Oplatí sa ísť za svojím snom za každú cenu?

felicita027
17. jún 2021

Stojím teraz pred jedným z najdôležitejších životných rozhodnutí a chcela by som počuť názor nezaujatých osôb (preto píšem anonymne aby ma naozaj nikto nepoznal a bolo to najobjektívnejšie). Ide o to, že buď teraz na také 3 roky obmedzím všetko na čom mi záleží, čo mi teraz v prítomnosti robí radosť, pri čom dokážem vypnúť v čo najväčšej miere (nie úplne lebo to by som sa zbláznila bez oddychu) aby som si splnila celoživotný sen, ktorý sa nemusí splniť pretože život častokrát býva nepredvídateľný ale na 99% mi hneď po škole zabezpečí budúcnosť a potom až do smrti si budem môcť užívať život alebo mať tie 3 roky pohodlnejšie, upustiť od svojho cieľa (nárokov na samú seba), aj keď je veľká šanca, že potom si to budem vyčítať, že som sa viac nesnažila, nedala som tomu všetko, čo som mohla a po štúdiu budem musieť pracovať na seba niekoľko rokov aby som sa dokázala zabezpečiť? Jediná vec, ktorá mi bráni v rozhodnutí ísť si za svojím snom je tá neistota, čo ak všetko obmedzím a nakoniec sa to nesplní? Na jednej strane mňa tá cesta za mojím celoživotným snom pochopiteľne láka. Ale na druhej stane ani v druhej možnosti nemám o nič väčšiu istotu ale aspoň nebudem musieť sa vzdať všetkého, pre niečo, čo sa možno nikdy nesplní.

dskjhfdlkdjhl
17. jún 2021

@felicita027 ja osobne fungujem tak, ze sa vzdy snazim urobit maximum a pocitam s tym, ze to nemusi dopadnut najlepsie. Cize ak nieco chcem dosiahnut, tak urobim, co je v mojich silach a potom si nemozem nic vycitat, ale ani sa uz nestresujem tym, ze to nemusi vyjst. Zivot je pomerne komplikovany a nie vsetky plany vyjdu tak, ako by sme chceli, niekedy vyjdu uplne inak a nakoniec to moze byt este lepsie ako to, co sme chceli.

leuchtturm
17. jún 2021

Risk je zisk 😉

ivkazba
17. jún 2021

Čo znamená všetko na 3 roky obmedzím? Čo to je "všetko"? Píšeš tak všeobecne a záhadne, že ťažko sa k tomu vyjadriť.

miadi
17. jún 2021

To bude nejaka utopia. Nic take neexistuje ze za 3r obmedzis ides za svojim snom a potom si do smrti za vodou. Zivot ti aj potom da prekazky trapenia problemy atd.Mala by si ist za svojim snom popri tom si uzivat lebo nikto nevie co bude o 3roky nemusis tu ani byt ziva zdrava aby si si konecne vychutnala život.

trixi12
17. jún 2021

veď skús a uvidíš. Ak neskúsiš, budeš to ľutovať. Ak skúsiš a nebude ti to vyhovovať, vždy sa dá to proste nechať a robiť niečo iné.

sapetka
17. jún 2021

Urcite ist. Lepsie sa nepodarit s vedomim ze si pre to urobila vsetko ako s tym ze si aa bala opustit svoju komfortnu zonu. Ale vacsinou ludia ktori opustaju svoju zonu komfortu su chtivi a idu si za svojim cielom. A o to viac mozu byt na seba hrdi co dokazili a zistit co vsetko sa v nich skryva a ani o tom nevedeli

lesana25
17. jún 2021

Autorka zrušila konto 🤷‍♀️

alaguema
17. jún 2021

@felicita027 divná story...

janakuul
17. jún 2021

@felicita027 tak tomu som akosi nepochopila...ja radsej skusim a lutujem ako neskusim a lutujem.

deti95060810
17. jún 2021

ja by som to riskla... 😉

andreatytler
18. jún 2021

To chcem vediet co to je co vyzaduje iba 3 roky obmadzovania a driny a potom si clovek vala sunky do konca zivota. Hned sa na to dam... ze niekto pri tom este vaha... nechapem.

hviera81
18. jún 2021

a kolko mas rokov? a co znamena vsetko obmedzit? musela by si sa niecoho aj vzdat?
za mna - volit tazsiu cestu, vela ta to nauci, vela ti to da, nie materialne, ale skusenosti