Vzťahy, prispôsobovanie sa, emócie

8. okt 2023

Ako velmi treba bojovat vo vztahu za seba? do akej miery sa prisposobovat? Ak mate nejaku inu predstavu o vztahu, ale toho cloveka lubite? Ak mate za sebou viac vztahov a vyssi vek, boli by ste s laskou alebo by ste sa vzdali lasky, pricom ani nie je chut nieco nove, ani to nie je mozne, kedze laska v tomto vztahu je. Nie som narocna, nepotrebujem vela cestovat, hned si zakladat rodinu, ale chcem trochu viac byt s nim, zit s nim. I on to tak chcel, no vyzaduje to zmenu, zvykol si pracovat od rodicov, zaroven sa vzajomne s rodinou nepozname a zatial nie sme spolu tak dlho, aby sme si boli isty,ze spolu budeme navzdy, ale to clovek nikdy nevie. Laska medzi nami je, spoznavame sa.

zmrzlinka2021
8. okt 2023

Ale láska je rozhodnutie, nie emócia.

deti95060810
8. okt 2023

keď som zaľúbená - neskutočne sa prispôsobujem.
Horšie je keď ma už láska prejde...😉

reanda
8. okt 2023

druheho dokazes skutocne milovat az vtedy, ked milujes seba.. a ak seba milujes, nebudes vo vztahu, kde musis za seba bojovat.. tam asi skutocna laska nebude

autor
8. okt 2023

@reanda bolo to myslene tak, ze mam nejake aj ine potreby vo vztahu, ktore si teraz nevieme, nemozme dat. Laska tam je, v tom som si ista, preto sa na to nepytam.

zmrzlinka2021
8. okt 2023

Aké potreby?

reanda
8. okt 2023

tak ak si si ista, ze tam je laska, tak vyjadri svoje potreby a mali by byt akceptovane, alebo aspon urobeny navrh, ako ich naplnit, ak to nejde hned.. mozes dat tomu cas.. ale urcite nie sa ich vzdavat/prisposobovat sa, ani za ne 'bojovat'

autor
8. okt 2023

@zmrzlinka2021 no pisem, ze by som s nim chcela byt viac

zmrzlinka2021
8. okt 2023

A čo vám k tomu bráni?

autor
8. okt 2023

@zmrzlinka2021 neviem, porozpravam sa s nim

marca12
8. okt 2023

Ja som mala vzdy stastie na priatelov,ktori chceli so mnou travit cas a vzdy ma zapajali do svojho zivota uz od zaciatku. Ja nie som na randenie a otukavacky. Bud ma chce alebo nech si hlada inde. S muzom sme sa hned vrhli na vztah a vedeli sme,ze chceme byt spolu a travit spolu cas. Dost skoro sme spolu aj zacali byvat. Vztah ti ma robit radost a musite byt spolu na rovnakej vlne. Ja som dost prisposobiva,ale iba vo veciach,ktore mi nevadia. To,ze by ma mal na vedlajsej kolaji by mi vadilo a ak by tu intenzitu necitil ako ja,asi by ma to ubijalo. Otazne je ako dlho sa spoznavate ? Mozno by som mu dala trochu casu,mozno nanho netlacila a dala mu pocitit,ze o mna moze prist,nebyt tu prenho vzdy,ked si zapiska,mat aj svoj program a zit. Ale ak by sa nevedel rozhybat ani po case,tak asi by som hladala dalej.

autor
8. okt 2023

@marca12 ja potrebujem vo vztahu vzdy cas, nedokazem sa bezhlavu hrnut do vztahu, pre mna ma postupnost zmysel...ale uz nejaky cas spolu sme a citim, ze by bolo fajn sa posunut. Hovoril o tom i on, ale blizsie sme sa o tom nebavili, tak sa s nim o to pokusim porozpravat.

marca12
8. okt 2023

A prave o tom pisem. Spravny vztah ma niekam smerovat,mas sa citit dobre. Z jeho vyjadreni a skutkov sa mas vznasat 2 metre nad zemou. Prirodzene to ma vyplynut,ze sa posuniete. Chce to rozhovor,ked on sa k nicomu nema.

lonely66
8. okt 2023

@zmrzlinka2021 prvy prispevok je top.

vorkola
8. okt 2023

@zmrzlinka2021 podla mna je laska teda naozajstna laska emocia. Viem to podla seba,Prave ze,, ked som citila ,ze by som sa skoro zalubila do zenateho a on do mna vydatej ,ale to uz bolo davno, tak som s tym musela ohladom vernosti k mojmu manzelovi aj z prisahy v kostole, zabojovat,a jednoducho som myslienky odhanala prec.keby to uz bolo velmi zle, tak by som zmenila aj prelozenie alebo aj zamestnanie, len aby som si nerozbila svoju aj jeho rodinu,Vdaka Bohu ze sa mi to podarilo,odisla som na ine pracovisko, a nikto o tom nevedel ,mozno ani ten moj pekny a skutocne dobri kolega,

subartic
8. okt 2023

@vorkola aj ja si myslím že láska je rozhodnutie a nie emócia. Ty si sa rozhodla že budeš verná manželovi , to čo je predtým nie je láska ale taká melodráma hormónov a chémie , ktorá časom u každého vyprchá a ak je to skutočná láska nastupuje hlboké porozumenie , priateľstvo a vzájomná intimita ktorá je len a len medzi vami dvoma, neexistuje aby tam bola tretia osoba.
Ty si zažila hormonálny koktail , nič viac.

pumi21
9. okt 2023

Podľa mňa láska je aj emócia, aj rozhodnutie a myslím si, že človek keďje pobláznený tak nemá problém sa prispôsobiť, horšie je to časom. Keď si začneš všímať, že len ty sa prispôsobuješ, snažíš sa vyhovieť.

grof_monte_christo
9. okt 2023

Keď sa trocha pohrame so slovickami, tak láska je tá najsilnejšia emócia, na základe ktorej robíme rozhodnutia, či už ide o prvotnú zamilovanosť, alebo zrelú lásku.

rorino
9. okt 2023

@deti95060810 ak ťa láska prejde,nejde o lásku,nebola to zamilovanosť,len poblaznenie😉