Pilonidálny sinus (sinus pilonidalis) pri kostrči

tomi95
29. aug 2023

Zdravím vás chcem sa informovať mali ste už niekto zákrok na sinus pilonidalis pri kostrci a pri konečníku ?

tulik123
29. aug 2023

@tomi95 ja uz dvakrat. A ked som bola na pohotovosti tak vraveli ze to je velmi caste 🙂

tomi95
autor
29. aug 2023

@tulik123 mala si už aj úplne odstránenie alebo nie ? Lebo mne to robili elastickou ligaturou a zas to mám tak rozmýšľam že si to dám úplne vyrezať lebo čistenie to je asi somarina len neviem kde sa na to obrátiť už neverím asi ani doktorom :( a zas ma to začína obťažovať ale to je asi tým že mám prácu v sede ako vodič dodávky.

tulik123
29. aug 2023

@tomi95 priznam sa ze neviem co je elasticka ligatura. Ja som to mala najprv v tehotenstve takze mi to nemohli odstranit uplne a potom sa mi to vratilo 3 mesiace po porode. Obidva razy mi to lokalne umrtvili narezali a vycistili. Vtedy som kojila tak povedali ze ked dokojim mam sa vratit aby to odstranili uplne. Ale uz som sa nevratila. Preslo uz 7 rokov odvtedy. Viem co myslis tiez sa mi asi dvakrat stalo ze mi to zacervenalo a napuchlo ale uz sa to nikdy tak nezapalilo.
Sedava praca tomu asi velmi nepomaha :( ja som si to potierala repikom ked ma to zacalo boliet. Neviem ci to naozaj pomohlo. Ak sa to ma stale vracat asi by som si to dala odstranit uplne. Lebo teda ten zapal a celkovo zakrok nebol vobec prijemny.
Ale s tym celkovym odstranenim skusenost nemam.

tomi95
autor
29. aug 2023

@tulik123 ja rozmýšľam že si to pôjdem dať úplne celkovo odstrániť aj keď ma to odrádza ale radšej budem doma napríklad 2 mesiace na PN ako keby mám trpieť alebo budem musieť zmeniť robotu akože teraz ma to neboli a dúfam že ani nezačne, elastická ligatura je to že mi to gumicka prerezávala a postupne sa to aj hojilo to mi robil doktor v BA ale zas mám ten istý problém… a nemôžem si dovoliť toľko byt na PN :/

tulik123
29. aug 2023

@tomi95 ja si myslim ze ten zakrok toho odstranenia nebude horsi ako ked to mas zapalene a to velmi boli. Pripadne sa porad s lekarom, ale mne to vtedy opisovali ako rychly zakrok, nie nejaky komplikovany tak si myslim ze ani nebudes musiet byt dlho na PN. Viem presne co prezivas, je to velmi neprijemna bolest ja som nevedela ani chodit ani sediet.

tomi95
autor
29. aug 2023

@tulik123 teraz momentálne to nemám v takom štádiu že by to bolelo a dúfam že ani nezačne iba mi to opuchlo pri rane ale ja som pozeral na internete ako sa to robi a celkom ma to odrádza mne to robil tiež tak že narezali a nechali tak ale to je nič moc lebo zas sa mi to vracia ale budem musieť ísť na hĺbkové odstránenie lebo hentak keď si to budem robiť to bude asi do konca života len po doktoroch chodiť a aj si depilujem zadok a ajtak to iste jedine budem musieť ísť na to čo som spomenul že mi to vyrežú a hotovo síce ma uspia nemám s toho moc dobrý pocit ale iné mi asi nezostáva.

catherine87
30. aug 2023

@tomi95 manžel bol na operácii minulý rok v lete. Užíval ATB. Liečba trvala cca 3 mesiace, bolesti ukrutné, ale inak sa už nedalo. Zatiaľ je to bez problémov.

tomi95
autor
30. aug 2023

@catherine87 môžem otázku a mal klasickú operáciu že mu to aj zašil doktor alebo takú že len narezal ? Mal aj po operačné bolesti alebo potom už bola úľava keď mu to zoperovali ?

taktotedanie
30. aug 2023

@tomi95 odstranit cele a cim skor, cistenie a dalsie postupy su zbytocneak sa vam toopakuje tak neustale bude a budete v zacarovanom kruhu

erosmal
30. aug 2023

@tomi95 ja som to mala a operácia bola záležitosť pol hodinky aj s prípravou. chirurg mi pichol lokálku a vyrezal. Hotovo. PN som bola asi dva týždne.. potom mi vybral stehy a vec vybavená. Aj mne to z času na čas začervená alebo začína svrbieť, ale zatial sa to vždy ukludnilo..

catherine87
30. aug 2023

@tomi95 klasická operácia, mal to zašité, bolesti dosť silné. 2 týždne len na liekoch fungoval. Mal tam zavedenú pumpu na odsávanie.Vstávanie z postele náročné. Ale potom už OK.