Xanax antidepresíva v tehotenstve

12. apr 2022

Prosím je tu niekto kto bral xanax v tehotenstve? Zistila som, ze som tehotná až v 11.tyzdni (mala som MS) a každý večer som si na spanie dávala 1mg xanaxu (strata blízkeho príbuzného). Strašne sa bojím, ze dieťa bude mať nejakú vadu... Liek som samozrejme hneď vysadila :( poprípade brali ste antidepresiva, a ak áno akú dávku? Ďakujem moc za každú odpoveď

marion30
12. apr 2022

Treba sa poradit s lekárom,existuju lieky ktore mozes ak nieje na vyber..urcite ti poradi.mne bol napriklad vysadeny lexaurin.ale boli mi ponechane AD pocas celeho tehotenstva.drzim palce

marianarem
12. apr 2022

Ja poznam jednu zenu, co brala Xanax cele tehotenstvo. Dieta bolo uplne v poriadku a je uz velke, takze ani z dlhodobeho hladiska sa nic nestalo. Xanax by nemal sposobovat vyvojove vady, tam je vacsie riziko skor to, ze babatko bude mat abstinencny syndrom. Ale to ak sa berie v tretom trimestri. Xanax inac nie je antidepresivum, ale sedativum, medzi AD je viacero liekov, ktore su uz relativne odskusane a povazovane za bezpecne. Tam by som sa poradila s lekarom.

euka210
12. apr 2022

@marianarem nemas pravdu, Xanax v 1.trimestri praveze moze sposobit vyvojovu chybu dietata.

euka210
12. apr 2022

Ked sa berie dlho a na konci tehu, tak dieta po narodeni moze mat abstinencne priznaky. Ale raz mi pisala jedna co brala vysoke davky 1-2mg 3xd. Najlepsie sa opytat psychiatra ake ma skusenosti so xanaxom v tehu.

marianarem
13. apr 2022

@euka210 Moze byt, ja nie som odbornik, tieto informacie mi boli dane na ambulancii klinickej farmakolpgie pred 6 rokmi. Tiez som vtedy v uplnych zaciatkoch tehotenstva uzila nejake 2 tabletky Xanaxu, tak som sa pre istotu spytala aj nan. Bolo mi povedane, ze vyvojove vady nebyvaju.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre