Skúsenosti s nehormonálnymi telieskami

alison11
5. máj 2018

Ahojte žienky.
Ja mám na vás otázky.Mám kŕčové žily od druhého tehotenstva,čiže nechcela by som hormonálne.
Aké máte skúsenosti z nehormonálnymi telieskami a ako to funguje u vás,ako prebieha ms,pri milovaní vám neprekáža?Z kondómom sa nerada milujem...a naposledy sme nečakane splodili dieťa ktoré nám aj odišlo preto plánujeme to teliesko,aby sme mali na 5rokov pokoj z tej strany.A napíšte aj vaše skúsenosti koľko ich je druhou a ako sa volajú aby som sa mohla gynekológa konkrétne spítať na ne a aj ceny ak viete prosím napíšte.Ďakujem vopred za každú skúsenosť.

pininka
5. máj 2018

@alison11 moja kamaratka ho ma,nie nevadi jej pri milovani,lebo sa skoro vobec nemiluju, kedze odkedy ma teliesko ma dookola a opakovane mykozu odspodu. Sama povedala ze uz by si to nikdy nedala. Ja mam tiez krcove zily a hak som brala pokial mi nezistili zle vysledky z hematologie.

hettinka
5. máj 2018

Hm, nehormonalne telieska len bránia uhniezdrniu vajíčka, takze vlastne potenciálne spôsobujú maly potrat každý mesiac. Podľa mna neetické riešenie. Ja som mala hormonálne Mirenu, bez problémov, ale už nechcem nič “umelé” v sebe.

alison11
autor
5. máj 2018

@pininka Práveže ja mám zo zrážanlivosťou krvi čakám na výsledky ktoré budem mať až 17.5.
takže neodporúčate...uf.Tak ´dalšiu možnosť uvažujem teda na tých náplatiach.
@hettinka Juj potraty by som nerada mávala stačili my tie 4-čo som zažila.Budem musieť nad niečím iným porozmýšľať prípadne našetriť a dať sa sterilizovať.

pininka
5. máj 2018

@alison11 tak to mas ako ja, ja som sa dala sterilizovat pri cisarskom, ale mala som ich tri+ ta krv. Inak by mi neurobili sterilizaciu,ani keby som chcela.

ivuska6
5. máj 2018

ja som mala danu tiez som si ju dala aby som neotehotnela kedze sme byvali u svokry v jednej izbe nemala som ziadne problemi z nej 3 roky az jedneho dna som zistila ze som tehotna a od vtedy nemam nic tabletky som nebrALA nkdy antikoncepcia je manzel viac rozumu ma dolu ako hore 🙂 takze je to nanom za tie roky ked sa nestalo tak uz hadam sa nestane nic

viskupovaandrea
5. máj 2018

Ja mam nehormonalne teliesko uz 2 roky a teda nemenila by som. Menstruaciu mam pravidelnu, rovnako dlhu ako aj pred telieskom, pri milovani nikomu z nas nezavadzia ( a to sa dost casto milujeme). Za mna uplne najlepsia vec aku kedy kto vynasiel 😁😁😁

4ocka
5. máj 2018

Mala som na 5 rokov a super, menzes ziadny, resp sem tam mini spinenie, ziadne bolesti brucha, muz nic necitil.. spokojnost 👌🏻

alison11
autor
5. máj 2018

@ivuska6 A to Ti to teliesko nechali aj počas tehotenstva?
@viskupovaandrea A ako sa volá tá vaša nehormonálna antikoncepcia? Či je len jeden druh nehormonálnej?
@4ocka Ktorí druh ste mali?

4ocka
5. máj 2018

@alison11 mirena 🙂

alison11
autor
5. máj 2018

@4ocka A aká je cena približne ak si pamätáte.Ďakujem

4ocka
5. máj 2018

@alison11 okolo 250-270€? Teraz mam nuvarig vkladacky ale planujem zas mirenu len akosi zazbierat taku sumu sa mi nedari 🤪

hettinka
5. máj 2018

@4ocka ale mierna je hormonálna.
@alison11 sa pýtala na nehormonalne teliesko.

Ja som mala tiež mirenu a platila som 200€. To bolo pred 10 rokmi, 5 rokov už nemám nič a spoliehame sa na neplodné dni + opatrnosť manžela.

alison11
autor
5. máj 2018

@4ocka
@hettinka To nemyslíte vážne? Moja švagriná má nejaké teliesko ale jej stálo 60eu na 5 rokov za 200-270eu by som si mohla rovno dať podviazať vaječníky,bratrancová žena si plánuje dať jej zo zravotných dôvodou podviažu ale sa pítala na cenu vraj 240eu.

hettinka
5. máj 2018

@alison11 stále to je lacnejšie ako tabletky, v priemere ročne 60€. V tom bolo všetko, samotné teliesko, zavedenie, sono, prehliadky až po vybratie.

Ak lekár napíše zdravotné dôvody, prepláca zo aj poisťovňa, ale to neviem, ako sa vybavuje. Ja som si to platila, tiež pre problémy s trávením som nemohla brat tabletky. Ale už žiadne hormóny nechcem, nerobili mi zle, ale prehodnotila som to..,

kllamarka
5. máj 2018

@alison11 ja mám bezhormonové už rok. Som spokojná. Mala som predtým nepravidelný cyklus, vcelku sa upravil. Pri sexe žiadne rozdiely s/bez. Jedine čo je zmena u mňa, že pred a počas MS ma hodne pobolievaju krize. Ale dá sa to prežiť.

viskupovaandrea
5. máj 2018

@alison11 ja som si ho nechala v Uk zaviest. Mam IUD Coil non hormonal

tanyan
6. máj 2018

mám nehormonálne teliesko "Multiload cu 375." prvýkrát som ho mala takmer 10 rokov, potom som bola tehotná a po pôrode som si ho dala opäť. keď ho lekár dobre založí, tak nie sú žiadne problémy. stačí chodiť raz za rok na kontrolné sono.
za mňa určite najjednoduchšie riešenie. pri tabletkách by som sa bála, že zabudnem a nikdy som nechcela do seba pchať hormóny. nijako ma neobmedzuje v ničom.
cena telieska bola pred 3 rokmi asi 40€ plus 25€ za založenie. keď mi zakladali prvé v roku 2000, tak to bolo za 100 korún teliesko aj založenie.

alison11
autor
6. máj 2018

@viskupovaandrea ďakujem za info.
@tanyan To znie dobre a ako si natom z menzesom? A pri pohlavnom styku všetko ok?

tanyan
6. máj 2018

@alison11 neprekáža, vôbec to necítiť. cyklus mám rovnaký, odkedy užívam pred a počas zvýšené dávky vitamínu C dokonca oveľa ľahší priebeh.

alison11
autor
6. máj 2018

@kllamarka Jej tak u teba pozitívne fajn a akos a volá vaše teliesko a cenovo?
@hettinka Ve´d to že ja mám tie kŕčové žily aj syndróm dráždivých čriev ak mám viac stresu tak aj tráviace ťažkosti ako kyselina :-/.A ešte aj antidepresíva.

alison11
autor
6. máj 2018

@tanyan Super Ďakujem 🙂 Už len nak sa vyčistím po missede už musím počkať prvý cyklus a potom pojdem za lekárom kvôli teliesku.

kllamarka
6. máj 2018

@alison11 Fu to neviem ako sa vola..Ariana tusim. No pytala som si u gyn bezhormonove, mechanicke, dala ake momentalne su. Cenovo som platila 120e aj so zavedenim, neviem presne kolko teliesko, kolko zavedenie, takze sa to asi moze u gyn lisit. Prve menzesy boli take zdlhavejsie, hlavne ten prvy. Trvalo dlhsie par dni kym sa MS pustila. Ale po pol roku sa to upravilo do normalu. Tak drzim palce 🙂

alison11
autor
6. máj 2018

@kllamarka Ďakujem za info.

janulka2811
6. máj 2018

Ja som mala 5 rokov hormonalnu Mirenu za 170€ pred 10rokmi - den čo deň bolesti,tkz. kontrakcie akoby pri porode,vzdy v obdobi MS i keď MS nebol.Z mojej skúsenosti Mirena NIE.
No mala som ďalších 5 rokov DANU za 50€,MS som mala pravidelne všetko v poriadku,neotehotnela som cez ňu.
Teraz v januári som si ju dala vytiahnuť,pretože chceme babo,po troch cykloch sa aj stalo.
Takže DANA u mna spoľahliva a bez problémov.

alison11
autor
6. máj 2018

@janulka2811 Ďakujem za avšu skúsenosť 🙂 Ako vidím,niekomu jedno niekomu druhé sadne,tak mi iné neostáva spítať sa lekára a rozhodnúť sa čo by sedelo mne prípadne vyskúšať na sebe.

janulka2811
20. máj 2018

@alison11 podľa môjho názoru je nehormonalne lepšie.Ja po pôrode po novom roku pojdem naspäť na DANU a mám 5 rokov kľud.

alison11
autor
21. máj 2018

@janulka2811 Ďakujem 🙂 za názor,nuž uvidím.Keďže už mám aj histologické výsledky,tak sa ešte musím rohodnúť či sa dám na ďalšie baby alebo to nechám tak.

andriez13
12. jún 2018

Aj ja by som prosila radu. Ako dlho trva špinenie po zavedení nehormonalneho telieska? Mam 3 tyzdne zavedene nehormonalne teliesko, 2 tyzdne som špinila, tyzden pauza a teraz zase a este viac, som 26 den od menzesu, ale normalne dostavam az na 35 den menzes. Upravi sa to po prvom menzesi? Dufam, ze nebudem stale spinit. A cele 3 tyzdne ma pobolievaju krize ako na menzes. Je to normalne?

janulka2811
13. jún 2018

@andriez13 mne keď zaviedli Danu - nehormonalnu,tak som spinila jeden deň.MS sa mi upravil ale až tak po dvoch cykloch a vtedy pravidelne na deň 26dňový cyklus.No podľa mňa tvoje problemy s krizami nesúvisia zo zavedením telieska.No ak sú väčšie problémy,radšej si zavolaj svojmu gynekológovi a tam da treba pýtať 👍

andriez13
13. jún 2018

@janulka2811 práve mňe ty bolesti v krížoch začali hneď ako mi zaviedli teliesko. Po prvom menzesi mám prísť na kontrolu, tak uvidím čo na to povie doktor, ďakujem za odpoveď