nieco prerabame, opravujeme. U nas teda muz robi ovela viac a oproti tomu co robi moj muz je nejaky blby smetny kos banalita.

lenkakravcova
19. aug 2022

Ty si doma, alebo pracuješ?
Ak pracuješ, tak si rozdeľte domáce práce.
Ak nepracuješ ale máš na starosti len domácnosť, tak čo čakáš?

believe3589
19. aug 2022

@lenkakravcova ak by si čítala tak zjavne pracuje. A ak by bola doma, tak čo? Manžel by sa mal tak správať ako sa správa? Nepomôže... pardón, on nemá pomáhať - on sa má spolupodieľať na domácich prácach. Pretože je tiež členom domácnosti. Čo je žena si slúžka či čo? Myslím, že ak by bola aj žena doma (materská a pod) tak je úplne normálne, aby jej manžel v rámci svojich možností pomohol.

lily1234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
19. aug 2022

@believe3589 Ak pracuje, tak som písala aby si rozdelili domáce práce. Nič viac nič menej. Vtedy to musia riešiť na polovicu.

Nevšimla som si prvý krát, že písala, že chodia obaja do prace. Ak by nepracovala, tak by to bolo iné. Ako žene v domácnosti by mi bolo trápne po práci od muža žiadať, aby niečo robil v domácnosti za mňa, keď som cely deň doma a nič mi nie je.
Zase nepreháňajte, žena nie je slúžka ak je v domácnosti, ale ma tiež nejakú prácu, nejakú zodpovednosť. Ak je doma ma domácnosť. Muž tiež nie je sluha, aby od rána do večera robil. Cez deň v práci, večer doma. Ona potom bude čo robiť? Reálne, som doma a teda ta domácnosť nezaberá toľko aby som s nou otravovala muža po robote.. Každý si ma splniť svoju časť práce.

petra7825
19. aug 2022

Ak ho nemilujes a ani nechces milovat tak rozchod je lepsi aj pre deti. Lebo ak deti viadia ako sa nerespektujete a nemate radi tak ich to poznaci. Ak nechces rozvod tak sa to pokus zachranit. Prinavratit city ktore ste mali na zaciatku. Zacat s tym ze uvaris veceru a zavolas ho zjest ju s tebou. Ak si budete robit naprieky tak to bude len horsie. Je to ako zacarovany kruh. On tebe zle ty mu este horsie. Alebo ty spravis pren ho nieco tak sa ti to bude snazit vratit. Ukaz mu ze sa to da aj inak. Ak ma srdce tak sa bude citit previnilo. Uvar veceru a ked sa naje popros ho ci ti pomoze upratat kuchynu. Potom je dolezite postupne zacat s dotykmi. Pousa pri odchode, pri prichode… postupne pomaly sa veatite tam kde ste boli ale musite chciet obaja. Manzelstvo je praca na plny uväzok.