Hrudná chrbtica

majapagacova
14. aug 2023

Kto ma skúsenosti s bolesťami hrudnej chrbtice. Mam výrastky a zúžené stavce vtej časti, nepomohli obstreky, masáž, rehabilitácie.

gemerka17
14. aug 2023

@majapagacova pri chrbtici nečakaj, že po pár cvičeniach na 10 minút a par rehabilitáčnych procedúrach budeš ako rybka. Cvičiť každý deň, pravidelne masaze, rehabilitácie každé 3 mesiace cez poisťovňu. Pripadne kúpeľňa liečba. Toto rob 2 roky, až vtedy vyhlas, že liečba nezabrala . To sa fakt nespraví za pár týždňov. Od bolesti skus si zaplatiť ešte laseroterapi 4. generácie (nepreplaca poisťovňa)

daniela2202
14. aug 2023

@majapagacova najlepšie na chrbticu je plávanie 👍

gemerka17
14. aug 2023

@daniela2202 rozhodne nie je. Prosím neraď, keď nemáš o tom ani poňatia. Nevies diagnozu a napíšeš takúto blbosť. Liečba chrbtice je komplexná, plávanie je pri dosť diagnozach chrbtice neodporúčane (skolioza, vysunuté platničky). Plávať si môže človek so zdravou chrbticou s max so zlým držaním tela.

tomika
14. aug 2023

@gemerka17 dcéra má skoliozu a odporučili plávanie.

gemerka17
14. aug 2023

@tomika bohužiaľ to tak je, že niektorí lekári, ktorý sa zasekli pred rokom 2000 odporúčajú. Je to však veľká chyba. Veľmi nevhodný pohyb. Maximálne sa dá plávať tak znak a to pod dohľadom trénera. Ten pohyb neublíži, pomoc asi nič moc. Ostatne len zhorší krivku. Pozri si to.

kacena4
14. aug 2023

rehabilitacia je ktatkodoba, tam sa mas naucit cvicit a doma denne aplikovat. neviem ake vyrastky mas takze reagovat, nepises ani co na to neurolog/neurochirurg ci odstranit kvoli bolesti alebo co dalej. ale denne cvicenie spravi vela

pink_lady
14. aug 2023

@majapagacova ano,mam to iste, najviac mam problem v th10-th12, mne to vyraza ta bolest dorpedu do rebier, nahor, dole do brucha, plus krcna mam vyrastky tiez aj zuzeniny...no len kratko cvicim 5x denne, nesedim dlho, 2x rocne rhb, 1-2x rocne neurolog, podla neho kontrola mri/rtg /ci je progres alebo nie/. Nejak s tym zijem uz par rokov, dokonca som aj porodila odkedy to mam /mam aj kompresiu stavca 7. hrudneho o 0,5 cm/. Brat je na plnom invalidnom, ma 46, tak asi aj dedicne to mam.
Mne plavanie pomaha, ale ako pisu vyssie treba konzultovat s lekarom, nie pri kazdej dg je to vhodne, teda hlavne o styl plavania ide. Je pravda ze pri skolioze /inak tu mam tiez/ v niektorych castiach chrbtice sa neodporuca kraul...ale to ide skor o kondicne plavanie nie relaxacne

daniela2202
14. aug 2023

@gemerka17 poňatia mám, no možno nie na každú diagnózu

majapagacova
autor
15. aug 2023

@kacena4 cvičím každý deň od júna beriem obstreky infúzie tabletky na uvoľnenie a nic neurológ ešte dá ďalšie infúzie aj obstreky. Pýtala som si radu nie blbé komentáre u niektorých.

simca06022011
15. aug 2023

Bohužiaľ cvičiť. Ja to mam po úraze a nie a nie sa zbaviť. Teba aspoň neurológ rieši, mňa odpinkali v bb. Teraz idem.sksuit cez ortopédia to riešiť. Lebo mne k tomu problému s hučanie v ušiach, a bolesti halvy prišli a boli ma už aj krk.
Ale to plávanie na dovolenke mi pomohlo, len dobrý štýl treba mať a plánujem si nájsť normálne fyzioterapeuta riadneho Lebo štátne rehabky sú na cvičenie slabé. Zatiaľ cvičím asi mesiac podľa rozhybto videi, loptička a valec sú moje záchrany. Ja niekedy mám pocit že sa ani nadýchnuť neviem. Bolia ma rebrá a všetko

kacena4
15. aug 2023

@majapagacova prapac ale co je na mojom komente blbe??

majapagacova
autor
15. aug 2023

@kacena4 prepáčte nebolo to myslene vám osobne ale na niektoré komentáre hore.