Nikdy som nemala normálny vzťah

31. dec 2023

Ahojte, asi nieco nie je so mnou v poriadku. Moj prvy vaznejsi vztah bol s mojim ucitelom na VS, s ktorym sme sa samozrejme skryvali pred verejnostou, studentami a ostatnymi ucitelmi. Nevydrzalo to z pochopitelnych dovodov ... Moj dalsi vztah bol uzasny, trval 8r, avsak tajila som ho pred rodinou a znamymi, iba par priatelov vedelo, ze sme spolu. Bolo nam super, ale z urcitych dovodov sme sa skryvali, stretavali tajne, chodili do inych miest, aby nas ludia spolocne nevideli, nespoznali na ulici, v podniku apd. Boli to krasne roky, velmi sme si to uzili, ale tajne. Vztah potom stroskotal. Niekolko rokov som sa potacala v roznych vztahoch, vacsinou islo o vztahy na dialku, cize sme viedli svoje zivoty, cez vikendy, ak to islo sme boli spolu, cestovala som vacsinou ja za partnermi, jeden za mnou do mojho mesta. Ziadna spolocna domacnost, ziadne velke plany do buducnosti, uzivali sme si zivot, skor pritomnost. Aktualne mam vztah vo svojom meste, ale zijeme kazdy zvlast a neplanujeme to menit. Ja by som aj, ale on to menit nechce. Viem, ze ma ma rad, ale rovnako ma rad svoje sukromie, svoju samotu. A uvedomila som si, ze aj ja svoju. Mam po 40tke. Vidina rodiny ziadna, vidina muza, s ktorym budem tvorit aspon aku taku - malu rodinu tiez ziadna. Poznate niekoho, kto ma takto vztah? Ze ziju oddelene a ziju si svoje zivoty, len si vyplnaju volny cas?

macekovam
31. dec 2023

Ako chceš mať rodinu keď všetko tajis.. Nechápem 8 rokov tajiť vzťah.. Naozaj nie je niečo v poriadku...

autor
31. dec 2023

@macekovam to bolo pred 15 rokmi 🙂

jovka
31. dec 2023

Mam kamosku,oni tak ziju oddelene ma 47 priateľ cez 50,su spolu 10 rokov a vyhovuje im mat svoje súkromie, pokoj,teda tak mi vraví 🙂

autor
31. dec 2023

@jovka Aha, cize nie som jedina, potom dobre 🙂 Niekedy by som aj muza prijala doma, ale na 90% som radsej sama. Takto zijem poslednych 20 rokov, je mi velmi tazke menit rutinu a mat doma niekoho ineho. Mne vadi, ked niekto v noci sa prehadzuje na posteli, ide na WC, skoro rano vstane. Mam uz svoje ritualy aj spankove, nechcem byt rozrusovana.

tttbb
31. dec 2023

Nie nechcel by som to takto. Prave to lihat si k niekomu a citit jeho teplo je pre mna upokojujuce. Zit a zaspavat sam, tak to neviem naco mi je taky vztah.

jovka
31. dec 2023

Určite nie si,presne toto mi vravi,ze nechce bordel,chrapanie v posteli , ani deti,takze su spokojni,pre mna by to asi nebolo,ale kazdy nech si zivot zariadi ako mu to vyhovuje kym ste spokojni🙂

kittykat22
31. dec 2023

cielom cloveka je aby bol spokojny a citil, ze ten zivot ktory zije, ho uspokojuje. Niekto potrebuje rodinu, deti, psa, macku, babku. A niekto chce byt sam. Mam okolo seba zeny aj muzov, uz po 40ke ktore ziju ako ty. Myslim, ze prezivaju rovnake radosti aj starosti ako my - ludia vo vztahoch, ale maju ine problemy. A presne ako pises, maju radi svoj klud, pohodu a nemenili by.

kakakina
31. dec 2023

Teraz už ťažko zmeníš svoje pohodlie.Poznam vela kamosiek po 40 ,čo sú samé presne preto ,pre čo ty.Nedokazu zniesť muža ,ja by som to ale nechcela .Tolerancia je to čo je vo vzťahu to najdôležitejšie .

martina7578
31. dec 2023

Po 40tke je to úplne bežné, že človek chce svoj kľud. Čím vyšší vek, tým viac ľudí túži po takomto žití s partnerom. Veľa ľudí tak žije. Meniť návyky a prispôsobovať sa niekomu nevonia každému.

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hankab
31. dec 2023

Roky som to mala rovnako, aj ked boli aj nejake vaznejsie vztahy, aj spolubyvacky, no nic extra seriozne, co by prerastlo do dlhodobejsieho vztahu a rodiny. V 30tke som si po mnohych nevydarenych pokusoch povedala, ze uz kaslem na to - bud som narazala opakovane na divnych chlapov, pre ktorych boli priority ine nez ja, alebo sa ku mne casom spravali ako chuji, podvadzali, zhadzovali ma. O mnohych ani rodina a priatelia nevedeli, ani sa s nimi nikdy nestretli. Nevedela som sa uz prisposobit, ist do toho naplno, kazdy jeden potencialne “dobry” chlap pre mna bol strasidlo, ktore sa casom zmeni na hroznu povahu.
Potom som stretla chlapa, ktory kvoli mne zmenil cely svoj zivot, prisposobil sa takmer vo vsetkom, aj ked to nemal a stale nema lahke. Odisla som kvoli nemu na druhy koniec SK a som tu stastna. Naucili sme sa spolu fungovat a uz by som nemenila. No keby sme sa rozisli, uz by som zostala sama, bezdetna, so svojimi psami a nechutou hladat dalsi vztah.

sante81
31. dec 2023

Mám 42 a deti už vypiplane, samostatne a tiež neznesiem chlapa v byte potrebujem svoj čas a svoj priestor 🙂 takže ti rozumiem

eva8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dvoncb
10. jan 2024

A načo Ti je vzťah? Po Tom čo som čítal kto by Ta a aj chcel

autor
10. jan 2024

@dvoncb ved mam vztah... a vies, ze sa situacia zmenila a uz ideme byvat spolu? Aj ked mame respekt predtym, ale skusime to.