Výživné z minimálnej mzdy

10. máj 2024

Ahojte, vedel by mi niekto poradiť?
Môj budúci ex manžel pracoval v zahraničí, na vyzivnom sme sa nedohodli. Tak z pomsty voči mne dal výpoveď a zamestnal sa na Slovensku za minimálnu mzdu 866 eur. Samozrejme, že ma určite peniaze do ruku na čierno, lebo ta minimálna mzda by mu nestačila ani na benzín. Ako bude teraz súd určovať výšku výživného? Ma luxusné auto, motorku a do prace dochádza 120km denne. Ake argumenty by som mala použiť na súde? Mame tri maličké deti a teraz mi posiela 180 eur.
Dakujem veľmi pekne za rady

janettdamian
10. máj 2024

Všetky okolnosti treba uviesť na súd, sudca vie čo má robiť. Tento ťah mu nijako nepomôže. Spíš a dokladuj náklady na výživu detí. Píšem tri maličké deti, ak nemôžeš pracovať, žiadaj výživné aj na seba ako umožňuje zákon.

deti95060810
10. máj 2024

takýchto mudrlantov na súde poznajú...
všetko spíš čo má, koľko cestuje do práce, pozri kataster či náhodou niečo nemá a pod.
pomohol by ti dobrý právnik...

autor
10. máj 2024

@janettdamian áno, budem, ešte som na rodičaku. On odišiel milenke, o deti sa veľmi nezaujíma. Myslíš, že to na súde zohladnia, že to bolo účelové kvôli výživnému?

zuzinka888
10. máj 2024

Luxusne auto je na leazing? Lebo deti maju prednost pred lizingom. Aku pracu vykonava? Treba pozriet aktualne pracovne ponuky a plat za ne. Sudcovia nie su padnury na hlavu a dobre poznaju spekulantov.Niekedy odporucia predat auto a kupit listok na MHD🤣🤣. Riad sa radou pravnika.

autor
10. máj 2024

@zuzinka888 nie, je už vyplatene. Je profesionálny vodič, ale teraz vraj kvôli zdravotným problémom robí len údržbu. Ale tomu neverím. Auto sa asi nebude môcť predať, lebo sa on budeme súdiť v rámci vysporiadania BSM.

nikaeli
10. máj 2024

Napíšem ti moju skúsenosť do správy, ak chceš, napíš. Aktuálne to riešim už vyše roka, odvolal sa a tiež hrá na city s minimálnou mzdou a pritom si kúpil nové auto za 18tis.

autor
10. máj 2024

@nikaeli áno, bola by som ti veľmi vďačná 🙏

cacianka
10. máj 2024

Ak chceš, pozri si moje príspevky , písala som rady.
To že má nepriaznivý zdravotný stav, by musel dokladovať od odborníkov.
Aj ty sa môžeš/ musíš pripraviť, argumenty.
Vieš aké má vzdelanie, povolanie, prax. Pozri na profesii ponuky práce vhodné pre neho. Vytlac, aspoň 5, aj viac. Takže ak nič vážne mu nebráni, súd stanoví výživné podľa možného zárobku. Nie sú padnuti na hlavu, a jeho počin vyhodnotia ako účelový, a aj ty tak argumentuj.
Doma mu prezri všetky papiere, pracovné zmluvy, platové dekréty, výpisy z účtov. Faktúry, nákupné doklady, ak si kupoval drahšie veci, tak na výživné má tiež
Prelustruj sociálne siete, či sa tam neprezentuje ako frajer- drahé hodinky, lyžiarska výstroj, bycikel, motorka, auto,, výlety, wellness, chaty, dovolenky,.
Skopiruj, ukladaj, vytlač.

colsami
10. máj 2024

Zeny Ti dobre radia, ja uz len dodatok, ze sudcovia su uz celkovo dost alergicki na takychto expartnerov, co chudaci nic nezarobia a nemaju. Maju len dostatok zbabelosti utekat k milenkam a tvarit sa neschopne.
Sudcovia si toho zazivaju az az - a nie su hlupi, vela stastia a dobru pripravu.

autor
10. máj 2024

@cacianka áno, toto aj mňa presne napadlo, že budem argumentovať pracovnými ponukami alebo nejakým priemerným platom vodiča. K výpisom ani k blockom sa už nedostanem, lebo už skoro rok je u milenky.

mogaa
11. máj 2024

žiaľ asi ťa sklamem...ak sa preukáže že kvôli zdravotným problémom musel dať výpoveď a musí vykonávať prácu ktorá je, tak ti to ako účelové neuznajú....záleží či preukáže nejaké lekársske správy alebo bude mať dobrého advokáta....pre teba sú podstatné len preukázateľné náklady na deti...luxusné auto tiež nepočítaj, nie je oficiálne jeho ale bude riešené v rámci BSM...to že ho používa nie je podstatné....

autor
11. máj 2024

@mogaa do rodičovskej dohody, kde sme sa na vyzivnom nedohodli nemal žiadne zdravotné problémy. Co sa týka auta, skôr myslím na to, že len naklady na prevádzku sú vysoké... Servis, poistky atď.