Ktoré centrum asistovanej reprodukcie je najlepšie?

lesik
16. aug 2012

Caute babulky. Rozmyslam nad navstivenim centra asistovanej reprodukcie. Nedari sa nam s pocatim babatka, ja som v poriadku, manzel sa liecil na nedostatocnu tvorbu spermii a ich kvalitu.
Moje otazky su nasledovne:
Ktore centrum v BA je podla vas to najlepsie?
Pri prvej navsteve sa mam o com vsetkom informovat?
Ake su priblizne platby za zakroky umeleho oplodnenia?
Ak sa rozhodnem postupit zakrok umeleho oplodnenia, tak ma moj gynekolog moze vypisat aj na PN?Ci PN sa nevztahuje na tento zakrok?
Vdaaaka.

vvia
16. aug 2012

mali sme ten isty problem. navstivila som gynfiv. otehotnela chvalabohu na prvykrat. vyslo ma to vsetko myslim ze nejakych 800, ale uz neviem presne. pn ti vypise obvodna. a o vsetkom ta informuju v centre. konzultacie boli bezplatne platili sme uz az za samotne ivf

ada83
16. aug 2012

ahoj my chodime do iscare som tam spokojna zatial sme mali 2 krat IUI a laparoskopiu a nic. teraz pojdeme už na ivf ceny su skoro rovnake su tam male rozdiely. može ta dať na pn aj obvodný lekar. ja som bola v iscare na laparoskopii a potom som isla k obvodnej a ta mi dalal pnku.

aduskatt
16. aug 2012

ISCARE....za konzultacie neplaqtis...celkovo vsak jedno velke sklamanie............nie preto, ze som neotehotnela, ale pre ich pristup...to je vsak na dlhsiu debatu

zuzka1008
16. aug 2012

gin-fiv, je fajn, ja som tam chodila sice len na ultrazvuky a 3D, je tam mily a ustretový personal vr. lekarov

bambibam
16. aug 2012

u nás ferticentrum v BA - bolo to v pohode - ako na páse ,konzultácie sme neplatili ,ani soná, otehotnieť nám nepomohli ,ale dr.výrok nikdy nezabudneme

ada274
17. aug 2012

lesik ja som absolvovala v Iscare 2x ivf, lekari v celku ok, ale nepomohli nam a "zlomili nad nami palicu" ze svoje mat nebudeme. Zmenili sme centrum, isli sme do Heliosu v Martine, nastavili inak liecbu a vyslo to, mame dievcatko (uz to presne nepocitam ale asi to bol 8. transfer).
Na Gynfive som pocula len staznosti a to aj priamo od kamosky co tam bola na konzultaciu - priam drzy a socialisticky pristup. Vo ferticente som bola na konzultaciu a nepacil mi taky bohorovny strasne sebavedomy pristup doktora, ze su suverenne najlepsi - to ma hned odradilo, tak sme isli radsej do Martina.
V kazdom pripade nepocitaj s tym ze to automaticky vyjde na 1. sup. Prve stimulacie resp. nastavenie liecby je vzdy pokus, omyl, na to treba pamatat. Centra maju standardne postupy, kt. sa nasledne upravuju podla toho ako budes reagovat na lieky. Ak to nevyjde nepanikar, daj sa do pohody raz to urcite vyjde, ak nie 1. tak xty urcite. Len trpezlivost, doveruj doktorom ale aj sa vela pytaj. Ak doveru stratis, nevahaj a zmen centrum. Ak by si chcela, ozvi sa, dam viac info.

katarinas99
5. jún 2013

Prosim vas - kolko cca vychadza IVF v Cechach?? Preplaca nieco slovenska poistovna? Ake mate skusenosti?
Oplati sa vycestovat do Ciech...?

falin
1. júl 2013

@katarinas99 - odporucam reprofit v Brne, super lekari, co sa tyka po odbornej i ludskej stranke. Na rozdiel od Sk, robia bezne soft cyklus (minimalnu stimulaciu), tam je zakladna cena 13000 czk + icsi (max. 8000 czk) + povinny odber krvi 2 x 2000 czk + lieky. Predlzena kultivacia je v cene (rozhoduju o nej individualne). Ak chces blizsie info napis mi ip 😉
Poistovna preplaca, ale az po absolvovani ivf, cize necakas na schvalenie yiadosti, ale najprv to cele zaplatis sama a nasledne poziadas poistovnu o refundaciu nakladov. Samozrejme platia rovnake podmienky ako na sk cize max. 3 cykly (vratane tych co boli absolvovane na sk) a vek do 39 rokov
Urcite sa oplati vycestovat, ten pristup je neporovnatelny. Predtym som chodila do iscaru BA

bibi_bianca
22. feb 2014

musim len suhlasit s poslednym co ada274 napisala, dovera v lekara a cakat na spravnu a optimalne nastavenu liecbu. pri prvej IVF lekari postupuju standardne s davkami liekov pretoze nevedia ako telo zareaguje na stimulaciu. ak nie dobre tak sa to doladuje. treba vyckat a byt trpezlivy. ja mam az na 6 krat prve dieta a druhe na prvy sup. Odporucam Dr. Durechovu -CAR. ma dobry pristup a isla na vec pekne krok za krokom , pragmaticky a nemala som pocit ze by daco vynechala a opomenula za dlhych 5 rokov nasho snazenia. pravda je ze ma taky profesionalny odstup a niekomu to moze prekazat. Takze hlavu hore a vydrzat. a ano nie vsetci lekari maju individualny pristup k pacientovi a jeho problemom aj taku mame skusenost a zmenili sme preto lekara. Je to taktiez o sikovnom embryologovi. Naposledy sme boli v CAR na antolskej a zasluhou aj sikovneho embryologa z Ciech - Brna sa to podarilo na prvy sup. ale treba mat aj stastie lebo vsetko musi klapnut na 100 % a to sa nemusi stat hned na prvy krat. vsetkym drzim palce a nevzdavajte to , viem je to o peniazoch a psychike ale tie krasne male bytosti vam vsetko vynahradia.

alexandra2222
23. feb 2014

Ja odporucam Helios Brno.
Prve IVF ( neuspesne) v iscare, druhe ( uspesne) v heliose. Pristup aj vsetko je v Brne neporovnatelne lepsie.

susanka7
28. feb 2014

Vrelo odporúčam Helios v Martine, prístup aj všetko prebehlo super. Podarilo sa to na prvý pokus. 🙂

dejna0412
20. máj 2014

Ahojte Baby,chcela by som sa spytat....chceme ist na ivf no ale nevieme kam?ci bratislava alebo brno?co by ste nam odporucili???ked ste boli ako samoplatci kolko vas to vsetko cca vyslo???ako dlho ste cakali?dakujem 🙂

bakajka
10. okt 2014

Dievčatá taká blbá otázka som v tomto nová ale neplatí prvé 3 IVF poisťovňa? či všetko si musíte zaplatiť vy a potom to poisťovňa preplatí až Vám či ako toto funguje?

vieramala
11. aug 2015

ahoj Zienky.. vidím ze ta ista otazka , ktoru polozim aj ja, uz tu padla, ale nikto neodpovedal.... ked mate na vyber, co by ste brali ? Repromedika v Bratislave, alebo Reprogenesis Brno? a neviete, v Brne je prva konzultacia zdarma? dakujem..

vivi2
26. nov 2015
Používateľ vivi2 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vivi2.

ja som kedysi navstivila http://www.reprogenesis.sk/ v Blave... spokojna som bola a vyslo toooo :D