Priateľova sestra mi vadí

15. mar 2021

Ahojte baby.
Mám taký problém a chcela by som si ho s niekým prediskutovať. Budem rada keď sa zapojíte 🙂
Ide o to, že som si všimla, že mi vadí priateľova sestra, ani neviem prečo. Vadí mi, že sa stretávame príliš často. Aspoň podľa mňa je to príliš často. Ona má malé dieťa, teda potrebuje ho povarovať, čo mi nevadí, len je to docela často. Ja pracujem dvanástky, teda teším na na tie dni keď mám voľno že si oddýchnem, lenže priateľova sestra zase niečo potrebuje. Alebo sa teším že si urobíme pekný voľný čas a on vymyslí nejaký výlet zase so sestrou a jej malým. Bývame od seba tak trištvrte hodiny autom, teda keď ideme s mužom niečo vybaviť do hlavného mesta, tak hneď k nej musí ísť. Niet týždňa, kedy by k nám alebo my k nim neprišli. Priateľ vie že mi to vadí, ale je mu to jedno.
A možno je chyba vo mne a nie u nich.

slniecko_12
15. mar 2021

možno by si to mala povedať im, nie nám

autor
15. mar 2021

@slniecko_12 ale píšem sem

dskjhfdlkdjhl
15. mar 2021

Toto si musis vyriesit so svojim priatelom, jemu to musis priamo povedat. Lebo sice Ti vadi jeho sestra, ale ak on radsej ako na vylet len s tebou, ide aj s nou a jej dietatom, tak zrejme je to jeho rozhodnutie a nie jej. Komunikacia je zaklad, ked to teraz presvihnes, tak po svadbe bude velmi pozde.

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nykkushka
15. mar 2021

Ideálne, ak mu dáš na výber, buď ty alebo sestra 🤦‍♀️👌. Určite sa rozhodne pre teba...

leuchtturm
15. mar 2021

uvazujes správne, chyba je v tebe. Ak ti vadi priatelov vztah ku vlastnej sestre, hladaj si takeho, ktory nema prilis vyvinute vazby ku svojej rodine.

autor
15. mar 2021

@leuchtturm mne vadí, že sú s nami skoro stále

danieli
15. mar 2021

a bolo to takto stale? od zaciatku vztahu bola tak vela s vami? a co svagor/manzel/priatel? kde je a co robi ak je sestra stale u vas?

mondolina
15. mar 2021

tak potom ty s nimi nechoď keď ti to vadí

autor
15. mar 2021

@danieli Nie, nebolo lebo sme bývali podstatne ďalej. Nedávno sme sa presťahovali.

whatever1
15. mar 2021

Ak ti vadi stretavanie sa raz do tyzdna, mozes to zmenit jednoducho-nechod tam alebo ked bude chciet prist k vam, tak si vymysli iny program... Mna by tiez asi nebavili nutene navstevy.

pribinak
15. mar 2021

Rovno mu povedz že chceš ísť cez víkend na výlet len ty a on. Že nechceš ťahať jeho sestru s muzom a dieťaťom
Že si ho chceš užiť, spoločný cas vy dvaja

A ak nie, tak je to na vážne zamyslenie sa nad vzťahom

autor
15. mar 2021

@whatever1 to nie je raz do týždňa, to je každý druhý deň

martina1201
15. mar 2021

Ahoj, všetko je od komunikácie. Asertivita je veľmi dôležitá. Ako si priateľovi povedala že ti vadí stretávanie sa s jeho sestrou?

mila23
15. mar 2021

Ty si toto uz sem pisala,ze? len ste byvali daleko..ze sa k Vam ta sestra nasackovala na cely vikend a zostala do utorka?
a priatelova sestra je sama s dietatom? Mozno preto ich priatel zaclenuje do Vasho programu...

michaela567y
15. mar 2021

Ajoj napis mi kľudne. Mám to podobne

whatever1
15. mar 2021

Kazdy druhy den je uz ozaj dost casto, to by vadilo snad kazdemu. Nezucastnovala by som sa toho. Ani by ma nehlo nasilu travit vsetok svoj volny cas niekde, kde sa citim neprijemne. Raz za cas slusnosti ano, ale toto, hm, to sa k vam mozu rovno nastahovat...

nistika
15. mar 2021

hranice hranice ach tie hranice. bojuj o ne. raz toho bude naozaj moc vybuchnes jak sopka a znicis vsetky vztahy. hranice su potrebne aby sa to nestalo. normalne slusne narovinu, kazdy to pochopi ak nie jeho problem nie tvoj. a nedovol ich prekracovat.

columbine
15. mar 2021

Nie je chyba v tebe! Aj ja mam rada svoju mamu ale nepotrebujem s nou byt kazdy druhy den. Aj svojich kamaratov mam rada ale ide mi na nervy ked sme s tymi istymi niekolko tyzdnov po sebe.. proste jeden vikend chcem ist s tymi co s nimi pijeme , druhy vikend s tymi co chodia po vyletoch a treti vikend s tymi co hraju spolocenske hry 🤷‍♀️

Tu nepomoze nic ine ako proste sa skusat s priatelom rozpravat rozpravat rozpravat a vysvetlit mu situaciu, najst kompromis, uzavriet dohodu ze ak napr tento vikend sme boli s nimi dalsi je len cisto pre nas. Suhlasim ze musis bojovat o svoje hranice ale zaroven to rob citlivo. Mozno priatel citi ze musi sestre a malemu pomahat, ze on je tu ten muz, ta ich istota ked ona inak nikoho nema.. akoze viem ze sa to neda velmi porovnavat ale moj otec je napr teraz po rozchode vidim ako ho to strasne vykolajilo a zmenilo a mam tendeciu sa mu viac venovat nechat ho sa vyrozpravat pocas 5hod telefonatu 😁 muz si uz tiez tukal na celo ci nam sibe ale nezlozila by som mu. 🙂

simona1998
15. mar 2021

JOJ moja my mame to iste , priateľova sestra piskne a priateľ beží , piskne že potrebuje zaviesť domov a on hneď letí 🙂 bežne ju nájdeme u nás v spálni v posteli ležať a hrať Playstation , alebo sa pchá sedieť v našom aute dopredu a mna sa snaží dať dozadu 🤣 a to ma 22 rokov človek by čakal trosku rozumu ale žiaľ to je jedno veľké rozmaznané dieťa ktoré nevie po sebe ani riad umyt 😊 ona príde a oznámi nám že ju mame zaviesť niekam kam potrebuje ísť pritom ma vodicak alebo skúša na priateľa “ ak pôjdeš pre Daniela (jej frajera) do iného okresu tak ti uvarim čo budeš chcieť) . Takze u nas tiež kocurkovo😂😂

simply_aura
1. apr 2021

Ak ti to vadí povedz to tej sestre. Úprimnosť je vždy lepšia...Ako chápem že dosť ťažké to je...Ale ako povedala @nikkushka. Buď ty alebo ona