Tehotenstvo po interupcii

4. jan 2023

2 a pol roka dozadu som zo zdravotnych dovodov musela podstupit interupciu, odvtedy uzivam antikoncepciu. Je sanca ze ak by sme sa pri zlepseni zdravotneho stavu rozhodli pre babatko ze sa este postasti? Moja gynekologicka mi povedala ze uz mam dost rokov (28) a ze po interupcii je velka sanca dalsich potratov, zapalov maternice, aj ze po antikoncepcii trva kym sa telo vycisti a budem moct otehotniet. Dakujem za skusenosti

anjelicek26
4. jan 2023

Treba vymenit gynekologicku, ked ti rozprava taketo veci...

- si este mladucka
- jeden potrat riziko dalsich nejako vyrazne nezvysuje (kazda jedna zena to statisticky aspon raz zazije a deti maju)
- vela zien otehotnie hned prvy cyklus po vysadeni antikoncepcii, dnes su uz nizkohormonalne a nic "cistit" netreba.

Takze samozrejme, ze sa vam babatko moze postastit. Zacni brat kyselinu listovu, zdrave stravovanie a uzivajte si sex, ono to prijde... ked by to trvalo viac ako rok, tak smer specialista... ale problem proste nemusite mat vobec.

dzulli1980
4. jan 2023

Vymenila by som gynekologičku už len preto, že Ti povedala, že po vysadení antikoncepcie trvá dlho, kým žena otehotnie ... poznám minimálne 5 prípadov, kedy kočky otehotneli hneď po vysadení antikoncepcie ... a čo sa týka veku ... hmmm ... ja som prvýkrát rodila ako 36 ročná "babka".

amelie2017
4. jan 2023

Pri interupcii je hlavný problém v tom, že sa môže oslabiť krcek maternice a môže byť problém dieťa donosit. Ale to sa stáva aj ženám, ktoré ju nikdy podstúpiť nemuseli. A k tej antikoncepcii. Brala som 10 rokov, na druhý cyklus po vysadení som otehotnela. Neúspešne, ale nesúviselo to s HAK, ale s mojím problémom. Pri druhom dieťati som otehotnela hneď po vysadení. Žiadne čistenie od antikoncepcie. Však môžeš otehotnieť aj keď zabudnes vziať 1 tabletku, tak na čo sa čistiť pol roka.

autor
4. jan 2023

@amelie2017 no mne gynekologicka na prvej preventivke po potrate povedala ze mam zapal krcka maternice, dala mi dvoje antibiotika, krem, vaginalne tablety, a tvarila sa ako keby som uz nikdy nemohla mat deti, poviem vam ze som z ambulancie odchadzala s placom.. ja som sa vsak necitila zle ani som nemala ziadne problemy tak som sla sukromne k inemu gynekologovi, povedala som mu tiez ze na preventivku, ze chcem vediet ci vsetko ok, venoval sa mi asi 30 minut, a povedal ze je vsetko v uplnom poriadku, ze ziaden zapal nemam a ziadne lieky brat zbytocne nemam

anjelicek26
4. jan 2023

Tvoja lekarka je potom teda asi pekny vykvet nazorov na liecbu a plodnost 🙄 Najdi si takeho lekara, ktoremu doverujes, ktory ta vypocuje a hlavne ti chce pomoct.

amelie2017
4. jan 2023

Zmeň gynekológa. Sama vidíš, čo ti nakecala ta terajšia. Však sú ženy, čo chodia na potrat ako do mesiaca a majú deti.

marianarem
4. jan 2023

Moznoze je tvoja gynekologicka proti potratom a dava ti to takymto sposobom vyzrat. Lebo aj podla mna su to blbosti. Normalne mas sancu na babatko.

viestta
4. jan 2023

Zmeň gynekológa. Ta tvoja je celá divna

miadi
4. jan 2023

Hmm divne. Urcite by som zmenila gynekologicku. Uplne odveci reci mà. Mne raz davno ked som mala 20r a zapal daky expert gyndos povedal ze mam daku divnu maternicu alebo cervix moc som ho nevnimala a ze bude problem mat dieta. Ci vobec otehotniet. Nejak som si tie reci nebrala k srdcu este som bola single a deti neplanovala. A uplne v pohode som mala prve v 33. Ina by z toho bola nestastna ked by tie kecy brala vazne. Mne to prislo absurdne ze toto vie odhadnut len tak z toho co mi tam kukol.. ( deti mam 2 prirodzenou cestou)

malacibulka
4. jan 2023

Hybaaaaaaj k inej gyn. Tato totalne bludy rozprava, do poradne chodim so samymi starsimi matkami. Hlupana, ako si take daco moze dovolit, akoze profesionalka!

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre