Ako dlho bude trvať obdobie vzdoru?

11. okt 2023

Máme skoro 4 ročného syna, od dvoch rokov si skúša svoje hranice. Vždy sa mu snažím vysvetľovať a s kľudom opakovať aj x krát čo nemôže. No čím je väčší tým je to horšie. Je netrpezlivý všetko chce hneď keď to nedostane mrnci reve. Začal hádzať hračky aj capat nás rukou, neviem asi to má zo škôlky. Manžel to nezvláda jeho nálady často naňho kričí že je zlý ze vôbec neposlúcha a podobne reči. Synček často sa nevraci a reve keď nedostane čo chce. Ja mám trpezlivosť až až, no dokeivude trvať toto obdobie vzdoru?

ariannazara
11. okt 2023

Môj mal v júni 4 a tiež co nedokazuje, všetko robí napriek. Niekedy neviem ze dieta mam a inokedy je jak posadnutý za všetko reve vresci, nedočká. Tisíc raz opakuje.
Vesala som zaclonu on chce čaj, hovorím mu počkaj dovesam a ti dam a tisíc raz chcem čaj chcem čaj ja už tiež mam niekedy také nervy ze dovi. 😅 len sa modlím aby bol pondelok zdravý a išiel do škôlky 😂

mamickalisticka
11. okt 2023

Myslím si, že navždy.. až kým nebudú mať vlastné deti 😄🙊

autor
11. okt 2023

@ariannazara U nás to isté niečo robím a on akurát vtedy niečo súrne chce, poviem počkaj chvíľu dorobim si no nie reve že on to chce hneď.
@mamickalisticka Fu tak to hádam nie

zuzinka888
11. okt 2023

Manzelovi treba dat precitat nejaku literaturu= deti nikdy nie su zle- zly je nas pristup k nim. A "nemusia" posluchat- nie su otroci. Deti treba cielene ucit cakat- mozno im urcit/ vymedzit presny cas( lebo "za chvilu"- povedzme si uprimne kolkokrat sme to pouzili a TÁ chvila trvala aj par hodin ci dni🙈 . Dieta nevie ci myslime tuto chvilu alebo npr. 5 minut. Jednoducho mu povedat o pat minut to su akurat dve pesnicky, mizes mi ich zaspievat a potom pojdeme/ urobime..... No ked budes plakat a mrncat hodiny nepojdu rychlejsie( moze si to aj odsledovat). No ked si zaspievame bude to prijemnejsie. Treba si uvedomit cim vacsi tlak( poziadavky) na dieta vyvyjame- tym vacsi bude odpor( zwvraj je to fyzika🤣🤣)

alison11
11. okt 2023

Nepovoľujete môj má 9rokov a začína puberta a odbodie vzdoru od 2rokov a stále trvá je znamenie býka čiže to ostane navždy,jedine nepovoľovať všetko ale vysvetliť prečo práve vtedy nie oni pochopia,keď vidia,že vami nehne. 🙂 Môj mi ešte aj pomáha ak chce niečo hneď 🙂

ivangeline
11. okt 2023

u nas je najhorsie od 2 do 3 rokov...deti do škôlky nesli,takze dalsie extremy mozno preto ai nezazivame..

mediana
11. okt 2023

U nás to bolo v nejakom merítku, cca pred 4 mesiacmi, teraz opäť, ma 2 a trištvrte, ale teraz co dáva, ešte je aj doma zo škôlky chorá. Ja to už nedávam psychicky, pri zaspavani co výstraja, ako posadnutá. Naozaj neviem co robiť, vysvetľovať dookola už nevládzem, jednoducho nevládzem

denkabemommy
11. okt 2023

Keď nechce vydržať kým niečo dorobíš, až potom sa venuješ jemu, daj mu alternatívu- buď počkaj alebo si to urob sám. Deti často zabúdajú, že môžu "pridať ruku k dielu", keď je mama na blízku.

majlo1234
11. okt 2023

@mediana uz som si myslela, ze len chlapci su takito hrozni😀😀

Ja pevne verim, ze to nebude trvat velmi dlho. Ja sa snazim vzdelavat vo vyvinoveh psychologii aj modernom rodicovstve, ale udrzat si nervy na uzde pri celom dni zachvatov je sakra tazke

tiika
12. okt 2023

@alison11 čo ma spoločne znamenie zverokruhu s detskou psychikou? Aj moja je býk a vela iných deti, a čo? Prepáč, netýka sa to len teba, len mna vždy podobne odpovede zarazaju.

Páči sa mi inak, čo píšeš, že neustupit a ak chce niečo rýchlejšie, môže s tým pomôcť.

alison11
12. okt 2023

@tiika tvrdohlavosť

ariannazara
12. okt 2023

@mediana ja vysvetľovanie už neriešim. Prídem jednu mu dám na ric a je vybavene😅

mediana
12. okt 2023

@ariannazara no ona sa mi smeje za to 🤣