Nechcem viac detí

11. jún 2023

Ahojte minulý rok som neplanovane otehotnela.. dcéra má 11 mesiacov a ja stále nemám k nej vzťah aký by som mala mat Nebaví ma o ňu sa starať ani nič chcela by som zivot aky som mala predtým ale prijala som ju a nejako toto prehryziem a teším sa keď pôjde do školy... manžel by veľmi chcel 2dieta... ale ako mu vysvetliť ze ja nechcem... manžel robí v Nemecku čiže väčšinou času som s nou sama.. keď príde domov je na stavbe takže tolko..

matullienka
11. jún 2023

Normálne mu povedz, že na druhé dieťa sa už necitis, že už nechceš. Pred manželstvom ste sa nerozprávali o rodine? Koľko by ste chceli deti a podobne

andrejka2424
11. jún 2023

Určite úprimný rozhovor s manželom. Bez kriku... Skúsila by som aj rozhovor s psychologom. Pomôže ti zistiť príčinu tvojich pocitov a navedie ťa aj ako nájsť si cestu k dcére. Nejakú dobrú knižku by som tiež navrhla prečítať na túto tému-o rodičovstve. Nie je to tragédia, mnohí ľudia nemajú deti a cítia sa šťastní. Ja mám jedno a som rada. Syn je už veľký-13 rokov pomaly a pri predstave súrodenca prevrátil očami a jasne sa vyjadril, že nie. Všetci sme s tým takto spokojní. Kedysi som chcela druhé ,nepodarilo sa a teraz som spokojná, že už je veľký, pomerne samostatný a viem, že nervy na bábo by som už rozhodne nemala.

melanta
11. jún 2023

Ak muž pracuje v Nemecku a doma je len občas pár dní, tak v podstate nežijete ako rodina. To je dostatočný argument na to rodinu nerozširovať. Hlavná otázka však je, či manžel vie, že tebe prekáža aj toto jedno dieťa. Ako píše matulienka, toto ste si mali vyjasniť pred manželstvom.

sekanoval1
11. jún 2023

Fu, mala som to isté ale len zo začiatku asi 3 mesiace po narodení syna. Buď to žena v sebe má, alebo nemá- zrejme nie si materský typ. Na tvojom mieste by som ešte počkala, či sa to zmení. Ak nie druhé dieťa by som neriešila, pretože budeš na dve deti väčšinou sama..a treba to vysvetliť manželovi. Sestra má tiež jedno dieťa a ďalšie nechce. V dnešnej dobe stačí aj jedno.

rebrambora
11. jún 2023

Chod predsa za nim do Nemecka. Tu mi to pride lepsie vyregulovane, dieta vies dat ovela skôr so skolky.
A rozpravajte sa.

andrejka2424
11. jún 2023

Ešte doplním,že život aký som mala pred tým, ako som sa stala mamou by som nechcela. To tvrdím,aj keď vôbec nie som materský typ, nedokázala som sa prinútiť ani k návštevám detských ihrísk, nebavili ma detské hry s loptičkou, s autíčkami...fakt som to nerobila.Akurát čítanie kníh, to som sa mu venovala a vrátilo sa mi to. Krásne vždy čítal od prvej triedy a prečíta teraz mesačne aj 8 kníh. Teraz už ide puberta, tak niekedy ho mám chuť prizabiť a teším sa v duchu, že za chvíľu vyrastie a pôjde ta het,ale ono to vždy odoznie a dá sa s ním pokecať, hráme hry spoločenské a som rada, že ho mám. Nechcela by som byť bezdetná, len to jedno mi ozaj stačí bohate.

veselo_neveselo
11. jún 2023

Asi tak, ze on sa prakticky o deti nestara, dennodenna starostlivoat je uplne na tebe a ty nezvladnes dalsie dieta k tomu, co uz mas na pleciach.
A navyse nechces dalsie dieta. Vybavene.

Dufam, ze antikoncepciu mas poriesenu lepsie ako kondomom.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
11. jún 2023

Ja to mam podobne, a to ma syn skoro dva roky. Je v urcitych veciach narocny a zatial som sa este nevyspala, vraj sa moj postoj k nemu a k dalsim detom zmeni, ked sa par noci vyspim. Neverim tomu, ale som otvorena tejto moznosti😀
V kazdom pripade by som to muzovi povedala tak, ako si tu napisala

mia2906
11. jún 2023

@majlo1234 presne aj ja toto , syn má skroo 3 roky a ja som taká unavená že koniec . Tiez je narocny... Mám pocit že všetko robím z povinnosti a večer sa teším na chvíľu kľudu pri PC alebo tv ...🤷😁

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majlo1234
11. jún 2023

@elizabet173 u nas to nanestastie nejde, este dojcim😅 rabo kludne potiahneme do osmej, ale v noci sme aj dedat krat hore. Uz som to pisala aj v inej teme, ze sa odhodlavam odstavit, ale nemam na to dusevnu silu.
A u nas muz dalsie dieta v podstate nechce, len ja- a aj to len tu predstavu surodencov, ktori sa pekne hraju a maju sa radi a stastnej velkej rodiny😂

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz