Druhý pôrod - väčšie dieťa

misisika
17. nov 2021

Ženy ako prebiehal váš druhý pôrod, ak ste rodili väčšie dieťa? Môj prvý bol bolestivý, dlhý, 16 hod od toho ako mi praskla voda. Aj keď som sa nepotrhala a už pár hodín po pôrode som bola fit, psychicky však hrôzostrašný zážitok, neprajem nikomu. Teraz čakám druhé a lekár mi stále vraví o nadrozmernom bábätku. Aká je šanca že aj teraz sa nepotrhám? Je reálna šanca že to pôjde rýchlejšie? Rozdiel medzi pôrodmi 2,5 roka.

matovicova
17. nov 2021

@misisika druhý pôrod je isto rýchlejší. Zacni používať aniball, prípadne sú ževraj dobre masáže hradze, ale príprav sa aj na to, že možno bude treba nástrih..

cecilia29
17. nov 2021

Prvy porod - prvá doba pôrodná trvala mega dlho aj ked samotný pôrod na koze bol krátky. Dotrhana som bola až za ušami. Vykrvácana pomaly na transfúziu. Mala mala 3700g. Druhe dieťa malo byť veľké. Strašne som sa bála. Prvá doba pôrodná bola kratšia, pôrod dlhší a bolestivejši a malý mal 4420g a to 9 dní pred termínom😀 Dotrhana som bola minimálne. Ale primár dobre viedol pôrod. Aj má brzdil v tlačeni aby to šlo pomalšie a lepšie sa pôrodné cesty prispôsobili.

jajamalka
17. nov 2021

@misisika 4600g/54cm, rodila som prirodzene a tak rychlo ze ani epiduralku nestihli pichnut. Drzim palce 🙂

lubina
17. nov 2021

@misisika prvy porod cez 8 hodin a trapenie, mala sa dusila, musili ju vakuovo vytahovat. Druhy porod dcerka bola este vacsia ako prva, mala skoro 4 kg, porodila som do 2 hodin od prvej kontrakcie, vsetko islo ovela, ale ze ovela rychlejsie....tak sa netreba bat. Kazdy porod je iny, ale u mna ten druhy rychlejsi a aj lahsi. Drzim palce nech to dobre dopadne.

mon29
17. nov 2021

@misisika ja som dopadla hrozne, prvy porod krasny, prirodzeny bez zasahu.. 3130g. Druhy porod, prenasala som 14 dni.. placenta dosluhovala, na 7cm sme sli cez 20 hodin, a skoncili kvoli velmi zlym ozvam cisarskym.. nikdy som si nemyslela,ze po tak hladkom prvom porode druhy bude taky komplikovany.. mal 3620g. Na moju panvu bol nad rozmerovo.. takze moze to dopadnut hladko,rychlo a aj tazko a komplikovane .. kazdopadne najdolezitejsie je aby si bola aj ty aj tvoje babatko v poriadku.. rany sa zahoja. Drzim palce , aby vsetko slo hladko a bezproblemovi

dominushka23
17. nov 2021

prvý pôrod od prvej kontrakcii trval 5:25 , mala 3200g, zašívaná som bola až za ušami, hojenie masaker ... druhý pôrod som si ani nepripúšťala že by trval dlhšie, prvá kontrakcia bola nejak večer okolo 21 ešte som zaspala no v noci ma už zobudili silnejšie a o 4 ráno už som vedela že už je to tu boli kontrakcie pravidelné, mala sa po ukrutných bolestiach narodila o 14:02 ...ja som nízka a malá vážila 3780g čiže dala mi véééľmi zabrať, mala som len jeden steh aj to že len taký kozmetický...ale moja panva si to odniesla mala som ju veľmi posunutú (ledva som chodila) aj pretočenie na posteli išlo len so slzami a zaťatými zubami , začala som chodiť fyzioterapeutke na masáže,elektriku,všelijaké cvičenia nle to len na zmiernenie bolesti ...po šestonedelí sa panva dala dokopy a až potom som si začala užívať bábätko .......takže každý pôrod je iný...u mňa platí že druhý pôrod bol oveľa horší ako prvý

luciy7
17. nov 2021

@misisika ja som natom podobne, prve dieta malinke, 2900g pri pôrode, moj gyn mu v 36tt odhadol necelych 2500g, teraz druhe dieta v 36tt odhadol 3200g, odvtedy nemeral, no mam dosť....vraj môžem očakávať aj okolo 3800 pôrodnú hmotnosť, tiez som utlejsia ale nikto nic nerieši, vraj druhorodicka - pohodička. Termin mam o týždeň.

jaga18
17. nov 2021

U mňa prvý pôrod vyvolavany dlhý predlhy... Druhý ani neviem ako som porodila. Pre šťastie ma po bežnom vyšetrení v 38 tt hospitalizovali kvôli nedostatku plodovej vody. Keby som bola doma, tak porodim doma. Rozdiel medzi nimi bol 4 roky

evica8370
17. nov 2021

@misisika ja som syna porodila po 10hod od začiatku kontrakcií 4000g, potrhané to nie ale šili ma, mala som aj epi ale nebolo to nic moc,trošku dlhšie zotavovanie, dcérka po 2rokoch 4160g a 8hod po odtečeni plodovej vody, ale pôrod bez epi a rozhodne rýchlejší a skoro žiadna ujma a zotavovanie raz dva 🙂 teraz o 2 týždne ma čaká tretí pôrod a tiež bábo väčšie (čakám od 4000g vyššie 🙂) a uvidím ako čo bude 🙂

ivka21
17. nov 2021

Ja druhý pôrod extra rýchly šla som sa spýtať ci nerodim 🙈bez bolesti som prišla že mi každé 3 min tvrdne brucho.tiež by som porodila doma Rodila som 17 mesiacov po 1 porode. Pôrod o takmer 3 týždne skôr ale váha 3450g a prvý mal 3500g.

basska_b
17. nov 2021

Oba moje pôrody trvali 21 hodín. Od šiestej rána do tretej ráno. Prvá mala 3.9 kg, druhá 4.5 kg. Obe 10 dní po termíne. Prvá skončila akútnou sekciou kvôli nezostupeniu a zlej rotácii, ale otvorila som sa na 8 cm. Pri druhej sa maternica šetrila. Kontrakcie sa rozbiehali pomerne pomaly, až s nástupom noci to nabralo grady. Silno som zvedavá na tretie bábo 😁 držím palce, nech je ďalší pôrod lepším zážitkom. Aj dlhý pôrod môže byť veľmi pekný, veľmi rada spomínam na svoj druhy pôrod, ktorý sa podaril prirodzene po sekcii aj s takým veľkým dieťaťom

misisika
autor
17. nov 2021

Ďakujem za odpovede aj podporu 😊 všade sa píše, že druhý pôrod zvláda žena jednoduchšie lebo vie čo ju zhruba čaká...no a ja sa práve toho čo ma čaká bojím. A tá úľava hneď po pôrode keď uvidím bábo? U mňa radosť z bábätka prišla oveľa neskôr, až po niekoľkých mesiacoch, lebo som sa nevedela zbaviť strachu a zlých spomienok. Teraz uvažujem nad epi, hlavne keď ma chytá panika. V každom prípade ďakujem za príspevky. Pomohli 😊

misisika
autor
17. nov 2021

@luciy7 tak to ti držím palce. Budem rada ak napíšeš aj po pôrode. A uvažuješ nad epi?

monikamama
17. nov 2021

@misisika ja som mala druhy ( z troch ) najdlhsi , ale nic strasne , a maly mal 4 kila.

luciy7
17. nov 2021

@misisika neuvazujem, som za prirodzeny pôrod bez zasahov, ak to bude možné...😊 tak uvidíme, snažím sa veriť sebe a babatku .

mikimi
23. nov 2021

Ja som porodila za 6 hodín od prvej kontrakcie syna 4kg. Rodila som bez epi a urobili mi nadstrih, ktorý sa do dvoch týždňov pekne zahojil. Najhoršie bol prvý keď som si nemohla sadnúť inak úplne v pohode.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre