Návrh na vklad do katastra - miesto a dátum podpisov

10. mar 2021

Prosím vedel by mi niekto poradiť, chceme dať na kataster zavkladovať zámennú zmluvu, čiže na kastater musíme odniesť zámennú zmluvu a návrh na vklad. Tieto nám pripravil notár, ale nebudeme to ďalej riešiť cez neho ale ako samostaný vklad (nie formou not.zápisnice). Účastníci zmluvy sú traja, každý z iného mesta a každý si dá podpis na zmluve overiť v inom meste a v iný deň (postupne ako sa im dostane do ruky predchádzajúcim účastníkom podpísaný originál). Až teraz som si všimla, že na zmluve aj návrhu na vklad nám notár uviedol pod všetkými ustanoveniami len V ...... dňa ..... a pod tým "podpisy účastníkov". A ja mám teraz dilemu, (netuším či katastru na tom nejako záleží), či musí mať každý účastník pri svojom podpise aj samostatne uvedené miesto a dátum , že napr. V žiline 11.3., ďalší v Trenčíne 15.3. a posledný v Košiciach 20.3. - proste podľa reality, kedy a kam si pôjdu overiť podpisy .... alebo úplne stačí uviesť len jedno miesto? Je to taký drobný detail, ale nakoľko nemám so zmluvami a katastrom žiadne skúsenosti, bojím sa aby nám to kataster kvôli tomu nevrátil, nepredĺžil konanie.
Zmluvu máme teraz formulovanú takto:

4. Zmluvné strany prehlasujú, že táto zmluva je prejavom ich slobodnej a vážnej vôle, nebola uzavretá v tiesni ani za nápadne nevýhodných podmienok, že s jej obsahom bez výhrad súhlasia, na znak čoho ju vlastnoručne podpisujú.

V Žiline, dňa ............................

Vlastník: ..................................................
č.1 XY

Vlastník: ..................................................
č.2 XY

Vlastník: ........................................................
č.3 XY
Ak by mi vedel niekto poradiť budem vďačná, potrebovala by som to totiž ešte dnes, ďakujem.

11mirka22
10. mar 2021

Každý z vás pri svojom podpise môže uviesť miesto a dátum.... Ručne dopísať.

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. mar 2021

@11mirka22
@diamand2326
ďakujem krásne ... a predsa ak sa môžem ešte spýtať, v texte zmluvy sa píše že sú to "spoluvlastníci" a na záver pri podpisoch notár uviedol, že "vlastník" ... mám aj tam prepísať radšej ku každému označenie "spoluvlastník" + jeho podpis?

11mirka22
10. mar 2021

Všetci spoluvlastníci tam predsa majú priestor na podpis, kľudne môžu byť označení, tak ako to tam je... Vlastník 1, vlastník 2.....

diamand2326
Autor odpoveď zmazal
Zobraz